?

Denna dagen har varit omtumlande till tusen!
Började som vanligt men blev sen en av dom värsta i mitt liv!
Nu har dagen återvänt till sitt rätta jag och jag är så oerhört lycklig för det =)

COOOOOLT

Idag avslutades några av mina klädesauktioner på tradera...
Kände mig riktigt nöjd faktiskt.

Vet att jag lagt ut en bild på min äkta Howard Levi tröja här på bloggen förut, det är ett fint märke och den är direkt köpt från USA och väldigt åtråvärd bland kunniga... Har fått lite privata skambud på den men nu har den äntligen hamnat i goda händer =)
För er som inte minns:


Den som vann högsta budet på tröjan hette Anna Lindmarker och var från Stockholm. Redan då kände jag att "det där namnet känner jag igen". När jag sedan fick se att hennes mailadress slutade med @tv4.se gick det upp ett ljus! Det är ju den där TVnyheterna-hallåan som köpt min fina fina tröja, WOOOOOW!
Jag packade ihop tröjan i ett fint paket och kunde inte låta bli att skriva en liten lapp med hemlig läsning. Tänk att Anna, den Anna, ville ha MIN tröja? (För hur många Anna Lindmarker på TV4 kan det finnas liksom?)
Och tänk tänk tänk om hon har den i direktsändning?


Tack Anna, du är en pärla! (Bilden är tagen från Google.se)

Partaj i GBG

Kollade in på min internetbank precis och såg att något satt in 800:- på mitt konto och namngett transaktionen "KÖTT"? Helt galet, vad är detta liksom? Eftersom jag är ett traderafreak till tusen funderade jag på om det var något av det jag sålt som hade med kött att göra? Nej, en röd kjol med svarta prickar kanske i så fall men det känns lite långsökt? Nåja det visar sig väl så småningom?

Tänkte berätta om min händelserika helg! Tyvärr blev det inga bilder!
Mamma, Alice och jag började vår resa tidigt på lördagsmorgonen, vi hade en lång bilväg framför oss. Klockan 11 var vi framme i Götet och mötte upp Lisa på stan. Det blev ett kärt återseende och vi var redo för dagens shopping. Jag hade bestämt mig för att endast gå in i butiker som vi inte har hemma. Det höll inte riktigt men jag handlade faktiskt bara 2 linnen på Bikbok som jag tror finns hemma, annars var allt från diverse Göteborgska affärer (Mina favvisar är TopShop, Rut och Lush). Vi lunchade på ett fullpackat café och sedan fortsatte shoppandet...

Vid 4-tiden bestämde vi oss för att bege oss hemåt (till Lisas lägenhet) för att göra oss iordning inför kvällen bravader. 18.00 var det bord bokat på en underbar Resturang (mammas julklapp) och vi lyckades bli mätta och belåtna, 4 personer, för ca 1000 kr. Efter maten gick vi till biopalatset för att se "remember me". Alice var helt tokig eftersom Robert Pattison spelade huvudrollen och han är ju bara "sååååå snygg". Jag kan faktiskt hålla med och filmer var urbra -tills slutet och mer tänker jag inte säga! Efter bion tog vi bussen hem till Lisa och började göra oss nattefärdiga, trötta var vi vill jag lova!

Söndagsmorgonen kom snabbt med tanke på den förlorade timmen men jag kände mig ändå redo inför även denna dag. Vi tog bilen till Holmens loppmarknad och jag hitttade en Lampa "SOM JAG BARA MÅSTE HA". Den kostade 1790:- och fick stanna kvar (hade skatteåterbäringen varit i min hand hade lampan fått följa med). Loppisarna i GBG är mycket dyrare än hemma och eftersom jag är en snåljåp lyckades jag inte handla någonting =O Inte likt mig...

Tog sedan en sväng inom Nordstan, glodde på modevisning ochsyndade med att äta McDonalds (Vill bara lägga till att jag tog morötter istället för Pommes, haha). Nu var det ÄNTLIGEN dags för den stora händelsen. Det som var anledningen till hela resan egentligen. Mammas 50-års present, musikalen Guys and Dolls. Ohh så skoj det var och Göteborgsoperan är STOR!

