hahaha


Kuddar?

Efter gårdagens ommöblering lyckades kuddarna som förut låg på sängen att utplaceras på andra platser. Detta innebär att det ser otroligt tomt ut och att jag är i behov av nya. Sitter och funderar på om jag ska försöka hitta några i färg? Men vilken? Eller ska jag bara köpa ett par vita, bruna eller beiga som allt annat :P? HJÄLP


Sitter och väntar på att Danne ska komma hem. Vi ska ta en tur till Torsås marknad och jag har blivit lovad en påse Nougat, Jippi!

Pallens nya plats (och diverse andra ommöbleringar)

Idag har jag fixat och donat lite hemma.
Den nya pallen skulle ju placeras och det innebar även en del andra omplaceringar...
Med andra ord har en liten men nödvändig ommöblering skett

Min underbara pall fick stå i matsalen. Hittade även en krokhängare som jag köpte i somras men som ännu inte kommit upp. Hjärtanen och kannan är även det sådant som skamligt nog legat längst in i någon låda...


Detta innebar att te/vinbordet blev tvunget att förflyttas och då passade jag på att byta ut lite dekoration.


Sedan vände jag på köksbordet. Är dock osäker på om det blev bättre?


Den gamla karmstolen som jag hittade i källaren när vi bodde i Gräsgärde, flyttades in till sovrummet från trapphallen. (Hoppas bara på att fällen får ligga kvar för Mille)


Här stod förut karmstolen tillsammans med bordet. De två små stolarna har min pappas farfar snickrat för många hundrades år sedan. Det blev en rosa dröm med några piffiga kuddar =)


Till sist lyckades jag ÄÄÄÄNTLIGEN få upp min lilla "kökshandukshängare" som jag köpte på Retrå för länge sen och målade om i somras. Ska fixa ett fint tyg till den snart men så länge fungerar det såhär... (PS: Den lilla kaffekvarnen har jag hittat hos mamma på vinden)


Söta pallar, spännband och julmust

Har sprungit på stan med Tessan HELA dagen!
Det var öppet hus på Mormors fönster med god dryck, tilltugg och 20% rabatt på allt allt allt man handlade.
Vi drömde oss bort i den mysiga butiken och den här söta lilla pallen blev min bara min. Den ska få en alldeles egen plats, vart har jag ännu inte bestämt!



Handlade även lite babykläder (kan verkligen inte låta bli) de ligger nu i byrålådan bland alla andra babysaker och bara väntar på att få bli använda =)
Efter stan åkte vi förbi Swedol och kände oss allmänt malplacerade...
"Hos marknadsledande Swedol kan proffsen inom bygg-, entreprenad-, åkeri- och industrisektorn – och andra som väljer proffskvalitet – handla vad de behöver. Här finns el/elektronik, verktyg, yrkeskläder/skyddsutrustning, fordonstillbehör och förbrukningsvaror"

Tessan handlade spännband till sin käre sambo och ett par härliga kängor till sig själv. Jag hittade däremot ingenting alls men de bjöd på kokt korv och julmust så jag var inte bitter ;)

Wow!

Var idag inne på babyproffsen igen och kollade lite på barnvagnar, mest för att det är så mysigt men också för att min käre far lovat att betala den! Wohooo... Därför måste man ju välja med omsorg ;)
Fick i alla fall ett tips från personalen om att Emmaljunga tydligen släpper en "Limited Idition" nu i november och att de kan vara svåra att få tag i.

Såhär skriver emmaljunga:
" I slutet av November kommer vår nya Limited Edition "Golden Check" till butikerna. Limited Edition Golden Check görs enbart i 250 st per modell. Varje vagn har en unik etikett i suffletten som visar vilken vagn av 250 serien det är.

Schysst tänkte jag och fick se en bild, Åh den är underbart fin! Kanske kanske kanske blir det en sådan här vagn!


Halvlek

Låter det här kul?...

  • Är snorig, har halsont, nackspärr och är i allmänt skittillstånd, trött och eländig!
  • Sitter och skriver på hemtentan som ska vara klar nästa vecka...
  • Måste till biblioteket och låna lite 9-12 års böcker till tentan men vill hellre ligga kvar i soffan.
  • Danne jobbar och kommer inte hem förrens imorgon kväll -buhu så trist.
  • Mille vill gå ut men det vill inte jag, det är ju jätte kallt!
  • Tvätten ligger och väntar på att bli upphängd men jag tycker den kan vänta en stund till

Men trots det är jag otroligt glad idag för nu befinner jag mig hux flux i vecka 20. HALVVÄGS!
Dessutom ska jag vara barnvakt ikväll och det är alltid trevligt =)
Såhär står det på minbebis.com

