Det här med Genus...


Man blir lätt insnöad på det här med Genus när man läser om det... Detta blogginlägg kommer inte vara någon djup diskussion om genus och jämställdhet utan bara en liten blänkare om vad som går igenom mitt huvud just nu. Vi har haft en hel del om flickor och pojkar, flickigt och pojkigt i skolan och jag kan inte hjälpa det - JAG ÄR FAST! Varenda dag påpekar och predikar jag för människor om hur galet de tänker och ifrågasätter ordval etc. Allt vi ser och gör förknippas med flicka eller pojke, man eller kvinna. Självklart är vissa tydligare än andra t.ex Brottning vs. Balett eller blått vs. Rosa.

Läste en ganska rolig grej i boken Genuspedagogik som vi läst i skolan. Jag vet inte om ni kommer ihåg "FLEXBERT"? Det är i alla fall ett material till skolelever om trafikkunskap som vägverket skickar ut till alla skolor varje år. I materialet finns en mus som heter just "Flexbert", en kille. Ett lärarlag skrev ett brev och frågade när "Flexberta" skulle ges ut. Vägverket svarade då att de skickar ut reflexer till ca 800 000 elever per år och de kan omöjligt veta hur många flickor det går på alla skolor?
Sensmoralen blir alltså att flickor kan bära "Flexbert" men inga pojkar ska behöva gå runt med en "Flexberta"...

Slänger in några sköna citat som kan väcka lite roliga men samtidigt seriösa tankar...
"Pappa och storebror har snopp. Mamma har trosor" /Johanna 3 år

I en tidningsannons: "Hej hopp, det blev en med snopp". Har ni någonsin sett en likvärdig för en flicka? "Hurra, kom och titta, det blev en med fitta". På något sätt känns det inte lika OK?

Danne får stå ut med en hel del genusprat och jag går hårt mot honom ibland men så i fredags fick jag utdelning för all möda, klirr i kassan så att säga!
Malin, jag och Danne satt i bilen påväg mot systemet. Eftersom både Malin och jag har genomgått lärarutbildningens Genusföreläsningar är vi lika insatta (tror vi i alla fall).
Helt plötsligt kläcker Danne ur sig något som han reagerat på på jobbet under dagen. Vill bara poängtera, utan att lägga någon större värdering i mitt yttrande, att Danne mest träffar manliga kollegor på sitt jobb som djurtransportör. I alla fall skulle han släppa av lite grisar på slakteriet och påpekade då för den MAN som tog emot djuren att det var dåligt plogat på planen, Varpå mannen tydligt förklarar att det är en kvinna som kör plogbilen idag. "Jag funderade på varför han sa så" sa Danne till oss och jag kände att allt mitt prat nog ändå fastnat någonstans i någon lite vrå bland alla bildrömmar...
Malin och jag konstaterade att "Första steget mot jämställdhet är att man blir medvetna om könsstrukturerna".
Jojo, så är det!

Vi gjorde var vi skulle på systemet. Malin skulle gå hem och vi skulle in på Maxi. På vägen mellan systemet och Maxi får jag ett sms från Malin: "Varför bär Danne båda kassarna? Är det bara för att han är kille?"...

Hektiska Helg

Helgen innebär tid för att ta det lungt, men hur ska man hinna ta det lungt när det är så mycket som händer?
Igår storshoppade jag med Malin och Jeanette. Vi sprang i affärer i 5 timmar och jag lyckades handla upp 2000:- på i stort sätt bara kläder, Galet? Kom i alla fall hem till kungsgårdsvägen fem i 6 och redan vid 6 väntade vi gäster, dålig planering!
Efter fördrink hos oss (med mer folk än planerat) begav vi oss till KM för att se Ace Chase spela. Mycket mycket trevligt!

(Fotograf Johanna Isaksson, http://candyink.blogspot.com/)

Även om vi somnade sent igår var vi tvugna och gå upp tidigt idag. Loppis på Sandra, wihoo.... Jag lyckades hitta några riktiga fynd. En fin glasburk 20:- och en te/vatten/kaffe, ja kalla det vad du vill-kanna 40:-(vattenkokare släng dig i väggen).

Passar även på att visa förra veckans fynd, ett sött litet bord 150:-(som naturligtvis ska målas vitt) och, tro det eller ej, en VÅG! En sådan som jag letat efter i ett år snart. 75:- på RIA i Nybro.


