Mat gör en kvinna glad!

Gårdagen blev fullspäckad med roliga aktiviteter =)
Att gå upp vid klockan 6 var minsann inte så jobbigt, Danne hade gjort matsäck(frukost) som vi skulle äta på vägen och så for vi iväg... Jag tror vi höll oss till trekanten innan magarna började kurra och frukosten åkte fram. Ost och skinksmörgåsar med varm choklad, Några brownies hade fått följa med också.

Veteranmarknade var en klass i sig, både Danne och jag blev lite besvikna. Funderade starkt på att köpa en t-shirt det stog "fuck you I drive VOLVO" på men hoppade det tillslut. Det stora utbudet av gamla mopeddelar var inte till min belåtenhet men danne hittade lite delar, och då är jag nöjd! Själv köpte jag 2 saker. Saker som man aldrig tror man ska kunna hitta på en motorveteranmarknad = En Kaffekvar och prickiga servetter, VILKA FYND!

Dannes FyndElinas fyndEfter marknaden åkte vi tillbaka till Kalmar för att hinna in en stund på skivmässan... Jag som är organiseringens moder höll på att smälla av! Nästan ingen hade organiserat sina skivor så att man kunde hitta det man sökte =O Helt galet! Danne lyckades hitta 1 skiva, "at the hop" en livespelning från ett 50-tals disco, haha. Jag hittade en fin beatles skiva som försäljaren skulle 600 riksdaler för, alltså inget för en fattig student. Lite besvikna bestämde VI oss för att DANNE skulle bjuda MIG på Kinamat... Han vet att Mat gör en kvinna glad!

Efter Kinamat fick vi besök av Fia och Anders. Fia skulle klippa Danne så vi passade på att bjuda på lite fika. Brownies och havreflarn, Det gick hem ;) Efter lite umgänge i vår lägenhet bestämde vi oss för att handla lite och dra hem till dom och laga pizza tillsammans (Ännu mera mat!?) En mysig kväll som tyvärr fick sluta tidigt. Halv 9 var det dags att vara barnvakt, vakta 3 sovande småpojkar... 2,5 timmar med skolböckerna och 350:- i fickan, inte fel!!!

Idag har vi som vanligt städdag och sedan blir det Kalas för kusin Lukas som fyller 8 år!
Nu väntar Danne på mig med frukosten, jag är lyckligt lottad som har en karl som gillar att gå upp tidigt (och som vet att mat gör en kvinna glad) =D

    


Jam and Brownie

Jamkvällen på söderport igår var jättemysig, Tack Roger och Jeanette! Tyvärr blev det inte mycket till Jammning men i goda vänners sällskap gick det bra ändå =) Danne smörade in sig hos diverse låtskrivare och musiker och kanske får dom en spelning där snart? Det vore ballt! Då ska jag stå längst fram och kanske slänger jag upp en och annan trosa? Vi får se, vi får se...Idag har Danne tatuerat sig, AjAj. Pinuppan har fått sällskap av ett körsbär, ifall hon skulle bli hungrig, hon är ju så mager stackarn! Jag följde med för att kanske få en idé på hur min nästa ska se ut men jag blev mest avskräckt, blod är inte min bästa vän, och jag kan säga att det var mer än vanligt. Snygg blev den i alla fall!!

Ikväll blir det Mys med kycklingsallad och vitlöksbröd (vi ska äta det alltså). Tyckte även jag hörde ett svagt "mmm" när jag la fram förslaget om att titta på léts dance... men efter det är det läggdags för familjen Hamberg/Erlandsson/Miailovich. Imorgon ska vi gå upp vid klockan 6. Vi ska på veteranmarknad som öppnar vid sju och tydligen är det viktigt  "att vara där tidigt"? Klockan 11 ska vi vara tillbaka i Kalmar för då börjar skivmässa och där var det tydligen också "viktigt att vara tidig". Danne har lovat att göra en picknickkorg så jag får väl offra mig? Kanske hittar jag en och annan bildel jag kan bygga nåt käckt av? Eller kanske några skivor att fylla min samling med? Lisa Ekdahl står högt på listan eftersom även den kommit bort i nån flytt eller nåt?


Idag har jag bakat Brownies... Mumms Filibabba

Bra dag blev deppig, men tillslut bra igen!

Husvisningen igår blev katastrof!!!! Ägaren välkomnade oss med en cigarett i munnen och stanken av rök, svett, mögel, blöt hund, kattpiss och avlopp kom som en svart dimma mot oss. Han frågade inte om vi ville titta runt utan Danne fick, efter en stunds pinsam tystnad, fråga om vi kunde gå runt och titta lite... Blev lite förskräckt när han inte ens hade plockat bort smutstvätten ifrån golvet??? Artig som jag är la jag kommentarer som "Åhh va mycket garderober" och "va bra med balkong", la även en kommentar om alla hans söta katter (som för övrigt fanns lite överallt) varpå han frågade om det skulle va OK om vi tog över dom!?!?!?!?!? Behöver jag säga mer...

