Uppdatering

Nu är vi i full gång med renoveringen. Pappa och Danne har kämpat som oxar med att tömma badrummet på diverse badkar, handfat, kakel och annat skrot! Själv har jag ägnat mig åt lite "finare" arbete - Spackla och måla i den blivande Garderoben! kanske låter lustigt att börja med att renovera den men spackla lite småhål och måla är liksom det enda jag är Haj på. Känner inte för att flytspackla eller tapetsera sovrummet själv så därför gör jag sådant jag vet att jag klarar av. Idag ska vi i alla fall ta itu med sovrummet!!

BTW så har min käre mor och syster adopterat Alma. Hon har varit där 2 em/kvällar i rad och det lär bli fler... Vi provade att ha henne med i huset men då fick vi Nada och verkligen Inget gjort.

Ett rum är klart! Lilla toaletten nere har med enkla medel fått ett trevligare utseende... ska ta en bild idag så ni får se!

FÖRE


Med hus!

Igår, några påskifter och handlslag senare, runt klockan 14.00 blev vi med hus. Vilken knasig och härlig känsla!? Denna dagen har vi gått och längtat efter sedan september då vi vann budgivningen och nu är den över? Vi har en spännande men tidskrävande tid framför oss.

Efter bankmötet igår firade vi vårt lilla köp med lunchbuffé på Ming Palace. Sedan invigde Danne vårt nya garage med att byta hjullager på Volvon, haha. Kanske låter som en tråkig invigning men jag vet att han var eld och lågor över att äntligen få slå upp portarna till det där stället jag knappt kommer sätta foten i om jag får gissa vilt!

Ja här är det och kommer fortsätta vara full rulle Day and Night vill jag lova! Njae, men på dagarna och sena kvällar i alla fall! Nu vankas jul och nyår med sedan sätter renoveringen igång.
Vecka 1 kommer rörmokare och elektriker samt sovrummet ska renoveras
Vecka 2 ska badrummet totalrenoveras
Sedan följer lite smått och gott med oplanerad ordning innan köket står på tur i Mars någon gång!Som ni säkert förstår kommer uppdateringen här att ske allt mer sällan. Men när det väl gör det kanske det kommer bilder på vårt nya badrum, sovrum etc....
Håll till Godo och GOD JUL!

Familytime


I helgen har Alma och jag haft 100% familj quality time. Vi passade på medan Danne var borta på spelning... I lördags åkte vi ut till mamma/mormor och bakade lussebullar och lussekatter och gick en skön promenad. Efter det tog vi med oss moster in till pappa/morfar för lördagsmys med Almabad, tacos och "så mycket bättre". Efter en natt med en halvt sovande Alma (mindre kul) intogs en härlig frukost, fm fika och såsmåningom även middag innan pappa Daniel dök upp, hämtade hem oss och vi fick besök av svärmor/farmor... Fulländad helg med andra ord!ÄNTLIGEN har vi barnsäkrat vårt hem. Borde skett för längesen med tanke på att Alma inte är något stillasittandes kolli längre :P Kantskydd, lådhaspar och klämskydd. Kalmarhem har varit givmilda och utrustat vårt hem med petsäkrade eluttag, TACK för det kära snåljåpar, dock från 50-talet men barn petade väl på samma sätt då antar jag?BTW så sover vår lilla dotter skit om nätterna eftersom hennes framtänder uppe är på väg ut... Hoppas innerligt att detta är anledningen i alla fall! Annars kan man alltid skylla på någon av de ständiga utvecklingsfaserna, för sova dåligt bara för att sova dåligt kan hon väl ändå inte göra???

9 dagar kvar tills vi blir med hus

Fixardag (igen)

Inser att det var längesen jag bloggade eftersom jag döper även detta inlägget till fixardag... Det händer ju inte direkt varje dag! Men det är fullt upp just nu, på ett positivt sätt.

På lördag ska vi ut till huset och mäta, mäta, mäta. Vi måste beställa tapeter och kakel så det hinner bli blir levererat till mellandagarna! Det mesta är redan planerat och bestämt. Elektriker "bokad" och badrumsrenoveringen kommer göras i början av Januari och när den är klar blir det inflyttning. Fullt upp fprtsättningsvis också alltså! Men så fort vi gör framsteg lovar jag att uppdatera...

Fixardag

Idag har vi haft fixardag och avklarat en massa måsten, både roliga och mindre roliga.

1. Tvättat
2. Slagit in julklappar
3. Hämtat paket på posten
4. Hämtat fotona på Alma från Wallander
5. Köpt frimärken och skrivit klart alla julkort
6. Fryst "matkasse-abbonemanget" över jul
7. Fikat med Anna, Johanna och Jessica (Kanske egentligen inte kan räknas som ett måste?)
8. Lyssnat på julmusik

Pappa, Monica och Alice är i London på Weekend så ikväll passar vi på att låna deras fina hus. Det blir bubbelbad, hämtpizza och hyrfilm för hela familjen. Eller Alma får nog nöja sig med bubbelbad och välling förresten, dock inte samtidigt!!!

Trevlig helg och andra advent gott folk!

RSS 2.0