Efter Loppis åkte vi till farmor Åsa och lämnade av lillplutten, och efter det in till Staden och åt Kinamat. Tog även en titt inne på tokige ture, har man väl börjat synda kan man likagärna fortsätta? Danne köpte sig en ny mobil och jag försökte få honom att köpa nya jeans (hans "bästa" jeans har ett hål ifrån bakstjärt till framstjärt och är allt annat än glamorösa) men han tyckte inte att han var "upplagd" för det, hahahaha....
Svängde förbi pappa o Monika och fick semla och kaffe, ännu mer mumms för lilla magen. Tog en titt in hos Johanna (som hyr en lägenhet i pappas hus) hon hade målat om sina köksmöbler och jag blev vilt inspirerad att ta tag i alla mina omålade möbler.

Måste få visa en bild på ett alldeles underbart bord som jag köpte på auktion i Binga i somras. 800 riksdaler gick det på men det var det banne mig värt! Hittade 2 fina små stolar i ett skjul hos morfar också som passar perfekt till och dom kostade ju faktiskt ingenting? Bordet ska snart målas vitt och få en alldeles särskild plats. (Sakerna på är även det diverse loppisfynd som jag fann i en liten bod mellan Kalmar och Karlskrona)


Vi såg GRÄS på vägen hem från pappa! Vårkänslorna börjar sätta fart alldeles för tidigt. Jag kommer inte stå ut tills all snö är borta. Jag vill göra våriga saker NU! Förra våren bodde vi i hus och vi hade massvis med rabarber som jag plockade och frös in. När vi flyttade slängde jag all rabarber och det ångrar jag nu. Tänk vad mycket saft jag hade kunnat koka? Förra våren gjorde jag 10 liter!
Lägger ut lite bilder från förra årets vår i vår trädgård...


Ikväll blir det Partaj hos Tilda som fyllt 23. Ska skaka av mig all kinamat, godis och semlor. För skak, det kan jag lova att det blir ;)


Postordermani

 
Igår damp första numret av Härliga Hund ner i brevlådan (Tack syster). På något sätt hade dom lyckats smuggla in en klädeskatalog från 80-talet, CELLBES hette den. Satte teet i halsen när jag insåg att det var vårens mode 2010. Driver dom med mig eller har jag helt missat att det är inne med Batik igen? Bilden på jeansen ovanför satt under rubriken "Cellbes guldkorn", WHAT? Upptäckte till min stora glädje att man skulle få en supersnygg necessär, ett armband och ett fint halsband bara man handlade för 200:- ENKELT tänkte jag. Men den sotra glädjen byttes snart mot ett förtvivlat letande efter något som jag kanske kan tänka mig att någon gång bära? Det fanns verkligen inte ens en liten strumpa... Kanske behöver Danne något? Det fanns en halvsida med kläder för herrar och två plagg att välja mellan. Svettiströja med snyggt tryck och T-shirt med samma snygga tryck... Till råga på allt var plaggen skitbilliga så det skulle inte ens räcka med att köpa en svettröja med skitfult tryck? Funderar allvarligt på att anmäla dom för utpressning,! Jag tror nämligen inte att det finns någon i hela världen som skulle handla rosa Jeans och blå batiktröja utan att få något för det?

Är ni ändå intresserade? www.cellbes.se Dom har nätbutik också ;)

Det nya skrivbordet är på plats och känns så himla litet jämfört med det gamla! Även om jag pyst ner stolen så långt det går är det lite lite för högt, men man får väl vänja sig?


Har som sagt lagt ut det gamla skrivbordet på blocket och fått lite napp...
Imorse när jag kollade min mejl hade en "kim_hofucker" skrivit att han väldigt gärna kommer och kollar på skrivbordet. Vad är det för en människa som svarar på blocketannonser med en sådan mejl? Mina frikyrkliga influenser började göra sig påminda och jag funderade på om jag överhuvudtaget vågar släppa in honom i lägenheten utan någon annan själ i närheten? Kanske ska be honom komma imorgon eftermiddag när Danne är hemma? Vet inte om jag vågar lita på Milles instinkter heller, han ser dessutom inte direkt farlig ut heller?TrotsMille

Mille har kommit i absoluta trotsåldern! Trodde den skulle infinna sig lite senare men har nu insett, med hjälp av lite kunnit folk att han befinner sig i början av den och kommer stanna där ett tag till. Närmare 2 år faktiskt, GAAH?
Allt jag/vi någonsin lärt honom är som bortblåst, han är en riktig slyngel och gör som han vill, när han vill, ungefär. Ibland är det pest och pina men för det mesta Underbart =)

Idag har jag trotsat naturens lagar och ändå gjort lite övningar. Så länge det finns godis i närheten sköter sig Mille ändå ganska hyfsat!

