Dan före avresedan

Idag har jag varit otroligt duktig och avklarat en hel del projekt som legat och väntat...

1. Tecknat gravidförsäkring, nödvändigt eller ej men det lugnar mitt lilla modershjärta!
2. Bestämt tid med ansvarig rektor för min utbildning, tillsammans ska vi lägga upp min fortsatta studietid
3. Bokat info-möte på försäkringskassan
4. Dagens Föreläsning och Grupparbetet blev avklarat
5. Ätit mummsig macka på kullzenska med Malin och Marika! Mums Mums
6. Gjort Torsdagens Dugga (test) så jag slipper tänka på den på resan
7. Fikat på bulle och en kopp thé med Tilda, ännu mer MUMS!
8. Hjälpt Tilda att flytta ut sina sista grejer från lägenheten

En fullspäckad dag, precis så som jag vill ha det! Om cirkus en kvart kommer Danne Panne hem och vi ska avnjuta pasta med skinksås som just nu står och puttrar på spisen. Sen ska vi packa det sista FÖR...

IMORGON DRAR VI TILL VARMARE BREDDGRADER OCH EN VECKAS FULLKOMLIG AVKOPPLING!
TJINGELING


Min farmor!

Min farmor har en grå peugot 307 som hon kallar "shoppingbilen" och en gång i veckan, på Torsdagar, går den i turbofart in till Karlskrona och lastas kanonfull! Jag vet dessutom att min farmor sköter ekonomin och handlar upp hela sin pension på postorder utan att berätta för farfar. Min farmor har 4 lådor med strumpor i garderoben, på dom står det "Ullas vardagsstrumpor" "Ullas finstrumpor" Göstas vardagsstrumpor" och "Göstas finstrumpor". Min farmor plockar fram kläder till min farfar och lägger på hans säng så han vet vad han ska ha på sig. När min farfar jobbar(som han gör ganska ofta trots att han är pensionär) kommer han alltid hem vid 10 för då har farmor gjort fika och vid 13 för då har farmor gjort middag. Jag har bott hos min farmor och farfar i några månader så jag vet! Och en annan sak jag vet är att jag troligtvis kommer bli preciiiis likadan, det är ganska skrämmande!?Pratade med min farmor häromdagen... Samtalet lät ungefär såhär:

"Så ni ska få en liten sockertopp? Jag tyckte väl du såg lite pluffsig ut i ansiktet när ni var här sist"
Tack Farmor!
För det första har min farmor alltid haft smeknamn på mig och mina systrar och inte vilka smeknamn som helst. Sockertopp kan man väl leva med men snäckan,pullan och snoppan känns inte riktigt lika OK? Mamma har berättat att jag sa ifrån en gång - "Jag vill inte bli kallad snoppan" och kanske har smeknamnet inte använts fullt så flitigt efter det =D Pullan däremot får vi nog alltid leva med!
För det andra så undrar jag vem som vill höra att man ser pluffsig ut i ansiktet? Pluffsig? Det är ungefär som att höra "Nej, du är inte tjock bara lite mullig". Pluffsig och mullig är förbjudna ord!!!!

Jag gillar min farmor och jag önskar att jag kunde fixa ett ljudklipp från våra samtal! Det är underhållning många gånger bättre än alla humorklipp på youtube. Ibland när hon ringer brukar jag sätta på högtalaren på mobilen och sen sitter jag och Danne och fnissar och hon babblar på utan att märka att vi faktiskt sitter och skrattar åt henne! Får man göra så? (Ja det får man nog, det är ju min farmor, jag bestämmer hur mycket hon får hånas?)


Vecka 15

Igår gick jag in i vecka 15. Om 5 veckor är det alltså bara halva tiden kvar=) Såhär står det på minbebis.com, COOLT!

Din bebis är lika stor som ett äpple. Vikten har fördubblats sedan förra veckan, nu väger bebisen 50 g och är 9 till 10 cm mellan stjärt och huvud. Bebisen samlar på sig kalcium och skelettet blir hårdare och hårdare. Bebisen kan suga på tummen och är i princip färdigformad. Blodsystem, hjärta, ögon, öron, armar och ben finns nu klara i miniformat inför framtiden

Jag har så svårt för att hålla mig borta från alla fina bebisprylar. I veckan köpte jag faktiskt en barnstol som inte kommer användas på läänge men jag kunde inte låta bli?

