Bönor, bönor, bönor

All by myself, dont wanna be, all by myself anymore...

Som ni nog alla redan vet vid det här lagret avskyr jag att vara ensam! Och denna helgen har Danne utsatt mig för någonting fruktansvärt! Han har åkt till Udevalla Fredag-Lördag-Söndag och lämnat mig åt alla flugor ute i Öbbestorp. Dessutom har han tagit med sig min finaste, dyraste tupperwareburk att ha sina smörgåsar i. Den burken vågar jag knappt använda själv eftersom den kostat mig cirka 300 svenska riksdaler. Får man vara elakare?

I de ensammaste av de ensamma stunder brukar jag övernatta hos min mor men hon är på Ölandet i husvagn. Pappa och Monica är i Halmstad på Alices cup så där kan jag inte heller bli ompysslad. Till råga på allt har jag 3 dagars jobb framför mig och har dessutom lovat att mata katten hos mor vilket innebär att jag helt enkelt får sitta här i min ensamhet om kvällarna?!?

Hon har ju en hund, tänker ni? Jo men eftersom jag har ett blödande hjärta och inte kan lämna Mille mer än max max max 5 timmar i sträck så måste han övernatta hos farmor Åsa Fredag-Lördag när jag finns till mitt förfogande åt bättre behövande...

Det finns en positiv grej med att Danne är borta, jag kan äta hur mycket bönor jag vill! Jag har precis ätit bruna bönor med fläsk och ikväll funderar jag på linssoppa, imorgon blir det nog chili con carne och kanske lite sojabönor som snacks efteråt.
HA HA HA vad jag ska vara dålig i magen när Danne kommer hem efter en riktigt rolig helg utan ett enda bekymmer i världen eller ånger över att jag fått vara ensam!

Återblick

Måste bara visa lite bilder på vår otroligt fina hund. Han fyllde 1 år för 2 veckor sen och här kommer ett litet potpurri över hans första år

Klar för att hämtas =)


liten plutt


Första dagarna hemma


10 veckor


12 veckor


13 veckor


15 veckor


5 mån


7 mån


10 mån


11 mån


12 mån - 1 ÅR - Väntar på att få äta tårtan på den stora födelsedagen


Han är allt bra underbar =)

Husplaner

Här jobbas det och stås i vill jag lova! Det är knappt man har tid att andas mellan arbetspassen, men hua så skönt med lite stålar sen i slutet på sommaren =)
Våra köpa-hus planer har inte riktigt framskridit som vi önskat, det finns liksom inget hus vi vill ha som är till salu. Det är tråkigt att sitta och vänta, man vill liksom ta tag i det nu.

OCH det är precis vad vi har gjort. Vi har spånat och räknat på tanken att bygga eget. Det har faktiskt kommit så långt att vi varit på möte med smålandsvillan och gjort en kalkyl på ett hus, har även haft kontakt med älvsbyhus och så fort deras semester är över blir det nog möte där också.
Att hitta ett hus man vill bygga är inget svårt, det finns hur mycket som helst och nästan allt går anpassa till sina egna behov och önskemål. Det svåra i projektet är att hitta en bra tomt man vill bygga på, speciellt när man har helt skilda åsikter om vad som är "en bra tomt". Danne vill ha skogen nära och fira ytor runt huset, jag vill bo nära havet med grannar inom synhåll och gärna gångavstånd till affär, skola etc. Hmm... Danne vill ha STOOOR tomt med plats för ett bauta garage och jag vill inte ha för mycket trädgård att sköta. Söder om Kalmar är nog det enda vi är överens om och ingen av oss vill bygga för långt in i landet. Dessutom ställer ekonomin lite krav och vi vill inte betala mer än 300 000:- för tomten.

Vi slutar på en liten area någonstans mellan Ljungbyholm och Hagby där bådas krav + maxpris går att infria. Helst av allt vill jag bo på någon av vägarna ner mot bottorp, hagby hamn, vita sand eller sandvik. Är det för mycket begärt eller? haha. Det är i alla fall OTROLIGT och nästintill OLIDLIGT spännande!

Ps. har ni en tomt till övers kan ni väl hojta? Ds.

Lammisar

Imorse när jag satt och åt frukost skuttade det förbi 3 lammungar utanför fönstret
Vi har fått tillökning på gården!
3 svarta och otroligt söta små varelser som jag ska gosa med i eftermiddag =)


Vi har även en del andra fårskallar


På framsidan har vi utsikt över dessa ståtliga varelser...


Sen är det bara Mille och en drös katter som samsas! 

Hurtiga klubben!

Idag har jag satt ihop ett träningsschema till mig och Danne. Det är cirka 50 min långt och består av 20 övningar uppdelade i 4 block, Mage, Rygg, Armar och Ben. Seriöst va? Varje övning har noga valts ut och testats. Jag har provat hur många jag orkar och lagt på 5, så man riktigt vet att man får kämpa. Eftersom jag tränat mer på gym än Danne hoppas jag att mina övningar tröttar ut honom tillräckligt... Vi har båda varsett set med hantlar och eftersom mina är lite lättare (mycket lite)så tror jag att hantelövningarna blir lagom för honom också.

Några exempel:

Rumplyft 30x3
Sit-ups 40x3
eller den sista...
PLANKAN!!!

Jag har gjort hela schemat som ett kontrakt och såhär lyder översta meningen:
"Träningsschema för Elina och Daniel 7/7-2010, Schemat SKALL göras minst 3 ggr/vecka!"
Än så länge har bara jag skrivit under men Danne kommer nog att gilla mitt påhitt.
Förresten är han på slutprovet på brandmansutbildningen idag, han lär svettas en hel del så nu blir det joggingrunda med jordgubbsplundring för mig och Mille!!