Se men inte röra! När han tittar mig i ögonen säger jag "VARSÅGOD"


"STILLA" - När han suttit så några sekunder får han "VARSÅGOD"


"HOPP UPP" så står han så tills jag säger "GÅ NER"


Han är allt bra duktig ändå min lilla vovve, det ska nog bli ordning på han snart ;)
Just nu ligger han och sover sött i sin säng, som på beställning!


Livsplanering

Idag har jag suttit och klurat på vad det egentligen ska bli av mig?
Har valt den sista inriktningen på lärarutbildningen och har nu 3 år framåt planerat.
Januari 2013 kommer jag att ta examen som svenska-, matte- och idrottslärare för grundskolans tidigare år dvs. Låg- och mellanstadiet. COOLT!


Ni kanske är intresserade av hur vägen dit kommer att se ut?
HT 09 Allmänt utbildningsområde 1  AVKLARAT!
VT 10 Svenska för lågstadiet            PÅ GÅNG!
HT 10 Svenska för mellanstadiet
VT 11 Allmänt utbildningsområde 2
HT 11 Matematik
VT 12 Idrott, rörelse och hälsa
HT 12 Allmänt utbildningsområde 3

JANUARI 2013 - EXAMEN!

Har för övrigt tagit stora beslut idag och lagt ut mitt gamla skrivbord + en hylla på blocket. Hade kunna lägga ut hur mycket möbler som helst men har svårt och släppa ifrån mig alla gamla loppisfynd! Sålde den gamla kökssoffan förra sommaren och har mått psykiskt dåligt sen dess...
Samtidigt är det skönt att sälja saker, man får både plats och pengar och förhoppningsvis gör man någon annan glad =) funderar skarpt på att sälja några av Dannes alla gamla radioapparaturer med men kanske bäst att han får vara med och bestämma!?

Klädrean blir tyvärr uppskjuten till nästa vecka pga. tidsbrist. Men kanske kanske hinner jag hitta fler plagg att sälja i alla skrymslen och vrån? (Kom faktiskt på att jag har 2 banankartonger med kläder på vinden som jag rensat ut för några månader sen, kanske kan finns någon som är intresserad av dom med?)MAT MAT MAT


Sitter med dagens frukost framför datorn...
Avocadon har ÄNTLIGEN mognat och är redo att läggas på knäckemackan!
Även kiwina har börjat mogna såpass att man kan mumsa i sig dom.

Jag är varken vegeterian eller vegan men jag har bestämt mig för att bli säsongian. Vilket ganska enkelt betyder att man äter råvarorna det är säsong för! Det är varken kiwins eller avocadons säsong just nu? Så vad ska man äta?

Såhär på vintern är det inte många frukters säsong över huvudtaget. Kål är ett bra val men hur kul är det att äta det varje dag?? På vintern får man helt enkelt äta sådant som det är säsong på nästan året runt som t.ex potatis, morötter och lök. Gris är det visst säsong på året runt har jag hört med fisken kan man lugna sig lite med, det finns inte många fiskare som gillar att vara ute i minusgrader nämligen :P

Under pubkvällen med Malin och Jeanette i Onsdags hade vi djupa diskussioner om att mat ofta har en central roll i allt man gör. Ska man träffa någon bestämmer man att ta en fika eller också bjudar man hem någon på te. jag är duktig på att bjuda hem klasskompisarna på bakning, det är så trevligt att baka tillsammans. Är man hembjuden till någon förväntar man sig i allafall något tilltugg... Fick ett inbjudningskort till ett kalas där det stog att det inte bjuds på mat, "bra att veta" tänkte jag som annars hade kunnat klura ihjäl mig på om jag skulle komma oäten eller äten, haha. Det mesta kretsar kring mat alltså...

När jag ändå är inne på att prata mat måste jag visa en bild på Dannes och min fredagskvällstallrik. Detta ska bli en tradition! Lagom mycket, matigt och gott.
Mille fick nöja sig med sitt nya 900:- foder (han går på diet för att inte bli överviktig och ruinerar oss på våra värdefulla slantar) Men han var inte ledsen över det!