Hemresan gick hyffsat bra trots två galet trötta chaufförer. Runt 24.00 travade jag innanför dörren och raka vägen ner i sängen brevid en gosig pojkvän! Ahh...

Ps: Mille och Danne var på avslutningen av hundkursen i söndags och min lilla älskling kammade hem silvermedaljen! Han är inte dålig han =) Ds.


=o

ELINA HILDA MARIA HAMBERG kommer att få tillbaka 14 763 kr på Skatten!


Marika mfl.

Idag har varit en händelserik dag!
8.10 på plats i skolan för att redovisa hemtentan som varit en tyngd på mina axlar i snart en vecka. Hemtentan är inlämnad och redovisningen avklarad vilket betyder att Torsdag, Fredag, Lördag och Söndag innebär TOTAL LEDIGHET! Jihoooo.... (Då passar jag på att dra till syster Yster i Göteborg med mor och lillasyster, det ska bli shopping, musikal och massa MAT!)

Efter avslutad skoldag drog jag hem till Marika med lite andra söta tjejer. Marika har ett underbart hem och en underbar son (vågar jag säga underbar Man?, jaa jag gör det) och en underbar man! Hon bjöd även på en underbar paj... Kolla in Marikas blogg så förstår ni vad jag menar http://www.ljuvligt-hemochinredning.blogspot.com/


Imorgon kl 10.00 har vi lägenhetsvisning för 2 familjer. Bär det sig riktigt bra får vi flytta redan 1 Maj? Åhh jag vill börja packa nu =) Kan inte riktigt förstå att jag snart ska få börja inreda från Scratch igen, det är ju det bästa som finns!


Babben och hemtenta

Mammas överraskning igår var inte illa pinkad!
Danne, jag, mamma och Mats besökte Kalmarsalen för en helkväll med ingen mindre än Babben Larsson!
Första akten var en intervju med henne och i andra blev det klassisk STAND-UP!
Ohh så roligt! =)



Har suttit och finslipat på hemtentan lite idag! Egentligen blev den färdig igår men jag är som sådan att jag kan sitta och ändra småsak efter småsak hur länge som helst... Jag lämnar alltid in i sista sekunden, IFAAAALL jag skulle komma på att jag måste ändra något :P Tentan fick vara max 2000 ord och jag har fått ihop 1956, Perfekt!
Här kommer ett litet utdrag för er som är intresserade av vad jag håller på med om dagarna:

"Det finns många olika teorier om hur barns första läs- och skrivutveckling ser ut och hur de lär sig att använda sitt första språk på olika sätt. Inom dagens läsforskning beskrivs ofta denna utveckling genom olika stadier som barnet går igenom. Det är dock viktigt att komma ihåg att dessa olika förklaringsmodeller inte utesluter varandra (Arnqvist, 1993). Barn kommer tidigt i kontakt med språket i samspel med vuxna som genom att tala, berätta, läsa och skriva låter dem få en bra start i den omfattande processen mot läsande och skrivande. Ett barn som är omgivet av läsare och skrivare får en bra grund för att själva lära sig detta. Barnen som börjar skolan kommer alla med olika vanor och nivåer på sitt språk beroende av hur mycket språklig stimulans som getts från hem och förskola. Därför är det svårt att följa en teori eller modell till punkt och pricka".


Ikväll ska det ätas pannkakor på Kungsgårdsvägen! Då är det fest vill jag lova...


Det där var faktiskt inte alls roligt Magnus Betnér!

