Midsommar 2010

Midsommarafton tillbringades i Hanemåla, Nybro av alla ställen. Vi hade planerat att hänga ihop med Emelie o Ola, Rille o Tessan. Eftersom ingen av oss hade lust att vara hemma hos sig själva började vi leta efter alternativ. Det visade sig att Olas mor o far planerat att fira midommar på Kreta och deras hus blev därför ledigt, Tur tur!

Kl 12.00 på midsommarafton var vi på plats i deras fina villa. Vi minglade, drack välkomstdrink, hundarna lekte och lunchen plockades sakta men säkert fram. Tessan hade med sig häften med nubbevisor som sjöngs för glatta livet =) Vi åt sill, köttbullar, nypotatis, gräddfil, gräslök, jordgubbar... ja allt som ska finnas på midsommarbordet! Efter det tog vi en långpromenad på motionsspåret, stannade en stund på äventyrsbanan i svartbäcksmåla och gjorde lite samarbetsövningar (som ibland kunde liknas vid ren martyr). Lyckades ta oss upp för svartbäcksberget (som jag nu döper det till) och fick se Nybro från den ljusa sidan - Uppifrån!

Efter promenade vankades det trekamp. Boule, Pilkastning och ringkast, lekledaren Ola tog hem hela segern konstigt nog? Kvällen började närma sig och magarna åter kurra lite. Grillen startades och en smarrig grillbuffé serverades en stund därefter. Buffén avslutades med lite jordgubbar och glass. Sedan spelade vi spel, "kampen mellan man och kvinna" och jag vill med bestämdhet hävda att kvinnorna vann! Kvällen avslutades med ett parti "True or False" som jag knappt vet om det hann avslutas eller ej?
kl 02.30 var det ialla fall NATTI NATT!

På morgonen dagen efter blev det stora frukosten i trädgården för oss alla innan det var dags för hemfärd!
TACK kära vänner för en otroligt härlig helg!

Hela gänget!Danne gillar jordgubbar!Mille o Harry är bästisar!  Börjar fundera på vad man gjort fel i fostran när ens hund inte kan uppföra sig på bild?Wiilma höll sig lite i bakgrunden när de stora grabbarna busade...MAT


Borde jag berätta detta?...

Idag träffade jag på en mycket konstig mening i en bok...
"Dörren slogs igen men jag lyckades hitta mitt hederliga kolugn"
Mina tankar fastnar, inte så konstigt nog, på ordet kolugn och en rad olika spekulationer flyger genom huvudet:

1. Herregud vad betyder detta ordet?
2. Kolugn? -kanske syftar hon på något i stil med en järnspis fast man eldar med kol?, en Kol-Ugn?
3. En hederlig kolugn, alltså en gammal gammal järnspis?
(Boken är en deckare och en mycket spännande sådan)
3. Men herregud varför ska människan gömma sig i ugnen? Hon kommer knappt komma in och kommer hon väl ut är hon ju alldeles svart?
4. Borde det inte heta "MIN kolugn"? Sådana slarvfel borde inte få förekomma i en publicerad bok...
5. Kan det vara så att det ska stå Ko-lugn? Alltså lugn som en ko?

HAHAHAHAHA.... är det någon mer än jag som alltid trott att det heter Cool-lugn?

Tyvärr!

Det blev tyvärr inget hus i Mellanmon för vår del, men förhoppningsvis blir någon annan lycklig!
Budet var uppe i 1,2 miljoner när vi la oss...
Men letandet fortsätter =)


Kamerarensning

Idag tömde jag min kamera...
Det var massvis med fina och roliga bilder från bland annat kolmården, karlskrona, inflyttningsfesten, stenåldersdag och mycket annat. Jag får lite ångest över att jag inte gör någonting med mina bilder. Har lyckats klippa/klistra ihop ett album på de senaste 3 åren och kände idag att det återigen är dax!

Skulle så gärna vilja visa alla bilder men orkar verkligen inte ladda upp. Här kommer några smakprov från den senaste månadens bravader =)

Mys i Karlskrona, Mille vill inte kramas på bild!


Nya bordstabletter + rosor från Danne ;)


Kolmården


Stenåldersdag med Malin


Klasskompisarna på fika



Bilauktion i Örebro

Härliga Onsdagar

Idag är det min sista lediga Onsdag på mycket länge. På Tisdag är det jobb som gäller ända fram till slutet på augusti...

Danne var uppe tidigt idag, ha är på fortsättning på brandmansutbildningen. Trots det väckte han mig med frukost på sängen. Och det var inte vilken frukost som helst, han hade varit nere på Ica och handlat världens godaste frallor och massa gott pålägg!!! En bra start på en helt vanlig Onsdag.