                                                                     Blekta?


Ohoj!


Mitt reainlägg har resulterat i stort intresse!
Faktiskt det största på min blogg hittils...
Har t.om fått flera SMS av folk som önskar köpa kläder.
Eftersom jag har fler på lager som jag gärna blir av med har jag bestämt mig för att ha utförsäljning i lägenheten Onsdag- eller Torsdag kväll i nästa vecka.
Då är ni alla varmt välkommna med hela tjocka släkten och vänner för att fynda.
Kommer även ha skor och lite småprylar till salu!

Va skoj det ska bli =) 
Håll utkik efter exakt tid!!!!

REA

Det är FULLT FULLT FULLT i Garderoben...
Tänkte ge er en chans att få handla lite kläder innan de läggs ut på Tradera
Har lyckats sälja ganska mycket kläder där innan och nu ska jag börja igen, behöver både plats i garderoben och pengar i fickan!
Tror det blir utrensing ungefär en gång i månaden. Detta är månadens plagg:

100:- (Aldrig använd)


100:-


150:- (Aldrig använd)


EN ÄKTA Howard Levi från USA. Säljer jag bara till kunnig köpare :P50:-                  100:-(Aldrig använd) 100:-
 

100:- (Aldrig använd)


250:- Noa Noa (Aldrig använd ord. pris: 629:-)


50:- /st (monki-Aldrig använda)


80:-


80:-(Aldrig använd) 100:-150:- (Aldrig använd) 80:-


50:- (Svart!)      100:-På måndag läggs det ut på tradera...

Vårfint!

Hemma efter en fin tripp med Tilda. Det blidde Ikea, modehuset och Rusta. Jag handlade 3 fina blommor som nu har fått ta plats i diverse krukor. Jag älskar när vårblommorna börjar komma in i affären. Det fanns till och med påskliljor på Ikea, men jag lyckades hålla emot, det är ju fortfarande snö ute...
Fixade irodning lite i köket och det blev vårfint tycker jag =)

Före


Efter


Hittade även en ny skrivbordsstol på fyndet. Har kollat på den innan och velat ha den. Ordinariepris: 700 riksdaler men Elina fick den för 195:- JIPPI
Mille åt ju upp den förra, men såhär i efterhand är jag ganska glad för det... Annars hade jag ju inte haft anledning att köpa en ny.
Tror dessutom Danne tycker den gamla var både snyggare och skönare. Det sistnämnda kan jag dock hålla med om, men som jag brukar säga "Det är utsidan som räknas"...
Köpte även en liten dyna i fårskinn (fejk) men kom precis på att det kanske inte var det bästa om man vill hålla odjuret borta denna gången? Dynan kommer icke bli långvarig!


Ikväll blire Nachostallrik på studentpuben med Malin och Jeanette. Har hört att det kommer bli röj där ikväll, trevligt trevligt! Ska skaka mina lurviga efter alla köttbullar på ikea (tog dessutom en chokladmousse, jag som går på diet!!! Men man måste unna sig lite ibland. Men ibland tror jag att jag unnar mig lite mycket... men man lever ju bara en gång, tror jag i alla fall. Vilken lång parantes det blev!?(BTW gillar jag att göra paranteses i paranteser, det förvirrar lite härligt (paranteser stavas nog parenteser men det ser konstigt ut))).

El Fono

Igår gick min mobil sönder!!!
Så jag fick helt enkelt köpa en ny idag...
Sony Ericsson, YARI
Vilken skönhet... 5 megapixel kamera duger för mig som är van vid 2 :P


Hela kvällen kommer gå åt till att fixa alla inställningar, lägga in låtar, bilder m.m.
Gör en paus vid 18.00 för ett medelpass med Jeanette =)
Alltså ingen lång uppdatering för mig idag...