(Skulle vilja länka till bloggen där jag köpte den men jag är så rädd att någon av er hinner före mig, haha)

Ibland har jag även svårt för att hålla mig borta från saker till mig själv... Blev sminkad av makeupstore i fredags Äntligen! Fick ett presentkort av Far i födelsedagspresent men först nu är det använt. Köpte även en concealer och foundation som gör min hy fin som på en proslinsdocka, Titta:


TILL SALU

Tänkte ge er, mina läsare, en chans att köpa lite stolar innan de läggs ut på blocket...1 = 4 st, behöver kläs om 50 kr/st
2
= 2 st, behöver kläs om 50 kr/st

Ring, smsa eller maila: elinao88@hotmail.com

Efterlängtad post!

Idag damp ett efterlängtat brev ner i vår lilla lådan här i Öbbestorp. Vi har nu fått en tid för ultraljud och jag kan inte tro mina ögon - Det är mindre än en månad kvar!!Den 21 oktober får vi veta vad det är för en liten krabat som ställer till oreda i mammas mage. Kanske är det 2 krabater? Eller 3? Eller 4? Jag är fullständigt oerhört jättetacksam om det är 1 frisk liten plutt som ligger där inne. Dessutom får vi förhoppningsvis reda på om det är en liten flicka eller pojke. Skulle vara underbart att inte behöva kalla bebis för det utan faktiskt Han eller Hon! Visst kanske det hade varit en rolig överraskning att få reda på könet när den lille ploppar ut men jag tror nog att det blir tillräckligt mycket att bara få en bebis i sin famn?

Hmm... HAHA (vad menas med vits ord??)

Hus skulle viljas hyras av far och sån

Sökresultatet  |  Nästa »
Önskas hyra av Benny Pettersson. Insänd 21 september 23:22. Ta bort, ändra, förnya din annons.

Max hyra: - Min antal rum: 3 Min boyta: -
Typ: Lägenheter, Önskas hyra

Hej.

Jag och min sån önskar hyra ett hus runt kalmar/ ölands området.
(åretrunt boende)
På öland så bör det hälst vara runt färjestads området pga att min sån studerar inne i kalmar.

Boytan önskas vara på 3rum och kök,
Får hjärna vara garage till huset,
Helst med ved värme.

Både jag och min sån är välldigt skötsamma (vits ord går att få av nuvarande hyresväd)

MVH: Benny Pettersson
Och tack på förhand

Mors lilla Olle är död!

Sitter och pluggar frenetiskt för att hinna klart med allt jag missar på resan. Jag tänker INTE INTE INTE studera en minut under resan nämligen! Har precis gjort en vansinningt rolig uppgift som jag tänkte dela med mig av. Processkrivning: Insändare utifrån "Mors lilla Olle". Uppgiften går i stort sett ut på att skriva en insändare utifrån "Mors lilla Olle"

Mors lilla Olle är död!
Angående barnvisan ”Mors lilla Olle” vill jag uppmärksamma alla nyblivna föräldrar på dess markant dåliga inverkan på era barn. Verser som ”Å, en kamrat, det var bra, se god dag” och ”klappar så björnen med händer små” kan förvilla vilken liten flicka eller pojke som helst och skapa en mardrömssituation. Jag kan lova att mors lilla Olle inte hade haft solsken i blick om han träffat en björn i skogen. Kanske rosor i blick men då på grund av en helt annan anledning än vad visan vill framhäva. Björnen är vårt lands farligaste rovdjur och det är inget man skämtar bort genom att kalla denna stora best för ”Nalle”. Ett barn som Olle hade inte överlevt den situationen som beskrivs i visan, han hade minsann inte kommit hem till Mor med björnen hack i häl och det tycker jag man måste poängtera för sina barn. Dessutom är det precis i sådana överraskningsmoment som björnen i ”Mors lilla Olle” blir utsatt för som den blir som farligast. Hur kan man skriva en barnvisa så långt ifrån sanningen som denna? Vem vet vad barnen gör när de ser en Björn efter att glatt sjungit med i denna visa och börjat tro på att en björn är en söt kamrat? Barnen idag borde lära sig sånger, ramsor och visor med ett budskap värt att nämnas och med ett syfte som de kan ha nytta av i livet. Visst måste barn få utlopp för sin fantasi på olika sätt men inte på bekostnad av sina liv! 