Idag skulle vi ha tittat på 2 lägenheter, igårkväll låg jag och tänkte på vilken vi egentligen skulle välja, dom verkade ju så bra båda två! Med hopp om att få flytta redan till helgen och sänka månadskostnaden med 2000:-/mån somnade jag gott... Vaknade vid 4 tiden då min blåsa höll på att sprängas! Klarade knappt av att resa mig upp. Jag tror jag satt och kissade i 10 Min (ja, Johanna, jag överdriver inte alls). Att jag aldrig lär mig att man inte kan dricka 2 liter te innan man går och lägger sig? =D

Steg upp vid 8 för att hinna träna och plugga lite innan föreläsningen om språkstimulering, åt en god frukost och kände att livet var gott!! Bestämde mig för att ringa hyresvärden för att dubbelkolla så att någon verkligen skulle flytta in i vår lägenhet snart. Det visade sig att hon inte alls tänkte att vi skulle slippa ha dubbla hyror i 3 månader, trots att vi t.om hittat någon som kan flytta in redan imorgon. Elina blev ARG och ledsen, så ledsen att hon fick ringa till Danne och gråta lite, jag är sentimental, Jag Vet. Vi kom överens om att vi inte kan lägga ut 10 000:- på hyra i 3 månader(sammanlagt 30 000), det blir alltså ingen flytt än på ett tag. Danne var så mysig och föreslog att vi skulle säga upp lägenheten och försöka hitta någon snabbt och om vi inte skulle lyckas kunde vi flytta till våra föräldrar. Jag nappade lite faktiskt! Frågan är bara om det är lika exotiskt när den dagen väl kommer??

Gick till gymmet och sprang i 40 min, man hinner fundera en hel del då...  Det enda vettiga jag kom fram till var att jag ville fika efter skolan idag. Malin, Jeanette och Johanna nappade, tur man har vänner som aldrig tackar nej till en fika! Under fikan kom jag på att man inte kan vara ensam när man har en deppig dag OCH att citronte är väldigt underskattat!

Ikväll blir det Jamkväll och tapasbuffé på söderport med Danne, Johanna och Jonathan, Jeanette och Roger. Underbart!

Tar skydd för stormen med Marie och Per, Sonja och Salem

Hemma efter en mysig morgonpromenad med Malin och Mille. Vi gick ängörundan och Mille stannade och tittade lite på änder... MEN Varför kan det inte vara 10 grader och solsken? Man känner inte riktigt samma lycka med kyla, snöblask och grå himmel! Har dessutom hört att det är snöstorm på G? LÄSKIGTGick förbi macken för att hämta ett paket som jag fått på posten, eller rättare sagt som jag själv beställt på posten. 2 böcker, 2 filmer och 3 cd-skivor. JA jag tillhör en av dom som fortfarande betalar hutlösa priser för att hålla och se det jag lyssnar på, tror aldrig jag kommer kunna sluta heller, men snart kanske skivförsäljningen upphör. Därför tänker jag som såhär... att om jag köper alla skivor som jag vill ha eller kanske kan tänkas vilja ha i framtiden kan jag nog klara ett liv utan cdon, ginza och skivlagret.

När jag var sådär en 10 år snodde jag pappas nya roxetteskiva och spelade den dag och natt tills reporna var så djupa att den föll isär. Först var det "dressed for success" som rök, kort därefter "sleeping in my car" och "Listen to your heart" sen gick allt väldigt fort, det blev tyst och svart, tomheten var obeskrivlig! Köpte därför En gammal Roxette skiva, för att åter finna ljuset och för att få en stunds nostalgi.

Skiva numero 2 blev Salem Al Fakir som på något sätt kommit bort i någon flytt eller nåt. Har efter ett års saknad insett att det är en skiva jag inte kan vara utan, den har en självklar plats i min skivsamling!

Sometimes we all have bad days
When everything feels far away
If you ever let me I do my best to bring you up again


Sist men inte minst Sonja Aldéns skiva "under mitt tak" med låtar som "en del är vackra när de dör", "Nån som du" och "du är en del av mig". Jag ser det som en slags förberedelse inför alla bröllop, barndop och begravningar som komma skall. Har hört att det drar igång på allvar med sånt där vid 20-25 så det gäller att vara förberedd! ;)


I eftermiddag ska vi åka och titta på ett hus i Vassmolösa. Kan hända att jag blir lantlolla igen? Försöker överväga fördelar mot nackdelar.
Fördelar:
- Får ett helt hus att köpa möbler till
- En stor trädgård lagom till vår och sommar
- Mille slipper lära sig stanna vid övergångsställen och vänta på grön gubbe, kanske får han till och med en hundgård?
- Danne får ett dubbelgarage och slipper åka 2 mil till det han har nu.

Nackdelar:
- Får ett helt hus att köpa nya möbler till
- En stor trädgård till vår och sommar
- Mille kommer inte lära sig stanna vid övergånsställen eller vänta på grön gubbe, dessutom finns risk att han blir en understimulerad hund som får sitta i en hundgård hela dagen.
- Danne får ett dubbelgarage och kommer att tillbringa varenda kväll där.
Dessutom
- kan jag inte gå/cykla till skolan 5 min innan vi börjar
- kan jag inte spontanfika/spontanpromenera med Malin, Johanna, Jeanette mfl.
- måste jag köpa bil

Men som sagt ska vi ju bara titta än så länge =)

Måste bara visa denna bilden på Mille, han ser så skyldig ut...


Så var det dags...

att återigen ta upp det här med bloggandet!
För mig själv och för alla andra som naturligtvis är väldigt nyfikna och intresserade av vad mitt liv innehåller...
Det kommer inte bli någon timmesuppdatering med vad jag ätit osv. Meen kanske kanske kan jag lova en liten rad åtminstone en gånd om dagen...

Är i fullt sjå med att försöka få ihop alla HTML koder, det är inte lätt vill jag lova, har nu suttit i 2 timmar och är ännu inte nöjd! Hur får man t.ex bort den lila raden efter varje inlägg??
Till på köpet får jag en ostimulerad hund som snart käkar upp varenda sko i lägenheten, puh

Till sist vill jag bara tillägga att de nya köksgardinerna blev utomordentliga, Tack Mamma.
IKEA hyacinterna börjar slå ut också =)


RSS 2.0