Igår på parlamentet smutskastade Magnus Betnér min kära kära Astrid Lindgren.
Jag tillhör en av dom som egentligen tycker att man ska kunna skämta om det mesta, problemen blir lite mindre allvarliga då! Allt var frid och fröjd, det drogs skämt efter skämt om Lars Vilks och Jihad Jane, ganska lätt att skämta om... men så helt plötsligt slänger den där galningen ur sig något som jag inte ens kan tänka mig att skriva här! Jag förstod inte ens sammanhanget? Han den där Magnus är totalt bojkottad hemma hos mig, jag kommer ALDRIG någonsin att låta mina hörselgångar plågas av hans grova ord och sexistiska påhopp. För er som missade parlamentet igår, Be glad...  Allt är faktiskt inte roligt!

Nu ska jag inte vara arg längre jag har ju en underbar helg bakom mig (även om gårdagskvällen avslutades med en del irritation) med kalasande efter kalasande. I lördags fyllde jag hela 22 år och dagen började strålande med skönsång och frukost på sängen av en yrvaken pojkvän. Ett litet kuvert låg under ljuslyktan på frukostbrickan...
Jag citerar:
"GRATTIS ELINA! Den 8:e maj vill jag att du föjer med mig på en weekend i den kungliga huvudstaden Stockholm! Shopping, mat, konsert och hotell, det kommer bli magiskt.
Älskar dig /Din Daniel"
Och i det lilla kuvertet låg 2 biljetter till Salem Al Fakirs konsert på Berns... Vilken underbar gåva =)
Under dagen firades jag hos far med farmor, farfar och faster med familj. Jag fick privat rådgivningscheck på makeup-store(borde jag ta det som en pik?), 2 söta tekoppar +tekanna, ett rutigt förkläde, ekologiskt schampoo och duschcreme, body scrub, skrubbvantar och sist men inte minst några välbehövliga sedlar!


På kvällen bjöd Danne mig på bio, Alice i underlandet. Vi somnade båda två, haha.
Igår hade vi besök av Dannes mor och Erik och jag fick presentkort på plantagen. JIPPIE, här ska handlas blommor! Efter det kom mamma, Mats, Alice, Dannes pappa Stefan och Ann-christin. Av mamma fick jag en sänggavel som hon tyvärr inte blivit riktigt klar med ännnu, en måndagsöverraskning* och "Alla vi barn i bullerbyn" på DVD (Jag har startat en samling) av Stefan och Ann-christin fick jag presentkort på mormors fönster! Wohoo vilken bra födelsedagshelg!

*Måndagsöverraskningen vet jag ännu inte. Då hade det inte varit en överraskning...


Hipp Hipp Hurra

... på min födesedag =)

Hund skänkes

Någon som vill ha en hund?
Just idag skulle jag kunna betala dyra slantar bara för att slippa se honom! Jaa, så är det faktiskt...

Detta med att fylla år...

Hej och godmorgon Kära läsare!
Sitter och fördröjer tid vid min gamla dator och väntar på att klockan ska bli lagom att gå och möta upp Malin. Vi ska på morgonpromenad! Vart är solen?

Inatt har jag haft mardrömmar, fast i vaket tillstånd. Det är svårt att somna när Danne jobbar natt även om Mille snarkar på som vanligt. Jag har funderat på alla som förväntar sig att bli bjudna på nån slags födelsedagstillställning men jag känner bara att JAG ORKAR INTE! När man var liten behövde man inte tänka på någonting? Nu har man helt plötsligt huvudansvaret, fy bubblan så trist! Det ska i alla fall bli lite kalas i helgen men jag ska lägga det på en låg nivå. Fast hos pappa på lördag behöver jag inte tänka på något alls! Bara äta gott och ta emot presenter ;)

Sitter som sagt och fördriver tid med att hitta en bil jag kan köpa. Ojaa, jag behöver en bil nu när jag ska bli lantlolla. Har insett att jag med min budget får nöja mig med något litet skrälle i 5000:- klassen. Ett annat krav är att den ska vara bensinsnål. Har hittat den perfekta, Är den inte bedårande?



jag kan inte riktigt se mig själv i den...
Men den här... känns som en bil i min stil ;)


Kan riktigt se mig själv glida runt och tuta på alla...

Ännu mer funderande...