Bebis
16 cm lång och väger 260 g. Bebisens körtlar börjar producera det vita fosterfettet som ska skydda dess hud mot fostervattnet. Fosterfettet sitter ofta kvar när bebisen föds.
Du
Grattis, nu har du gått halvvägs!! Man mäter livmoderns mått mellan pubisbenet och livmoderns topp. I den här veckan brukar måttet ligga mellan 18 och 20 cm. Nu kommer måttet öka med ungefär 1 cm i veckan. Om du väntar tvillingar kan ditt mått redan vara 28 cm. Ät mer järn, minst 100 mg järn per dag rekommenderas av Livsmedelsverket. Järnbrist orsakar även trötthet


Svåra val

Vi har varit i alla barnvagnsbutiker, tittat i massvis av kataloger och nu ÄNTLIGEN lyckats komma fram till 3 barnvagnar som vi väljer mellan! Men sen blir det svårt? Ni får gärna kommentera eller dela med er av egna erfarenheter vad gäller dessa vagnarna eller tipsa om andra.

Valet och kvalet

Teutonia, spririt s3
Pris: ca 9500
Min favorit, både enkel och smidig och går att ha sittdelen mot sig.
Fantastiskt dyr


Emmaljunga, City Cross
Pris: ca 6500
Stabil vagn, går att sätta i bilbarnstolen
Tar lite mycket plats i bilen, jobbigt att köra i stan


Babytravel, Amsterdam
Pris: ca 4500
Oerhört smidig, tar pyttelite plats i bilen, BILLIG
Går endast att ha sittdelen ifrån sig


Kommer jag att gå mest i stan eller i skogen? Inte en aning?
Vi vet inte ens hur vi bor än, men i stan blir det, därför är det bäst med en smidig vagn MEN till vilket pris som helst?



Tjock, tjockare, tjockast

Får man vara ledsen övar att man är tjock när man är gravid?
Jag är i alla fall det!
Har idag insett att jag inte ser klok ut i något av mina kläder, om de ens går att åla på...
Jeansen går knappt över vaderna och mina sommarklänningar klämmer och gör ont, Balklänningen vill jag inte ens nämna!
Visst är det mysigt när magen växer men det är ju inte bara där jag växt och växer? Armarna, låren, höfterna, kinderna ja till och med tårna är feta, ska det behöva vara såhär?
Ska försöka njuta av att vara gravidtjock även om det just nu faktiskt är mest deprimerande!

Sitter och kollar på bilder för sådär 2 år sen när jag var precis perfekt! Och i 2 års tid har jag ju i alla fall inte varit gravid? Usch och fy!
MEN, jag är smart nog att förstå att just nu inte är bästa tiden att börja tokträna eller fasta!



(och när jag väl sitter där och käkar Kinabuffé då är det som att alla tankar om tjockhet är som bortblåsta!)

Thaibuffé och lägenhetsvisning

Idag har det ätits Thaimat med Fia. Buffé till och med så nu är jag och magen mätta =)
Fia har flyttat till Göteborg precis vilket är hjärtskärande så in i norden! Vi har bott cirka 300 m från varandra hela livet och nu är det flera timmars bilresa =(



Jag skulle kunna lägga upp bilder hela natten men det får bli några från de senaste 3 åren! Bilder från småbarnsåren på tunnbindarevägen/semaforvägen finns tyvärr inte på datorn (och Fia... jag tänkte att vi nog besparar alla bloggläsare bilderna vi tog med städartiklar och barnböcker ;)

På söndag ska vi titta på 2 lägenheter, en på Skälby och en i Oxhagen. Jag har alltid velat bo på söder men efter lite visningar etc. har jag insett att för varje meter man kommer närmre söder ökar priserna med cirka 100 000. Därför har jag nu tagit ett stort steg i rätt riktning och bestämt att en totalrenoverad lägenhet för 600 000 är mer lockande än en skitlägenhet för över miljonen. Bra va?

Ultraljud

Nu har vi äntligen sett vår lilla bebis på bild! Åhh så häftigt, mysigt och spännande det var! Det tog en hiskelig tid för barnmorskan att mäta, det ligger en envis liten krabat inne magen som inte gärna ville vända sig och vara med på bild. Men Allt såg alldeles perfekt ut och alla "delar" var på plats. Vi vet till 80% vad det är för kön... men det låter jag vara en hemlighet =)



Till råga på allt så trodde barnmorskan efter lite mätningar att jag nog skulle föda lite tidigare än 25 Mars, nämligen 20 Mars = Min födelsedag... Förhoppningsvis kanske bebis stannar kvar lite längre och får en egen födelsedag!? Efter ultraljudet tog Danne och jag en mysig fika och sedan gick vi och kollade i bebisaffärer, Mys pys.