Man borde inte klaga på solen idag men det är faktiskt inte helt lätt att måla i strålande och varmt solsken. Färgen hinne liksom torka bara den kommer ut ur färgburken... Trots det har jag ändå lyckats måla klart alla 4 högtalarna nu. Dom är blänkande svarta och kommer passa utmärkt bredvid min blekvita tv-bänk. Nu när det är gjort ska jag njuta av solen till 100% vilket betyder bikini och isvatten med lime i

Vi har fortfarande högsta budet på huset och kväll ska vi på extravisning. Har börjat få lite kalla kårar och dessutom har det krånglat sig lite med Dannes del av handpenningen. Aldrig kan någonting gå smärtfritt??

...

Nu har vi lagt bud på 950 000:-
Håll tummarna för att ingen annan själ vill ha det :P

WOHO

Nee nu kan jag inte hålla på min hemlighet längre
Jag lyckades bevara den i cirka 18 timmar, Men men...

Igår var jag och tittade på ett hus, ett underbart fint litet hus i Mellanmon cirka 15 km söder om Kalmar. Jag vet att det låter knasigt, vi har ju precis flyttat men ibland så bara dyker det där perfekta upp... Det är ett hus som från början varit en sommarstuga men som ägarna totalrenoverat och byggt ut till 90 härliga kvm. Utgångspriset ligger på 990 000 och det är väl ungefär så mycket som vi har tänkt oss att det får kosta. Det var faktiskt bara 4 familjer till och tittade på huset och de verkade inte jätte entusiastiska men man vet tyvärr aldrig. Har vi tur så blir det redan i veckan vårt!!!!

Läget är såhär: Vi har pratat med banken och fått prelimenärt bolån vilket betyder att vi kan börja buda när vi vill. Ringde mäklaren idag och kollade av läget. I eftermiddag får vi besiktningsprotokollet på huset för att se så att inget är fel sen är det bara att börja buda.

Jag är så oerhört glad men vet att jag inte borde hoppas för det är som sagt fortfarande en bra bit bort. (I smyg planerar jag vilka tapeter vi ska ha, vart alla möbler ska stå och vad som ska servera på inflyttningsfesten, haha)

Jag vet inte om man får lägga ut bilder på någon annans hem så jag gör ingen chansning! Lägger ut en länk och så får ni som är intresserade själva kolla in detta fina lilla hus =)

http://www.pontuzlofgren.se/beskrivning.aspx?guid=3PEJDQ6NPQ0E2EUM&typ=CMVilla


Hoppsan

Efter 2 telefonsamtal och några SMS har jag förstått att slutet på mitt förra lilla inlägg har skapat vissa funderingar/förhoppningar hos släkt och vänner, haha. Jag vill bara tala om att jag INTE är gravid men att besöket ändå känns väldigt stort för mig!!! =D

Stora tårfalla helgen!

I fredags morse åkte Danne till Danmark och jag grät en liten skvätt över att bli ensam. Kunde då inte ana att hela helgen skulle bli en enda stor snyftar helg!

Ganska snabbt efter Dannes avfärd åkte jag hem till mamma. Ni förstår att jag kan inte bo själv, så när min kära sambo åker bort flyttar jag in i mitt gamla rum på tunnbindarevägen. Vi hade en mysig fredagskväll med god mat och en låååång promenad med Mille. På lördagsmorgonen åt vi en stadig frukost, det är de bästa med att vara hemma hos mamma, hotellfrukost varje dag =) Vi planerade även dagens upplägg. Eftersom vår kungliga kronprinsessa skulle bjuda in till bröllop bestämde vi att dagen helt enkelt skulle ha ett genomgående bröllopstema. Vi åkte in till Ikea på förmiddagen eftersom de bjöds på prinsesstårta och kl 13.00 var vi på plats i soffan, Bröllopsdagen kunde ta sin början.

Det blev ett flertal tårdrypande tillfällen. Det första var självklart när Victoria klev ut ur bilen och vinkade. Andra gången var när Daniel började gråta under vigseln, då rann det floder i soffan vill jag lova. När paret sedan sa jag och förklarades som äkta makar ja då var det dags igen. Victorias tal till svenska folket, Olles tal till Daniel och Daniels tal till Victoria är ytterligare tillfällen då våra ögon var våta... Under dagen tog jag några korta små pauser för att rasta Mille. Maten blev serverad framför TVn och för att inte riskera att missa något av det viktigaste drack vi mycket lite för att inte behöva besöka "huset". Mamma orkade hålla sig vaken till kungens tal men somnade sedan i soffan. Jag hann med både kungens, Olle Westlings och PRINS Daniels tal samt en liten bit bröllopstårta men sedan, cirka 24.00 gav jag upp. Alice, min 15-åriga lillasyster satt framför Tvn till över 01.00. Vilket betyder att hon ägnade över 12 timmar dvs hela dagen åt att följa alla dessa kungligheter! Såhär i efterhand funderar jag på om vi verkligen är friska?