I den här världen finns det närande och tärande. De tärande är de gamla, sjuka och arbetslösa och för dom har man instiftat eftermiddags-TV. Repriser i form av sunset beach eller days of our lifes, urkassa gamla svartvita långfilmer från -55 och direktsända riksdagsdebatter. Idag är jag tärande! Jag struntar i allt jag måste göra och ligger i soffan och funderar på allt man borde göra. Hemtenta och en stund på gymmet ligger högt på listan, just därför ligger jag kvar! Funderar på när man egentligen är vuxen? När livet blir på allvar? För idag känns livet lite mer som en lek, inget att fundera så mycket på. "Jag skiter i allt men det skiter jag" liksom. När man är vuxen ska man veta, kunna och känna-inte bara låtsas.
Som när prästen frågar "Tager du denna Sven-Bertil att älska i nöd och lust?", när man är vuxen vet man att man ska svara JA!
Som om man var säker?
Egentligen borde man svara "Hur i helvete ska jag kunna veta det?"
För skilsmässa är ju inte direkt ovanligt? Nae, vuxna vet nog inte så mycket dom heller! Dom spelar nog bara, vi spelar nog allihop? Vi låtsas att vi vet och hopppas att någon inte kommer på oss och så ska man ligga i tiden: Sluta röka, motionera minst 30 min/dag och äta marabous 200 grams chokladkaka så man blir fet och kan börja banta. Jag tror jag skiter i att bli vuxen! Sånt där trams vill jag inte hålla på med!
A L D R I G !

Kalas

Kalaset hos mor för mig och Alice igår var jättemysigt! Sådär släktmysigt som det blir när man samlas och är glada! Jag hade kameran med och tog väl sådär 3 bilder vid mostrarnas ankomst men sen glömdes den helt bort, men jag ser det ännu mer som ett tecken på en lyckad kväll, hade inte ens tid att ta kort... Som om inte det vore nog glömde jag även kameran hos mamma, så de 3 bilderna får ni se en annan gång. Jag hade bakat goda chokladtårtor dekorerade med kiwi som gjorde succé men maten fick mamma stå för, hon är bäst i världen på att laga mat =)

Jag fick lite smått och gott: En gammal kökssoffa (bara jag som blir glad för sådana lustiga presente, haha), thépotpurri, en fin linneduk, en olivgrön vinkaraff, säsongsbetonad kokbok och pengar. Av mamma fick jag en sänggavel som hon håller på att snickra och sy ihop. Den kommer bli gudomligt fin och passa perfekt i vårt hus! Tyvärr var den inte klar än, men hon har en vecka på sig, fyller inte förrens på Lördag!

Har en hemtenta framför mig som ska vara inlämnad den 24 Mars. Uppdateringen här kommer därför bli lite knaper men stå ut, I'll be back ;)

Klassfest och födelsedagsbarn

Tack för en trevlig klassfest igårkväll tjejer =)
bilderna får tala för sig själv...


Idag har vi storshoppat jag och Danne! Eller Danne i alla fall... Jag följde med som smakråd och det är nästan lika roligt det. Jag fick nöja mig med 2 paket på posten. ÄNTLIGEN har mina efterlängtade Tradera vinster kommit fram. Det ska bli så skoj att plantera fint i krukorna och plocka in fina vårblommor till kannan! Men det får vänta tills vi flyttat in i huset =)



Ikväll är vi bortbjudna på middag till Ola och Emelie. Det blir nog mysigt fastän jag aldrig träffat Emelie! Imorgon är det STORkalas i Ljungbyholm för mig och Alice. Tänk att lilla lilla lillasyster fyller 15 år idag? GRATTIS! Känns som igår hon var såhär liten



Nu är hon helt plötsligt stor? När hände detta?


VARNING: Mycket långt men läsvärt blogginlägg!