Vecka 18

I lördags gick vi in i vecka 18, tjohoo! Endast 2 veckor kvar till halvlek och dessutom ULTRALJUDSVECKA!
Närmare bestämt på Torsdag kl 14.00. Då får vi se hur många bebisar som tumlar runt inne i magen och förhoppningsvis även reda på om det är en liten mini-Elina eller mini-Daniel...

Såhär står det på minbebis.com
Bebisen är 12,5 till 14 cm mellan stjärt och huvud, den väger ca 150 g. 50 g mer än förra veckan. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser. En del basreflexer börjar utvecklas nu som till exempel sugreflexen och bebisen vänder ryggen till om magen utsätts för ljus. Hjärnans första kritiska stadium är nu över.

Nu är det dags för ultraljud. Det görs omkring vecka 17 till 18. Vikten har ökats till mellan 4 och 6 kg, men det är bara början. Ät rätt så behöver du inte oroa dig för onödiga kilon. Du kanske börjar få ryggbesvär, blir täppt i näsan eller svårt att röra dig som du vill. Det börjar helt enkelt kännas att du är med barn.
(Jo tack, jag har lagt märke till att jag är gravid)


Barnvagnshysteri

Idag fick jag en present av sötaste Sofie som varit i USA i 2 veckor
Världens gulligaste små bebis "strump"Converse... Är de inte bedårande?


Efter en 2 timmar lång fikastund på Kullzenska med Sofie, Marika och Linda hämtade jag upp Tilda på boden och vi begav oss till babyproffsens butik. Kom hem med en hel dröse barnvagnskataloger och ett o annat att fundera på tillsammans med min man, men ojojoj så skoj! Kanske låter tidigt att redan börja tänka på barnvagn? Men ni förstår att det är beställningsvara och kan ta tid. Dessutom är det ju inget att vänta på? Vagnen hämtar man ju ändå inte ut förrens bebis är mogen och kläckt =)


Full fart

Vilken härlig dag det har varit!
Danne och jag tog en lååång sovmorgon och låg kvar i sängen till klockan var nästan 9.00 (det är extremt länge för att vara oss). Småpulade lite här hemma och sedan åt vi en god frukost med smarriga mackor och en kopp te. Efter det gick vi på långpromenad med Mille i vinterjacka, mössa och halsduk. Man kunde Nästan höra hur det knarrade av snö under fötterna. Diskuterade hur mysigt det är med lite kyla när man får bulsa på sig en massa kläder och vara sådär mysigt rosig om kinderna...

Lämnade Mille hemma och åkte in till simhallen för 45 minuters motionssimmning, allt tipp topp förutom att jag inte kan belöna mig med ett bubbelbad efteråt längre =( Men jag fick belöning ändå i form av Pizza på Milano, Mumms! Hälsade sedan på hos Tilda på potatisboden och köpte världens finaste höstkrans till dörren och prydnadspumpor i härliga färger! Finifini

När vi kom hem fixade jag iordning en hejdundrandes fika med brownies, grädde och physalis... Vid 16.00 knackade pappa och Monika på med födelsedagspresenter åt Danne och vi hade en trevlig eftermiddagsfika tillsammans! Efter mycket samtal om barnvagnar, ultraljud och lägenheter kom vi fram till att vi borde köpa en trehjuling, ta reda på könet och köpa oss en lägenhet istället för att hyra (Det är bra med förståndiga vuxna ibland).

Ikväll repar Danne och Super-nanny Elina ska iväg och vara barnvakt åt tre söta små pojkar mellan 21.00-02.00. Imorgon kommer det ännu mer släkt och vänner på fika och så ska vi hinna med en lägenhetsvisning också!
FULL FART

Fantastiskt

Man kanske borde satsa på att lära sig något nytt såhär på äldre dar?



vecka 17



Bebis

11 till 12 cm lång och väger 100 g. Bebisen är lika stor som en kupad hand. Bebisen samlar på sig fett, viktigt för att kunna hålla värmen efter födseln och lagrar näring.
Du
Viktökning 2,5 till 4,5 kg, mer eller mindre. Livmodern har en ovalform. Du kanske är hungrigare än vanligt, ät när du är hungrig men tänk på vad du stoppar i dig.
-minbebis.com

Tiden går så fasansfullt snabbt, alldeles nyss var det ju vecka 12? Sitter och tittar lite i min gravid-fyll-i-bok och inser att jag mår tusen gånger bättre nu än vad jag gjorde för några veckor sen. Har nästan glömt bort att jag låg och kräktes hela dagar ibland och tur är väl det? I vecka 10 har Danne skrivit några rader "jag längtar tills man kan lägga örat mot elinas mage och känna hur våran lille bebis sparkar och vrider" och SNART är vi där!!!