Idag var det Dop för Matilda, mitt kusinbarn. Söta lilla Matilda blev arg när prästen slängde vatten på henne och även här fälldes en liten tår, fast det var förstås en enda stor glädjetår...

Sentimentala Jag!

Ps: Idag har jag även varit på ett hemligt ställe, ni är ytterst få som redan vet. Mamma fick följa med eftersom Danne inte är hemma. Det var väldigt spännande och roligt men mer tänker jag för tillfället inte berätta. Lovar att jag ska droppa hemligheten någongång snart, under tiden får ni fundera lite Ds.

Behövde inte Teddy och Freddy också gå i skolan?

Det är en sak som jag har funderat lite på...

Hur många år ska Karlsson på taket föreställa att vara? och hur gammal var han när filmen spelades in? Om jag får göra en personlig gissning så tror jag att han var omkring 27 när filmen spelades in men ska föreställa tonåring, kanske 17-18 i filmen?

Malin(Pelles storasyster) i Saltkråkan är i första filmen 19 år gammal, Louise Edling Friberg, som spelade Malin, var 26 år när den spelades in.

Så vad betyder detta? Varför fick 25-30 åringar spela tonåringar? Var det brist på dom på den tiden kanske? Eller vad det helt enkelt så att de var obegåvade? Kanske TVn hade fått övertaget så alla tonåringar satt inne framför dumburken hela dagarna? Saltkråkan är den enda historien av Astrid Lindgren som först gavs ut som TV-serie, sen långfilm och sist bok. Kanske var det så att ungdomarna behövde gå i skolan och inte hade tid med långa inspelningar? Men Teddy och Freddy då? Behövde inte dom också gå i skolan?

Filmen "Världens bästa Karlsson" spelades in 1974
Serien "Vi på saltkråkan" spelades in 1963
Det kan vara bra att veta när man klurar på sådant här. De här svåra frågorna gäller alltså de som var tonåringar typ 17-19 år under åren 1963-1974.

Klura på nu ;)

Som en liten kul grej kommer här lite bilder på hur några Astrid Lindgren karaktärer ser ut nu

Malin


Emil


Pippi


Madicken


Tjorven


Lotta


Jonas (Lottas bror)

Fina lilla Salem

Detta inlägg kommer helt och hållet ägnas åt min absoluta favvo favvo!
Vi har hållt ihop ett tag, jag och Salem. Nu är han till för allas beskådan men jag VET att vi har ett alldeles särskilt band han och jag! Det är som att allt han skriver är till mig, haha. Salem är min lilla husgud och mitt hemliga freecard ;)

Om du inte fastnat för hans musik innan eller efter melodifestivalen ska jag ge dig ännu en chans. Från den "nya" skivan kommer här mina 3 absoluta favvisar! Gillar du inte det här så är du galet knasig...



Håll till Godo

3 viktiga saker!!

Såhär framåt kvällskvisten har jag 3 saker att förmedla:

1. Ett tips till dig som nyligen blivit dumpad eller bara är sådär galet arg/ledsen/besviken på en person. Du kanske känner för att sätta dig gråtandes i sängen och lyssna på sorglig musik och äta mängder med glass? Snälla, prova att lyssna på den här istället! Min absoluta favoritbillåt =)


2. I söndags var jag med Danne och 2 Braås grabbar på en HEMLIG bilauktion och det var gööör häftigt! Kolla in detta klippet så förstår ni förhoppningsvis. Bilder kommer, tror jag

http://www.klassiker.nu/zino.aspx?articleID=11833

3. Denna dagen har tillbringats på Kolmårdens djurpark. Bara Danne och jag ensamma bland en massa fina djur. Vi har haft sådär mysroligt som bara vi kan. Vilken underbar pojkvän jag har =)

Hönsmamma

Idag är det stora tvättdagen i Öbbestorp! Efter alla dessa dagar med regn har jag X antal millehanddukar som måste tvättas. Har inte riktigt hunnit vänja mig vid att jag nu kan tvätta lite närsom helst. När jag ha lust. Tänker fortfarande att jag måste planera in en heldag i tvättstugan och toktvätta allt på samma gång. Varför inte bara lägga i någon/några tvättar i veckan istället?...