"Jag bara Gör det" tänkte jag och så gjorde jag det...
Skulle ta ut pengar på bankomaten vid Maxi inför kvällens strapatser. Det var ganska tomt, de flesta hade redan börjat fredagshandla inne i butiken. Jag är stressad och halkar runt inne på golvet (det är så halt att det är en tidsfråga innan någon ramlar och bryter benen, om inte någon redan gjort det. Hur kan man lägga ett sådant golv på ett så tättbefolkat område? Det känns som om dom vill att man ska ramla, spräcka byxorna och visa hela arslet. Kanske är det ett försäljningsknep? Ramlar man, skrapar upp knäna, spräcker byxorna och vrickar foten måste man köpa följande: Plåster, nya byxor, stödstrumpor, kanske även skorna gick sönder så man måste hitta nya? Man behöver även godis att trösta sig med och tidning att trösta sig med. Attans nu blev det en sån där lång parantes igen, jag glömmer att jag är inne i en när jag skriver).

För att återgå till ämnet så halkade jag fram på det HALA maxigolvet fram emot bankomaten. När jag kommer fram sticker det ut 2 hundralappar i facket där pengarna kommer ut. Jag tittar mig omkring för att försöka se vem som gått och tagit ut pengar men glömt dom?(större idiot får man leta efter) Ingen där... Jag drar ut pengarna. Dom är ju ivägen för mig när jag ska ta ut mina. Står där, håller i någon annans 200 kronor, funderar över vad jag ska göra med dom och sen gör jag det... Jag bara gör det! Jag lägger ner pengarna i min väska och går in på maxi.

Såhär i efterhand funderar jag över om jag verkligen gjorde rätt? Men herregud annars hade ju nästa person tagit dom och vem vet, det kanske hade varit Kalmars rikaste person? Då förtjänar jag dom bättre? Jag, en fattig student. För jag är verkligen fattig! Just nu har jag 1200:- på kontot och det ska räcka i 2 veckor till =0

Som vanligt börjar fatasin att flöda. Jag kan verkligen hinna tänka de allra sjukaste tankarna på bara någon minut. Jag går därinne på maxi och funderar på om jag kanske blev filmad? Snart kanske det kommer fram någon och talar om att jag varit med i en undersökning som heter "hur ärliga är vi människor egentligen" och att det ska visas på tv... "Alla ska få se att du är en tjuv som tar andras pengar". Men det kommer ingen! PUH

Jag fortsätter mitt tänkande. Står i kassakön och funderar över hur synd det är om mig, för trots de där 200:- extra är jag faktiskt väldigt, väldigt fattig just nu. Drömmer om mannen framför mig och snöar in mig i en himla sörja av önsketänkande:

Tänk om jag kommer fram till kassan och mina pengar är slut. Jag kanske inte kan betala det jag har tänkt köpa? Alla i kön suckar och pustar över vilken tid det tar för mig när jag försöker hitta något annat kort att betala med (bibliotekskortet, H&M kortet) men inget fungerar. Mannen framför har en fin scarfs på sig och tar sin chans att visa sig som en gentleman. Han säger:
"Det är lungt, jag har också varit student, jag bjuder dig på det du tänkt handla, du kanske behöver något mer? En ny cykel (JAAA min blev stulen för några månader sen), seså, var inte blyg nu! Jag är en ensam änkling som har så mycket pengar och jag vill göra lite gott min sista tid här på jorden, och du lilla student ser ut att behöva klänningen som Kiera Knightley hade på Oscarsgalan, ja tänk att fastän jag är så gammal har jag värsta kollen".
Och medan hela kön följer med mig och gubben(precis sådär som barnen tågar efter pippi och Tommy och Annika när de röjer loss i godisaffären) så går vi från affär till affär (Självklart är vi inte i Kalmar längre utan New York) "fyll en korg i varje affär eller nej en hel kundvagn med allt du kan tänkas behöva" ropar gubben! Sen kommer en vakt och säger "skingra er", men då tutar vi alla i våra lergökar och sen går vi på bio i triumf. Gubben bär vi i kungastol...

Gubben i scarfsen ville inte vara någon gentleman idag och jag fick betala själv! Pengarna räckte men det kändes, trots mina upphittade 200:-, som en förlust! HAHAHA (Jag är knäpp) Kanske borde jag skänka mitt hittegods till bättre behövande? Eller också super jag upp dom ikväll? Ja, Jag bara gör det...