Drömmer mig bort!

Idag tar vi fram vinterkläderna här hemma... Mössor och vantar har fint placerats i varsin korg! Det känns jobbigt faktiskt, det var ju sommar nyss? Tänker på alla koppar te som ska drickas och alla värmeljus som ska tändas, då känns allt lite lättare =)

Annars kan man ju alltid drömma sig bort till Gran Canaria, såhär underbart hade vi det:


Köttfärssås á la Elina

Jag får ofta beröm för min köttfärssås. Har dock aldrig kunnat dela med mig av något recept eftersom jag tager vad jag haver och chansar lite. Min köttfärssås smakar aldrig likadant! Men i fredags skrev jag faktiskt ner vad jag hade i... Det är bara att ändra, ta bort eller lägga till det ni känner för men lite inspiration kan det kanske ge? Kryddorna kan jag däremot inte skriva något mått på men det är bara att köra på känslan =)

Köttfärssås   4 pers

500 g köttfärs (cirka)
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 morot
½ palsternacka
500 g finkrossade tomater
lite ketchup (för sötman)
2 msk sweet chili sås
1 buljongtärning
Matlagningsgrädde, eller lite av det kokande pastavattnet för smalare sås
Soja (mest för att få fin brun färg)
KRYDDOR:
salt
peppar
paprikapulver
curry
cayenpeppar
oregano

1. Hacka lök, morot, vitlök och palsternacka och fräs i stekpannan
2. Stek köttfärsen
3. Blanda ihop 1 + 2 och tillsätt krossade tomater, ketchup, sweet chili och buljong, låt puttra
4. Häll i matlagningsgrädde (vatten), soja och kryddor tills du är nöjd med smak o färg

VOILA!

Lithium-batteri är viktigt att kolla efter när man handlar borrmaskin!

Danne fyllde hela 24 år under semestern på Gran Canaria. Vi åt supergott men presenterna sparade jag tills vi kom hem. Igårkväll hade vi presentutdelning... Vi brukar alltid ge upplevelser till varandra men nu tyckte jag att resan var en tillräckligt stor upplevelse så jag köpte TAMTADAA en super borrmaskin/skruvdragare och en vinkelslip, gissa om Danne blev glad? Är djupt imponerad av min och Johannas fantastiska verktygskunnande, det är mycket detaljer som ska ses över. Lithium-batteri? Hur många Volt? Hur många Nm? Hur många växlar? Hur lång batteritid? Hur tung och stor? Vi är PROFFS på borrmaskiner nu så bara fråga på!

Köpte lite kläder igår också, det behövs kan jag säga, magen växer så det knakar och det är inte mycket av mina gamla kläder jag kan ha. Johanna sa en bra grej igår "Nu när du är gravid borde Danne betala hälften av allt du köper som har med graviditeten eller barnet att göra" ELLERHUR? Danne var inte helt främmande för förslaget så nu är det bara att shoppa loss som aldrig förr ;)

PUSS

Home Sweet Home

Min kropp befinner sig i chock efter att ha spenderat en vecka i över 30 grader. En kväll vid 20.00 hade vi faktikst härliga 33 grader så då kan ni ju tänka er hur varmt det var på dagen!? På ett sätt hade jag önskat att vi kunnat stanna en vecka till, vi hade det så underbart! Bara Danne och jag och en massa sol, bad och god mat. Samtidigt måste jag säga att det är skönt att komma hem. Skönt att hämta Mille, äta hemlagad mat och kunna välja bland ALLA kläder i garderoben! Jag har inte orkat lägga in bilderna från resan än men jag lovar att det inom en snar framtid kommer komma några härliga snuttar från vår vecka.

Magen har också mått bra under resan och egentligen inte varit något problem alls mer än att jag inte känt mig sådär tipp topp i bikini... Men vad gör det liksom? Jag befinner mig just nu i vecka 16 och såhär står det på minbebis.com

Bebisen är 10,5 till 11,5 cm lång och väger omkring 80 g. Navelsträngen börjar flyttas längre ner på bebisens mage. Bebisen sparkar och rör sig ständigt vaken tid. Många kvinnor känner den sparka första gången mellan vecka 16 och 20.

Ibland känns det faktiskt lite som att det rör sig där inne. Några gånger under resan kittlade det till i magen på ett konstigt men härligt sätt. Om det är bebis vet jag faktiskt inte, jag vet ju inte riktigt hur det "ska" kännas? Någon riktig spark kan jag däremot inte stoltsera med men jag hoppas innerligt på att den kommer snart! tihi 

RSS 2.0