(Mille fyller ett år idag men eftersom jag och Danne inte är hemma samtidigt en endaste liten minut under dagen så firas han imorgon. Det vankas korvtårta och kanske någon annan liten överraskning?)

RPI

Jag har hört att de har en hejdundrandes Rea På Ikea!!!
Tur att jag inte har fått några pengar än...

Hundtränar Helg

Denna helgen har vi haft hundträning på schemat. Mille har provat på lite olika saker som vi tycker att han ska klara av i framtiden... Jag måste säga att vår lilla parvel är helt fantastisk på att sköta sig och tar nya situationer med en klackspark.

Träning 1 - Åka båt
I fredags bestämde vi oss för att åka ut med båten en runda. Mille var otroligt feg till en början och inte ens god kassler kunde få honom att hoppa i båten från bryggan. Husse och Matte krånglade som bara den och lyckades till slut få in båten till land så att han kunde hoppa i direkt från därifrån, även det var lite läskigt. Väl i båten var Mille herren på täppan! Han hoppade in och ur båten som ingenting. Efter en liten tur stannade vi till vid vår "öde ö" och det var ett paradis för Mille!


Träning 2 - Simma
Visst har Mille badat lite innan, men bara vid strandkanten och bara så länge han kunnat nå till botten. I helgen blev det däremot riktiga simtag för första gången. Mille har både simmat efter båten och badat tillsammans med oss. I ån  bakom vårt hus badar han som en tok och slänger sig ut i vattnet, speciellt om det finns en pinne att hämta...


Träning 3 - Vara på hundbad
I lördags åkte vi till Eriksöre på Öland. Där är ett jättefin hundbad med inhängnad rastgård, agilitybana m.m. Dessutom en STORT hundbad med massor av andra hundar i alla olika storlekar och raser, ett perfekt övningsställe med andra ord. Mille lyckades slappna av och vi kunde både spela spel och äta pannkakor utan att han brydde sig. Bra för att vara hund.... (De andra hundarna var förstås väldigt intressanta, men han nöjde sig med att titta på dom.)


Träning 4 - Sova i tält
Efter Eriksöre åkte vi till Böda eftersom Mamma, Mats, Alice, lite morbror och mostrar var där och campade -Vi hade en jätte mysig kväll med grillning och bad. Vid 24-tiden var det läggdags i tältet och en hund som har varit på hundbad halva dagen och med stora tjocka släkten andra halvan bryr sig inte om vart han får ligga. Mille sov tyst som en mus hela natten och vaknade inte förrens kl 8.00


Sammanfattningsvis måste jag säga att han klarade alla övningar med bravur!!! Duktiga lilla Mille fyller dessutom 1 år på Onsdag, det ska firas med dunder och brak och lite leverpastejstårta ;)

Motivation till Motion

När vi flyttade in i huset funderade jag på om jag skulle sätta några jordgubbsplantor i landet. Det är ju så mysigt att gå och plocka lite när man vill. Jag insåg ganska snabbt att det var onödigt! Vi har nämligen 2 stora jordgubbsFÄLT i byn ;)



Jag har egentligen 2 olika motionsrundor som jag burkar gå/springa med Mille. Nu råkar det vara så att de här jordgubbsfälten ligger så att vilken runda man än tar lyckas man gå förbi ett av dom. Har kommit på att om jag går rundorna så att jordgubbsfältet kommer i slutet kan man stanna och smutta lite. Det är liksom värt att springa 7 svettiga km för några solvarma söta små gubbar! En otroligt bra motivation till Motion!

Nybro i mitt hjärta!

Jag har funderat på en sak...
När man trycker hål på kaviartuben(och diverse andra tuber) blir det ett stjärnhål, vart tar det som man trycker ut vägen? Det borde ju åka in och lägga sig inne bland kaviaren och åka ut när man trycker på tuben efteråt? MEN så är det inte? Så jag funderar på, vart tar den lilla metallbiten vägen?

"Nybro i mitt hjääääärta
låt mig besjunga dig nuuuuu
åldrad i ungdomlig gröönska
Glasriket stad, det är du
av städer jag känner i världen
är den den stad som allt fått
Linnéasjöns flöde till havet
en blandning av brunt och grått"

Tro det eller ej men i onsdags var jag, Danne, Emelie och Ola på allsång i Nybro.
Trodde väl aldrig jag skulle sitta i en solstol och sjunga ovannämnda låt...
Det var en härlig sommarkväll med människor i alla åldrar. Vi tog en glass och bara njöt!

Har börjat jobba nu! skönt att träffa alla gamla tanten och gubbar igen ;) Jag blev förvånad över att så många överlevt den hårda vintern... Inte en enda avliden på 7 månader, dom är ihärdiga mina gamlingar vill jag lova! Efter 3 dagars jobb har jag nu 3 dagars ledighet. Perfekt nu när det ska bli 30 grader och allt! Och då menar jag inte att det är skönt att få vara hemma när det är 30 grader för att jag kan ligga ute och sola, NEJ, av den enkla anledningen att gamlingar inte bara är känsliga mot kyla utan värme också! Känsliga innebär att de blir sängliggandes dödssjuka!!!

Ikväll far vi till Hultsfred och trotsar alla nedläggningar, VI SKA PÅ FESTIVAL! haha
Imorgon blir det ölandet för hela slanten. Med tjocka släkten uppe på böda kan inget gå snett...
TJING!


RSS 2.0