Det här är lycka!

Jul, Jul, Strålande Jul

Idag fick jag min julklapp av Danne!
I år(förra året) bestämde vi att vi inte skulle köpa några julklappar till varann utan istället åka på spa. Vi hade dock en paketkalender med något litet för varje dag. Det blir dyrt vill jag lova! I alla fall så fick jag, i lucka 24, ett sött litet kort där det stog att jag skulle få följa med och välja ut en ny 10-årsdagbok eftersom Mille åt upp den förra. Oturligt nog har det där helt glömts bort i all vårlängtan. Man vill liksom helst komma bort ifrån allt julstök... Det känns nu lite sent att börja skriva i en 10-årsdagbok i Mars och som tur är fick jag någonting annat, Något mycket bättre!



En äkta Kockums emaljhink! Kanske inte ser så märkvärdigt ut men förstår ni vad dessa säljs för på Auktioner? Jag vet... Dessutom är det storlek large, 30 cm, och dom är faktiskt svåra att få tag ì.
Tack Tack och åter Tack Älskade pojkvän!

Grötpaus!

Idag tog jag en paus från mitt dagliga havregrynsgröt intag. Det kan behövas ibland!
Ställde klockan på 06.00, tappade upp ett bad, gjorde 2 härliga smörgåsar och sen hade jag långfrukost i badkaret med tända ljus, Underbart!

Vid 8.00 var jag på plats i klass 2A på Västa Funkaboskolan för att ha mitt omtalade Boksamtal. Jag hade höga krav och förväntningar på mig själv. Det är i den klassen jag om cirka en månad ska ha 5 veckors praktik så det kändes viktigt att göra ett gott första intryck. Boksamtalet gick bra, barnen tyckte boken om rövare var spännande och hade kluriga svar på frågorna jag ställde efteråt. Självklart fanns det några spellevinkar som skulle göra sig roliga inför de andra, men även jag tyckte att det var ganska underhållande. En av mina djupa frågor var "Hur skulle du gjort om du vore Mimmi eller Peter i den situationen?" Spellevink numero 1: "Jag skulle käkat popcorn och läsk" Spellevink numero 2: "Jag skulle ha skjutit dockan". Jag kunde inte hålla mig utan ställde följande följdfråga: "Varför skulle du skjuta henne?" Spellevink nr 2: "För att hon skulle dö" Blivande fröken Elina: "Vart skulle du skjuta henne" (oh noo, vad säger jag? Blivande fröken sitter och frågar vart spellevink nr 2 ska skjuta någon). Diskussionen tog, som tur är, slut där. Spellevink nr 2 hade inte ritkigt tänkt så långt... Någonstans mitt i all min hjärnas förtvivlan över vad jag fått ur mig funderade min mun på att göra ett uttalande om vart jag tyckte spellevinken skulle skjuta dockan för att få död på henne men hjärnan tog munnens förnuft till fånga i sista sekund och knep ihop. Såhär i efterhand kan jag känna att det nog var ett klokt beslut. Tur att min hjärna och mun samverkar ibland...


Nu kanske du undrar varför jag har en stor bild på denna mannen i min blogg?

Svar:
Ikväll är det föreläsning i Ljungbyskolans Aula kl 18.00. Meterologen Pär Holmgren kommer på besök och ska prata om väder med temat: Vart är vädret på väg - vart är världen på väg? ". Skulle så gärna vilja gå men alla är upptagna. Känns lite galet att komma in där själv bland alla gamla grundskolelärare och verka duktig. Mamma har lovat att vara Millevakt men jag funderar starkt på att lämna honom hemma så att mamma kan följa med? (Har dessutom hört rykten om att den där Pär har klippt sig. Anledning nog att försöka ta sig dit?) 