Påven och Pavarotti

Gårdagen innehöll lite alla hjärtans dag firande i alla fall. Bestämde oss för att åka ut till mamma och mats på lite fika. Det är så skönt att slippa vara i stan hela tiden... Vi åkte dit vid 2 tiden och var hemma igen vid 8, alltså längre en planerat, som vanligt. Det är så svårt att komma därifrån? Vi hann äta smörgås och semlor, tog en långpromenad på landsbygden, mamma lärde sig fylla på spolarvätska och sen vankades det mat igen! På kvällen överraskade Danne mig med blommor och choklad! Vi tittade på tv och hade en allmänt mysig kväll tillsammans, det behöver man ibland! Mille fick maten på golvet som han brukar få när vi inte har tid att stimulera hans lilla hjärna (haha)Idag fick jag ett mejl av mig Kära Far. Jag tror att hans stora dröm är att få vara reseledare... Varenda gång vi ska ut och resa får vi ett mejl med all information gällande Resan noga beskrivet. Det är väldigt skoj att läsa, det känns som om man ska vara med om något riktigt stort, typ en resa till rymden eller något. Nu är i alla fall resan helt bokad och den 9 april drar vi (Pappa, Monika, Tessan, Lisa, Alice, Danne och Jag) till Rom och vi behöver inte betala ett endaste öre!!! Bra för en fattig student som jag.

Utdrag:
"Väl frame tar vi buss till Rom, 40 min, och sedan ligger hotellet ca 1 km från stationen.
Vi skall bo på  Hotel XX Settembre  där vi har tre rum att dela upp oss på.
Hotellet ligger nära Spanska trappan och på gångavstånd till de flesta sevärdheterna.
Stor frukost ingår!
I Rom har vi inga aktiviteter bokade men det finns juuu mycket att kolla på. MVH Mio"Colosseum, Vatikanen, Peterskyrkan, påven, Pavarotti, Pasta och Pizza, Here we come!

Vill bara tillägga en liten "rolig" filmsnutt...Alla hjärtans dag reflektioner

            

Det här med alla hjärtans dag är bara ett galet påhitt, ett kommersiellt jippo!

Arbetade som sagt på en förskola i veckan, vi hade Alla hjärtans dag pyssel och pratade med barnen om varför man firar alla hjärtans dag. Det kändes konsitgt att förklara, "en dag då man ska vara extra snäll mot de man älskar". Barnen, som så många gånger överraskar med sina smarta kommentarer, reagerade självklart på denna dumma idé! En flicka tyckte man skulle vara snäll varje dag, vad svarar man på det? En liten pojke kom med den briljanta idén som gjorde att jag nästan brast ut i gråt mitt under samlingen. "Man borde ha en dumdag istället, när man får vara dum". Varför har ingen tänkt på det innan?

Tänk om varje dag var Alla hjärtans dag utom en (Jag föreslår 1 April eftersom det redan är en dag då man får vara elak), den dagen skulle vara ägnad åt att få ur sig alla årets aggressioner. Kanske skulle man kunna anordna någon slags skriksamling på torget eller bygga upp en brottningsring där man fick slå någon? Troligtvis är slagsmålet ömsesidigt, den jag önskar slå kanske önskar att få slå mig? På så sätt blir ju båda nöjda? Man skulle kunna ha en slags önskelista några veckor innan och en jury som fick passa ihop de som ska slåss? En dag då det är förbjudet att säga snälla saker och alla affärer säljer elaka prylar med dödskallar på? Bara en liten tanke... 

Vill bara tala om hur mycket jag Älskar mig själv! Inte för att det är Alla hjärtans dag, utan för att jag just nu har lust med det! Jag är så oerhört bra, Det mesta jag gör blir helt perfekt! Tänk vilken tur alla i min närhet har som fått lära känna en sån som jag, framförallt till Danne som får tillbringa nästan varje dag med mig?
Och vilken tur JAG har som får vara med mig själv varje minut... Det är helt ofattbart!
Fredagsmys

Ikväll ska vi ha fredagsmys i lastbilen!! Danne jobbar till sent så Mille och jag tänkte göra honom sällskap... Fredagen är faktiskt lite helig sådär för mig. Då ska man sitta hemma med sin familj och slöa framför tvn och äta god mat. Och om det inte är möjligt att ha fredagsmyset hemma så bangar jag inte på att ha den i en lastbil. Det är faktiskt rätt så mysigt =)

Har lagat köttgryta med citron och timjan och till efterätt har jag slagit på stort, CHOKLADBOLLAR! haha
Orkade inte handla så jag fick ta av det vi hade hemma...
Så nu ska det bara värmas i lastbilsmicron sen är det finito. Har jag tur kör Danne den nya lastbilen med TV i och då behöver jag inte ens missa Let's Dance. Tur Tur...Snart har min 6 dagars ledighet nått sin ände. Har varit sjuk alla dagar, som jag alltid blir så fort jag slappnar av. Tror min kropp är skapad för att hela tiden ha saker på gång och för att jäkta. Eller också har den här förkylningen bara väntat på att få bryta ut när jag har tid att bli frisk, och det kan man ju ändå säga var väldigt snällt tänkt? (Visserligen vet jag inte om förkylningen anser att 5 timmar i tvättstuga med tvättbärande upp och ner för 4 trappor är att slappna av. Precis så duktig har jag varit idag)