Kanske borde skicka in den till Barometern??? OR NOT!


Jippi

Nu har vi bokat en resa till San Agustin, Gran Canaria. Får ju passa på att åka nu eftersom det kan dröja något år tills nästa gång =)

Redan nästa Onsdag drar vi och jag längtar som en tok! Sola och bada har jag inte gjort för mycket i sommar så det här kommer helt perfekt! Här är ett litet smakprov från hotellet


En tur till Borås

I helgen tog vi en tripp till Borås!
Danne har köpt sig en ny motorcykel som skulle hämtas...


Vi tog med oss Tessan och Rille på en roadtrip med mysig fika på vägen och lite ordlek i bilen.
Tessan och jag blev avsläppta på knalleland och knallade runt bland alla affärer medan Danne och Rille åkte vidare för att titta/prova/lasta hojjen!

Vi var inne i en underbart mysig inredningsbutik som heter Chili, hittade en fantastiskt gosig filt som jag tyckte kunde bli perfekt till Bebis! Tessan skulle också ha en, men till sig själv. De finns i andra affärer med men kostar då hutlöst mycket mer. Eftersom vi hade en hel del affärer kvar bestämde vi oss för att vänta och gå tillbaka och inhandla dessa senare. Idag, klockan 06.49 för att vara exakt, vaknar jag som ur en mardröm och kommer på att vi GLÖMDE gå tillbaka och handla filtarna!!!!! Jag sitter här och är så ledsen, ska jag behöva åka tillbaka hela vägen till Borås för att köpa filten? Idag ska jag minsann ta och ringa till butiken och fråga om dom inte kan skicka mig en på posten för en liten peng, får man göra så?

12 veckors väntan...

Nu när hemligheten är verklighet förstår jag att många ser det som en nyhet. Men här har jag gått i 12 veckors tid och bara längtat efter att få berätta. 12 veckor är en ganska lång tid och jag tänkte försöka att lite kort berätta hur de har sett ut:

Den 6 juli, en vanlig "gå till jobbet"-morgon, trodde jag men så blev icke fallet. Vaknade och kände mig ganska pigg och redo för dagens skötapensinärsuppgifter. Gjorde rutinmässigt allt som vanligt och satte mig vid köksbordet med min skål havregrynsgröt med bananskivor. Oopps... "Jag måste kräkas". Kände mig konstigt nog oerhört frisk och sugen på jobb efteråt så jag stack dit och hann jobba i cirka 2 timmar. Oopps... "jag måste kräkas", tvärstannade hemtjänstbilen och kräktes rakt ut! Började fundera på vad det kunde vara för fel på mig, jag mådde ju knappt illa? Började lägga ihop ett och ett, "hmm jag har ju känt mig ovanligt tjock och..." Sjukanmälde mig resten av dagen och åkte hem. Tog graviditetstest efter graviditetstest och när 4 stycken hade visat positivt, ja då började jag bli övertygad!?

Det var verkligen som i en film. Inte trodde jag att det verkligen skulle vara så, att man kom på att man var gravid för att man börjar kräkas en massa? Men så var det för mig...

Berättade för Danne på eftermiddagen när han kom hem från jobbet. Hade tänkt göra någon romantisk middag med tända ljus sådär idylliskt men jag svävade på rosa moln och satt bara i soffan och drömde mig bort. Helt plötsligt var han hemma och där satt jag i min pyjamas med ögon stora som solar. Ja ni förstår säkert att jag inte kunde hålla tyst? Hemma i vår soffa i vardagsrummet med en halvsunkig Elina och en supertrött Daniel berättade jag det "Du ska bli pappa"...

Vecka 5-10 var ett helvete rent ut sagt. Kräkas, kräkas, kräkas och inte kunna berätta för någon varför. Trött 24 timmar om dygnet och ont i varenda muskel. Konstant mensvärk, massa finnar och svullna fötter! Ett humör som åkte hiss och tårfloder framför varenda tv-program - Det låter ju underbart? Men så i vecka 10 började vi berätta för våra närmaste. Mamma o Mats, pappa o Monica, Lisa, Alice, Åsa, Stefan, Erik, Emeli o Ola, Fia, Tilda, Johanna, Malin och Jenanette var de första som fick veta! Det var så skönt att äntligen kunna prata med någon om det och få dela all glädje. TACK! Det konstiga var att flera av ovannämnda redan hade listat ut det???