Cheers

Kontraktet påskrivet

Idag är det påskrivet och klart, Kontraktet på huset...
Jag tog lite bilder bara för att ni ska få se hur det ser ut, dock inte på alla rum. Vi diskuterade lite ommålning/tapetsering etc. och det verkar inte vara några problem, känns riktigt bra faktiskt! Nu hoppas vi bara att vi blir av med lägenheten så vi kan flytta in lagom tills snön har smält bort =) Idag fick vi även reda på att det ligger en damm bakom stallet som är 4 meter djup och har brygga. Med andra ord kan man säga "Dammnära tomt", Schysst!





Ikväll blir det besök hos Jeanette och Roger mfl. Riktigt Najs


Fina Fina Astrid!

Idag har vi haft Examination(prov/betygssättning) i form av en sagofestival. Min studiegrupp har under veckan arbetat med sagan "Den fula ankungen" och gjort en teateruppsättning och ett temaarbete för en klass 3. Det var oerhört roligt och givande. Tänk att man kan göra teater som examination, passar mig bra =)

Det var intressant att se de andra gruppernas sagoarbeten och jag måste säga att det var svårt att gå där ifrån utan ett leende på läpparna. Alla är så oerhört duktiga! Jag ser det som ett privilegie att få umgås med så mycket smarta människor hela dagarna, man lär sig något nytt varje sekund...

Efter sagofestivalen gick jag till biblioteket för att låna en bok till ett boksamtal som jag ska hålla nästa vecka i min praktikklass. Det ska vara en bok som passar en årskurs 2, som är lagom lång att läsa och som har något budskap man kan samtala om efteråt. Det var så mysigt att gå runt där och leta barnböcker. Samlade på mig ett tiotal och satte mig i en fåtölj och började läsa. Man borde läsa barnböcker oftare, det är något visst med dom... Det bästa är att läsa en bok som man har något minne av från när man var liten. Det blir en helt annan upplevelse nu när man har lite mer i sin ryggsäck som man kan relatera till. Jag valde efter mycket funderande 3 böcker som fick följa med hem, alla skrivna av Astrid Lindgren, denna underbara Kvinna! "Inga rövare finns i skogen", "I Skymningslandet" och "Sunnanäng", 3 inte lika välkända böcker som Pippi och Emil.

När jag var liten älskade och avgudade jag alla Astrid Lindgrens böcker och filmer. Jag var inte alls intresserad av tecknat och Disney. Jag minns att jag ofta tänkte mig in i deras värld och att jag ibland bara kunde gå omkring och vara "Lotta på Bråkmakargatan" en hel dag. Ingen annan visste om det, bara jag, Lotta. Min första docka fick heta "Kerstin" precis som lillflickan i Bullerbyn, det var ju självklart att hon skulle heta det. När jag hör introt till "Alla vi barn i bullerbyn" kommer det alltid en liten lyckotår. Det är som om varenda liten cell i kroppen bara spritter av glädje och längtan tillbaka. Jag skulle göra vad som helst för att bara för en liten stund få sitta där, nedsjunken i min vinröda sackosäck och se när Madicken balanserar på taket eller när Kajsa Kavat säljer polkagrisar på torget. Snälla, bara en liten stund.

Vi hade varsin sackosäck jag och min storasyster. Jag hade min vinröda, hon sin lila, jag minns att min var lite hårdare, man sjönk inte ner lika långt. När sackosäckarna gick sönder (som de tyvärr gör ganska lätt) lagade mamma dom innan alla små kulorna hade hunnit åka ur. Det gick inte att sitta i en soffa och kolla på film, man skulle ligga på golvet i sin sackosäck, så var det bara! När min vinröda säck enbart hade en tunn hinna av tyg runt sig la mamma den i ett påslakan. På så sätt kunde jag sitta i den några år till och om jag inte minns fel fick lillasyster ärva den senare?

Sackosäck och Astrid Lindgrens filmer är med bland mina finaste barndomsminnen. Hoppas att jag kan förmedla den känslan till alla barn när jag har mitt boksamtal!

Lägenhet?