Imorgon bär det av på veteranmarknad igen... Denna gången på travet. Måhända jag hittar en kompis till min röda kaffekvarn? En antik köksvåg kanske?MORSNING

Sorgens dag

Idag är en Sorgens dag för oss... Vi fick inte huset i Hossmo. Hade visserligen inte räknat med det, men hoppats hade man ju ändå gjort. Letandet efter lägenhet eller hus fortsätter tror vi snart får sänka våra (mina) krav lite. Men varför ska det vara så svårt???

TRIST

MatTanten!

Idag har jag agerat mattant!!!
Kocken på en förskola jag jobbar lite extra var sjuk idag och jag fick förfrågan om att hoppa in.
Självklart! Har idag lagat lasange till 25 hungriga, härliga ungar och jag blev riktigt stolt över mig själv!
Storkök är inte enkelt faktiskt, i alla fall inte när man är van att laga för 2 :P Hur mycket äter egentligen barn?
Imorgon ska jag dock göra det jag är bra på, LEKA! mellan 9 och 17 med 110:-/timmen, behöver jag säga mer?Mille har ätit upp dörrmattan idag, tänker inte lägga ut någon bild eftersom jag anser att det inte är någonting att se... Detta innebär ett STORT PROBLEM och jag är verkligen TVUNGEN att åka till IKEA och köpa en ny!!!! Och Danne är tvungen att följa med, tyvärr tyvärr, så synd för oss som måste tillbringa vår lediga eftermiddag på Ikea ;) Funderar på att köpa nya mattor till köket med, och en glasvas ifall måhända att jag kanske skulle kunna få lite blommor på Alla Hjärtans dag!? Jag menar, det kan ju faktiskt ske... Köper jag en vas så kan man ju nästan vara säker på att det kommer ske? Vem skulle inte fatta den vinken? I värsta fall får jag väl köpa blommor till Danne och placera i min nyinköpta vas, men är han smart köper han blommor till mig så att han kan få något annat. Kanske chokladpraliner och något verktyg med hjärtan på?

Det återstår att se...

Brödbak

Igårkväll mellan klockan 17.00-23.00 var det Storbak hemma på kungsgårdsvägen. Mjölet yrade och ugnen brände. Malin kom förbi och hjälpte till... Tur var det! Svetten på oss rann och vi trodde aldrig vi skulle se slutet? MEN det gjorde vi tillslut, Ett slut som var värd all möda =)
Det blev 30 havre-tekakor och 4 råglimpor
Håller tummarna!

Även denna dagen började bra! Vi lyckades hålla Mille sovande till 9, med andra ord SOVMORGON! Efter en god slö frukost begav vi oss till pappa och Monica. Tessan var hemma från Stockholm och bjöd på ett hej dundrandes Kalas...

Precis nu hemkommen efter en visning på en vinterbonad stuga i Hossmo som ska hyras ut. Det var så mysigt... Stor trädgård, växthus, Inglasad balkong med ljungbyån ringlandes på baksidan + inget avstånd alls till havet. Dessutom ingick båtplats och eftersom vi har båt betyder det att vi kan åka båt från baksidan hela sommaren =O
Det tråkiga är bara att 10 andra varit och tittat och är intresserade?? Uthyraren sa dock att vi gjorde ett väldigt bra intryck så nu hänger våra liv i hans händer :P Nu får vi alla hjälpas åt och hålla tummarna så lovar jag att det blir grillkvällar hos oss i Sommar!