Nu är det vecka 13 och livet känns mycket lättare! Jag har liksom vant mig vid tanken på att det växer ett litet liv i min mage. Ett litet liv som är värd varenda sekunds illamående och kräkattacker!


Puh...

Sitter här och är helt omtumlad efter gårdagens alla fina kommentarer på blogg och facebook.
Jag vet att jag talar för Danne också!
Visst var jag lycklig innan men det är otroligt skönt med alla vänner och bekantas glädje och uppmuntran.
Något riktigt stort väntar oss och jag hoppas så innerligt att ni vill vara en del av det.
För även om inte alla detaljer kommer finnas med här lovar jag att vara öppensinnad och skriva så mycket jag bara kan och orka fram till den 25 Mars då bebis(som Danne kallar Harley) är redo att komma ut =)

KRAM

Ett mirakel

Här...i den här (än så länge) lilla magen, håller något alldeles fantastiskt på att hända!
Min och Daniels älskade lilla bebis växer för var dag som går, en millimeter hit, en centimeter dit...
Åh väx lilla barn, väx! Väx så du blir stor och stark och kan komma ut och öppna dina små ögon så att vi kan få älska dig gränslöst!

I 12 veckor och 4 dagar har detta lilla mirakel pågått och jag är den lyckligaste på hela jordklotet just nu! Det är svårt att förstå att något så ofattbart oförklarligt spännande och läskigt och alldeles underbart väntar?

Lilla du där inne, jag undrar så vem du är?

Så går en dag från vårt liv och kommer aldrig åter...

får nog bli min nya livsfilosofi tror jag! För visst är det sant? En dag kommer aldrig igen och det kan tyckas sorgligt men tänk om årets alla dagar skulle se likadana ut? "Jaha, nu är det den 12 april och vi ska bråka om vem som glömt bort tvätten i tvättstugan" eller "YES, 28 november, då åker vi till thailand i två veckor". Inte ens Thailand i 2 veckor på samma ställe där exakt samma sak händer skulle vara särskilt roligt i längden?
Det är faktiskt väldigt skönt att dagarna inte kommer igen, även fast det ibland kan kännas så. Men man vaknar ju aldrig vid exakt samma tid, man äter inte samma mat och Tvn visar inte samma program eller samma serieavsnitt dagen efter varandra?

Fast lite mer variation än så är ju alltid välkommet?
Min livsfilosofi kanske går ännu lite djupare? För jag vet att mina dagar innehåller mer variation än vad tvn kan erbjuda... Så går en dag från vårt liv och kommer aldrig åter kopplar jag ihop med "fånga dagen". Man har ju faktiskt bara en enda chans att få just denna dagen att bli så bra den bara kan? Man kan nog bli lite nojjig när man funderar så men jag ska banne mig prova! Nu tycker jag att "fånga dagen" låter väldigt klyschigt så därför stryker vi det "fånga dagen"

Nu undrar ni säkert varför jag sitter här, klockan 8.22, en ledig tisdagsmorgon och bloggar livsfilosofi? Jo, natten har varit outhärdlig. Jag har varit vaken varannan timme och funderat på allt och ingenting, drömt mardröm efter mardröm och läst en väldigt bra bok: "Så går en dag från vårt liv och kommer aldrig åter" skriven av Jonas Gardell. Den har egentligen inte alls särskilt mycket med ovanstående att göra men den gav mig ändå vissa små funderingar. Boken handlar om olika människors liv som de aldrig hinner leva eftersom de är så fullt upptagna av att uppfylla alla krav från omgivningen. Det är så fuktansvärt humoristiskt-ironiskt-sarkastiskt skriven så jag kan dö av skratt ibland samtidigt som den faktiskt är väldigt gripande. Såhär står det på baksidan:

"Denna vecka gäller gula rabattkuponger, nästa vecka blå. Livet går ut på att leta så långt bak i mjölkdisken som möjligt för att hitta en förpackning med en dag bättre bästföre-datum, och då har man överlistat den lokala Ica-handlaren. Allt medan jorden snurrar och scenen sakta men obönhörligt vrider sig runt, så att de som nu står i ljuset alldeles snart är i skuggan igen. Med ett absolut gehör för samtidens alla detaljer är detta berättelsen om en handfull människor, deras drömmar, tillkortakommanden och längtan i det lilla landet långt upp i norr under stjärnorna."