Idag har Danne spelning i Gullaboås och jag vill lova er att det var ett hiskeligt skå denna morgon. 7.30 skjutsade jag in Danne till staden för möte med resterande bandmedlemmar. Jag sa "puss och hejdå och lycka till idag" sen åkte jag glatt hemåt för att avnjuta en lååååång lördagsmorgon vid tvn och god frukost. Mitt glädjerus och oerhört stora längtan efter kokt ägg och ostmacka utbyttes snabbt mot en suck. Jaha, nu har han glömt plånboken i bilen. Eftersom telefonen låg hemma kunde jag inte ringa utan det var det bara att köra tillbaka, pojken måste ju ha pengar till mat idag??? Återigen åkte jag glatt hemåt, "puss och hejdå och lycka till idag" för andra gången. Kör hela vägen hem och hinner precis ta ett kliv innanför dörren när jag hör att min telefon ringer, det är Danne.
"Jag tror att du har råkat få med dig tanklocket till volvon och jag måste tanka NU annars får jag soppatorsk".
Det var bara att sätta sig i bilen igen och köra till macken med tanklocksnyckeln. Tro det eller ej men jag var INTE bitter när jag lämnade över nyckeln. "Puss och hejdå och lycka till idag" för tredje gången. Försöker att ta mig hela vägen hem igen utan att behöva vända och jag klarar det! Går in, sätter på tvn och slänger mig i soffan, AJ det ligger en galje där och på galjen hänger det en vit skjorta, Dannes scenskjorta, Dannes vita scenskjorta som han ska ha idag! GAAAAAAAH jag tror jag blir galen! Ringer upp min älskade tankspridda glädjedödare till pojkvän och berättar hur det ligger till. Som tur är lyckas han komma på att dom kan köra förbi och hämta skjortan, jag slipper alltså sätta mig i bilen igen. Kommer snabbt på att Danne hade så bråttom i morse att han inte hann äta frukost. Jag slänger ihop några mackor och gör lite kaffe i ett termosmugg. "Puss och hejdå och lycka till idag" för fjärde gången!

Bilköp

Igår skrevs papprena på! Danne har köpt en liten pendlarbil till mig eftersom jag måste köra nu när vi har flyttat ut på landet. En söt liten röd Mercedes som passar mig perfekt =) Den ser stor ut på bilden men den är plutte plutt liten!


Mille är numera kastrerad och oerhört ledsen över det... Han går runt här i sin strut och käkar smärtstillande (tuggtabletter med smak av lever, stackars stackars Mille :P) Han sträcker sig otåligt mot de nedre regionerna men struten är alltid där ivägen. Ibland får han ett tuppjuck och slänger med huvudet och försöker bita tag i den men den är ondare än ondast och sitter kvar som om ingenting hänt. I trappan fastnar struten på varje steg även om Mille håller upp huvudet till max. Dessutom har matte knutit fast den med en rosett så att han liknar någon i lilla huset på prärien. Fy så elakt!(Men ibland är det faktiskt riktigt underhållande)



Sommaren har kommit och det firande vi med en liten picknick igår. Vi satte oss på en filt i kalmarsundsparken och åt sallad med tonfiskröra. Egentligen var det en avskedspicknick. Danne åkte nämligen på brandmansutbildning på High Chaparall igår och kommer inte hem förrens på Söndag kväll.
Sorgligt att sova ensam i huset =( Jag har planerat upp varenda minut fram tills han kommer hem annars blir jag deprimerad... Jag vet att jag måste öva på att trivas med mitt eget sällskap men inte just nu, haha. Efter salladen spelade vi ett parti Yatzy men lyckades trots det skiljas som vänner.



Idag åker Mor, jag och Mille till Morfar. Trevligt.

Nu så...

Nu har jag äntligen lyckats få tid att ta lite kort på huset. Tyvärr är vår stationära dator paj så jag kan inte lägga in före-efter bilder, men det viktigaste är ju ändå att få se hur slutresultatet blivit! Se nedan...

Först måste jag bara berätta att vår lille prins har blivit en riktig linslus. Han är med i nya numret av Härliga Hund och ser så otroligt söt ut. Någon dag efter det att tidning publicerats ringde en man hit och berätta att han har Milles bror, Kastro, det var skoj skoj skoj att prata lite med honom och jämföra likheter - skillnader =)



Bilder på Huset


RSS 2.0