Tjohoo o Gonatt


Lördag Lördag

Igår var vi som sagt i Motala och hämtade en bil. Danne fick sitt drömvrak till slut... Jag har liiite svårt att se potentialen till att den skulle kunna bli ett finåk men jag litar på min man!!
Man blir ganska trött av att åka bil en hel dag. Danne hade varit inne på netto och handlat superbillig energidryck, man blev helt galen av den, pigg som en nötkärna! Mille fick vara hos farmor Åsa och tur var väl det eftersom vi inte kom innanför dörren förren efter 24.00 (Danne visserligen inte förren 03.00) Skönt att få sakna lillplutten lite =)

  

Inatt drömde jag att båda mina ben gick av, puts väck, flög iväg i nåt slags krampaktigt moln. Det roliga var att den mesta tankeverksamheten gick åt till att försöka komma på hur jag skulle ta mig uppför trapporna i vår lägenhet? Som att det skulle bli största problemet???? Jag kom i alla fall fram till att vi skulle bli tvugna att flytta. Till en jättefin lägenhet på första plan med fina kakelugnar och jag fick välja precis vilka tapeter jag ville... Tänk att något så hemskt som att förlora benen kan medföra något så festligt?

Imorse lagade jag en fin frukost till oss båda. "En bra start på dagen är a och o och en viktig del av en sund livsstil" Det säger i alla fall Kelloggs tuppen. Det är så mysigt att få väcka Danne med orden "Jag har gjort frukost till oss" Såhär såg den ut:Eftersom vi vill ha det jämställt i vårt förhållande (haha) fick Danne  laga middagen... Ungsbakad falukorv fylld med feta ost, färska tomater, inlagd gurka, senap och Ketchup och hemlagat fluffigt potatismos! TACK SÅ MYCKET!


Jag har nu nästan bestämt mig för vilka sängbord vi ska ha nu. Danne verkar tycka det är okej att köpa sängbord för 7000:-? Eller också tänker han kanske att jag ska köpa båda? Det får jag väl göra då för jag SKA SKA SKA ha något utav dessa från Kallholmen... (just nu lutar det mot nr 1, eftersom det finns en liten extra finess - en bricka man kan dra ut)

3800:- /st            3200:-          4200:-
  

Ikväll blir det Melodifestivalsmys och jag ska sitta bänkad och tokrösta på Salem Al Fakir! Vi ska äta färsfyllda paprikor och det är bland det bästa jag vet =D

Kommentera Mera

Vad är detta?
Här lägger man ner sin själ i att skriva och så kommer folk bara in och smygläser utan att kommentera?
Det måste det bli ändring på!
Igår hade jag 45 unika besökare och 3 kommentarer.... Matematiken stämmer inte?
Att läsa kommentarer är ju det näst roligaste med att blogga :P

"Hetsa inte upp dig över småsaker"

Hej och godmorgon kära halsmandlar!
Dom är svåra att inte lägga märke till idag ska ni veta... Danne var snuvig och allmänt grå igår så jag tror vi har åkt på något i stil med bursitis trochanterica, eller kanske det är början till en helt vanlig förkylning? Vad det än må vara så hoppar jag gärna över det ett par dagar. Kände av lite i halsen redan igår men ändå gick jag och tränade? att man aldrig lär sig? Hade köpt nya träningskläder och jag kände en stark vilja att prova så de kändes bra (eller mest att det såg bra ut) Idag ska jag i alla fall pausa...