LÄS DEN!!
(OBS: den är väldigt tunn)


Bitterhetens sötma

Det är en sak som jag har hållt lite hemligt ett tag...
Det beror lite på att jag skäms!
Det är så att jag och Danne letar lägenhet i stan igen. Av lite olika anledningar men främst för att jag faktiskt inte trivs alls särskilt bra. Det blev inte riktigt som varken Danne eller jag hade tänkt oss och nu med facit i handen inser vi att vi aldrig skulle ha flyttat från den fina lägenhet vi hade innan. Men jag har hört att man inte ska vara bitter och ångra det man gjort utan istället ta lärdom utav det, så därför gör jag det =)
(Nu tycker ni förstås att jag är en velig människa och kanske är jag det men jag har väldigt många positiva sidor med!, tror jag)

Så det här med husletande och byggplaner är som bortblåsta. Beroende av lite olika(hemliga) anledningar är det inte bästa lösningen just nu helt enkelt! Men jag är inte bitter snarare glad att ÄNTLIGEN våga "komma ut ut garderoben" och erkänna mitt stora nederlag som en velig, krånglig och obeslutsam människa!

Idag var jag och mitt stora moraliska stöd Malin och tittade på en lägenhet med inflytt 1 okt, perfekt tänkte jag, bara att åka hem och börja packa! Dessvärre låg lägenheten på tredje våningen utan hiss och med en hund på cirka 40 kg är det inte bästa idén. När vi sedan kom vidare in i köket och insåg att vitvarorna var brunvaror ifrån 70-talet ville jag börja lipa där mitt på golvet eller bara börja gapskratta och undra hur i ... de kunnat bo i denna fruktanvärda lägenhetet!? Jag gjorde inget av detta utan lyckades bara få ur mig att trapporna nog var lite många. Nåja, jag är fortfarande inte bitter tvärtom glad över att lägenheten inte var i toppskick för då hade nog Mille banne mig fått gå i de där 3 trapporna, vilket känns som ett sådär schysst resonemang???

Har ni en lya på 3 rok till 2 rökfria djurägare på bottenplan, första våningen eller i hus med hiss, i centrala Kalmar, dock helst inte Kvarnholmen, inflytt så fort som möjligt, på minst 70 kvm, med en hyra på max 7000:-, vita vitvaror och gärna tvätt- och diskmaskin kan ni ju höra av er...
(Inser efter ovanstående inlägg att det inte kommer bli lätt att hitta en lägenhet)

10 saker att vara lycklig över...

Kära dagbok
Idag är jag glad! Av lite olika anledningar faktiskt...
Som den systematiska och ordningsamma människa jag är ska jag här noggrant numrera varför i punktform:

1. Har hängt i skolan idag och upptäckt att det rullar på i lagom takt och att jag nog kommer klara av den här terminen minst lika bra som de andra

2. Att plugga är bland det bästa som finns! Man lär sig massor med nya, trevliga och spännande saker, Man träffar massor med nya trevliga och spännande människor, man får lite lagom mycket pengar och har dessutom ALL TID I VÄRLDEN över till annat. 

3. Något alldeles fantastisk är på gång att hända och jag längtar som en tok efter att få berätta för er!

4. Träningen har börjat ta fart på allvar igen. I förrgår var jag på aerobics, igår blev det promenad och sedan CORE/BOSU och idag mitt favorit medelpass med Jenny PH.

5. Kärleken sprudlar som aldrig förr och detta trots att höstern närmar sig med stormsteg eller är det kanske just på grund av hösten som den gör det?

6. Jag har tagit det stora beslutet att sälja mitt finaste sminkbord vilket är en befrielse svår för utomstående att förstå. Men nu har jag både plats och pengar till annat!

7. Ikväll kommer syster yster hem från GBG efter att en hel sommar lyst med sin frånvaro, Fy skäms! Det innebär quality time tillsammans med familj och släkt hela helgen!!!!

8. Har bara 2 kapitel kvar på boken vi ska ha dugga(test) på på mån. Det innebär pluggfri helg, wohoo

9. Mille ska få dränering och stygn bortplockade imorgon. Skönt för honom - Skönt för mig!

10. Imorgon blir det dessutom bowling med några från studiegruppen mfl. Har man tur kanske de inte är främmande för en och annan godsak?


RSS 2.0