Någon som kan och vill flytta in i vår trea om en månad eller två? Annars kanske ni känner någon? Vi vill bli av med den så vi kan flytta till huset NUUU!

Barnpassning

Det är inte klokt vad upptagna alla människor är... Dom har inte ens tid med sina egna barn??

För några månader sen blev jag LASad i kommunen som kort betyder att jag har jobbat så många timmar att jag måste bli anställd för att få fortsätta... Men vem vill ha ett fast jobb när man pluggar heltid? Det går liksom inte? Känns ju helt galet att bara för att man måste tacka nej till anställning så får man inte ens jobba extra, inte i hela fucking kommunen? I alla fall så satte jag in en annons för "barnpassning erbjudes" på Grannar.se eftersom jag älskar barn, har utbildningen och tycker att det hade varit ett bra extraknäck.
Vet ni hur många svar jag fått? (klart ni inte kan veta) över 10 st. Allt ifrån barnpassning varje dag till enstaka tillfällen. Senaste mejlet var ifrån en mamma som behövde barnpassning 4 timmar om dagen till sin 5 mån gamla son. Varför kan inte hon eller hennes man bara vara hemma tills barnet kan börja dagis?

Som ni förstår kan jag ju inte tacka ja till alla. En familj är jag redan stammis hos och den 5 månaders gamla bebisen låter ju lockande, tihi... Jag tycker det är roligt att hjälpa andra och framförallt är det roligt att göra något man bara älskar och få betalt för det (känner nästan att jag kunnat göra det gratis).



Ibland får jag en tanke som egentligen är helt sjuk. Jag drömmer mig bort i mitt barnvaktsjobb... Imorse låg jag och tänkte att jag passade den där 5 månader gamla bebisen medan hans mamma och pappa var ute på något galej. Påvägen hem krockar dom och dör. Jag är den enda som känner familjen vilket betyder att den lilla bebisen måste bo hos mig!! Vi åker på utflykter och kollar på djur på skällby. Ibland följer han med mig till skolan annars stannar vi hemma och pysslar hela dagarna. Det är som en sagolik dröm!  Får man tänka såhär? haha. Ska nog inte länka till min blogg på anonnsen i alla fall, det lär ju avskräcka lite kanske?

Ikväll spelar Dannes band "Danny Ryan and the Snapshots" på Söderport! Kom dit och lyssna vettja, det kommer bli görbra!

Inbjudan

Ikväll är det klädesförsäljning i min lägenhet på Kungsgårdsvägen 1c.
DROP-IN mellan 18.00-19.00

Alla som läser min blogg är hjärtligt välkomna! Ta gärna med andra köpsugna :P

TJIHOO

Lägenheten är uppsagd och huset på öbbestorps gård står tomt och väntar på oss!
Ett underbart litet 1800-tals hus med trädgård och fårhage på baksidan...
Lågt i taket, gamla dörrar med fina handtag, öppen spis, kamin, gammal järnspis i köket, snea golv m.m. Allt som jag önskar :P Tyvärr var toaletten liten, men man kan inte få allt?

Det är härligt med glada dagar!!!!


Månadens Rea

Nu har jag rensat ut kläder för Mars månad också =)
Orkar inte lägga ut bilder på alla men ni som är intresserade är välkomna på visning i veckan, Antingen redan imorgon eller på Onsdag.
har lyckats få ihop:
11 klänningar
11 kjolar
24 tröjor/koftor/blusar etc.
3 byxor
X antal skor med
, har inte hunnit bestämma riktigt än vilka jag vill sälja...

Imorgon ska vi åka och titta på ett hus i Öbbestorp (mellan Ljungbyholm och Trekanten).
Det ligger på gångavstånd från Dannes jobb och eftersom jag ska jobba i Trekanten i sommar kan jag cykla dit. Men man får inte hoppas på för mycket! Förra gången gick det ju åt pipsvängen =(
Hoppas bara man har tillgång till lite trädgård, annars vet jag inte om jag vill flytta dit.

Tjing Tjing

RSS 2.0