Under min gymvistelse igår roade Mille sig på annat håll, jag tror han hade vansinning kul faktiskt! Resultatet av hans lek blev en söndertuggad kontorsstol som förflyttat sig fram till tvn? Jag förstår inte vad han tänker när han tror att det där är tillåtet. Vad var det som gjorde att han liksom bara "jaaa, jag gör det, jag äter upp stolen" vilken normal männi..., oj HUND, skulle komma på något så korkat? Som att vi inte skulle märka att det var han? Eller att vi skulle tro att det var någon annan som brutit sig in och tuggat på vår stol? Det värsta av det värsta är att man inte kan bli arg på honom när han redan har gjort det, för då fattar han inte varför man blir arg... Hundtränaren har sagt att man måste bli arg när man ser det, ta dom på bar gärning liksom. Så då får man låtsas att man är glad att han lever och viftar på svansen när man kommer hem, inombords kokar hjärncellerna.......Igår blev det äntligen slag i saken... Jag hängde på ett hänglås på min Geléhallonburk. Nu ska ingen får smaka utan att fråga om lov, Mohaha. Jag låste med försiktighet upp och tog ett sött litet bär och låste snabbt burken igen, på något sätt lyckades Danne höra vart jag gömde nyckeln och när jag skulle smyg-ta nästa bär hade Danne fått tag i den =O Det var INTE okej... Det startade en kamp som hette duga med diverse nyp i underarmshud, innelår och bröstvårtor. Jag kände ganska snabbt att "det här kommer jag inte vinna" så jag fick ta i med hårdhandskarna och psyka honom "om jag inte får nyckeln NU får du aldrig mer smaka", varpå Danne kontrar med "Jag kan klippa upp det där hänglåset med en sax", Elina: "Det där låset kostade mig 59 kr och jag tänkte faktiskt bjuda dig, men nu vet jag inte" Danne: "Må lössen från 10. 000 kameler hemsöka ditt könsorgan" okej, det där sista var inte riktigt sant... Konflikten löste sig till slut och jag fick gömma nyckeln på nytt, denna gången på ett Säkert ställe! Hittade precis en bok i bokhyllan som jag glömt bort att jag har fått, av pappa faktiskt, kan man inte tro. Den heter "Hetsa inte upp dig över småsaker" och jag undrar om han hade någon tanke när han gav mig den? Kanske han syftade på kapitel 12 "Låt andra ha rätt för det mesta"?
Efter gårdagens incident tror jag att det ska bli högläsning, ett kapitel varje kväll innan läggdags... Kapitel 16 heter "Fråga dig själv: spelar det här någon roll om ett år" PASSANDE! Jag menar, geléhallon är egentligen en världslig sak... Annars längtar jag lite tills vi kommer till kapitel 40 "När du inte minns vems tur det är att ta ut soporna-Gör det själv".  Detta kan nog bli en win-win tradition...PS: Belönade ju mig själv med loppis igår för mitt VG. Inhandlade världens gulligaste lilla sidebord och 2 blomkrukor, tyvärr glömde jag bordet i bilen (LÄS: orkade inte bära upp bordet från bilen) så jag hoppas Danne vill göra det när han kommer hem från jobbet så jag kan lägga ut en liten bild =) .DS

Underbara Vardag

Mille och jag har vaknat upp efter ännu en ensam natt... Danne har jobbat, som vanligt! Jag tror inte det är tillåtet att jobba så mycket som han gör? Såhär har de senaste dagarna sett ut:
Sön 15.00-02.00
Mån 11.00-22.30
Tis 04.00-14.00 +20.00 -->
Ons -12.00
Ikväll/inatt börjar han vid 03.00 och jobbar fram tills 24.00? Det är 21 timmar? Efter det skitpasset är han dock ledig och vi har bestämt oss för att ha myshelg =)
På fredag åker vi på roadtrip genom sverige med slutstation Motala. Vi ska hämta en bil som Danne impulsköpt (25.000 för ett vrak, men han har lovat att jag ska få åka cab hela sommaren, så det är ok). Ikväll ska vi planera våra stopp med omsorg och jag hoppas på en och annan loppis =)

Nånå.. Igår var Stefan och Erik här (Dannes pappa och bror) på semlefika. Årets första semla för mig och den var utsökt. När vi var och handlade på maxi igår plockade jag åt mig 2 kartonger med fördiga semlor, men ångrade mig ganska snabbt, man kan ju inte bjuda på köpesemlor???

Det kom ett glatt besked igår! Fick VG på senaste tentan, vilket innebär att jag kommer få VG i första kursen. Högsta betyg på min första högskolekurs!? Då får man skryta lite? Ska fira det med att åka förbi den nya loppisen vid gamla Mustaffas och inhandla något riktigt fint!

Nu ska jag fortsätta mitt eviga läsande om barns läs och skrivutveckling. På fredag är det Dugga och då måste man vara förberedd!

Kvällsglad!

Läser bok efter bok om barn tidiga läs- och skrivutveckling... otroligt spännande men intresset börjar sakna men säker svalna såhär på kvällen. Eller är det kanske programmet "familjen annorlunda" som lockar? Det är ett så roligt och knasigt program, jag förstår inte hur dom orkar?! Men jag vill också ha 10 undebara ungar som klättrar överallt, det verkar så mysigt. Det ska jag nog klara av. Dessutom kan jag precis allt allt allt om hur dom ska lära sig läsa och skriva =)
Man skulle haft en liten knodd som man kunde praktisera alla sina nya erfarenheter på, haha
Fast det får nog vänta lite...

Var på thomas medel/puls pass med Malin i eftermiddags. Jag blir så glad av hans låtar och rörelser, jag ler mig igenom hela timmen! Tror till och med att jag ler fortfarande...


RSS 2.0