Gråtfest hos Barnmorskan

Idag har Alma vaccinerats, ett stick i varje lår! Enligt barnmorskan gick det jättebra, men jag undrar vad det är som avgör om det går bra eller dåligt? Alma var helnöjd när vi kom dit, nyäten, nybytt och pratade glatt med BM. Men när första sticket i högerbenet kom skrek hon som aldrig förr! Ett så hjärtskärande skrik att jag började gråta hejdlöst!!! Där satt vi - Alma, alldeles blodröd i ansiktet och skrek tills luften tog slut med en mamma okapabel att trösta pga tusentals tårar i ögonen. Jag kramade, kramade och kramade men hon ville inte sluta! Barnmorskan tröstade, assisterade mig med papper och påpekade att det är fullt normalt att bli ledsen. Jag lugnade ner mig, torkade tårarna och lyckades trösta Alma. Så var det dags för spruta nummer 2. BM tyckte att vi skulle kalla in en annan i personalen som kunde hålla Alma men det kändes bara ännu värre! Jag bestämde mig för att skärpa mig! Så kom andra sticket och Alma skrek hejdlöst igen, åhhh så ont det måste ha gjort =( Men jag var glad att hon satt i min famn så jag kunde trösta henne! "JA GUD VAD BRA DET GICK!" Nästa gång får Danne ta ledigt från jobbet och följa med!

Alma blev inte bara stucken idag. Hon mättes och vägdes också. Vår lilla tulta fyller tre månader på Lördag och börjar närma sig 6 kg. Hon vägde 5920 gram och var hela 61 cm lång! Jag får lite ångest över att tiden går så fort och skulle så gärna önska att hon fick stanna precis där hon är nu i några månader till! Hon är ju precis lagom och alldeles underbar!

DunderDop

Nu börjar anmälningarna till Almas dop att droppa in! Den 20 augusti är Voxtorp kyrka uppbokad och planerandet har så smått tagit sin början... Danne och jag har suttit och knepat och knåpat på vilka vi egentligen ska bjuda. Det är så svårt att dra en gräns? Vi bestämde att utgå ifrån Almas perspektiv och tänkte att vi bjuder de som vi tror att hon kommer ha en relaton till i framtiden. Den hela resulterade i 83 gäster. HELT SJUK! Kan meddela att vi från början var uppe i nästan 120 gäster men beslöt oss för att solla något! Så är det när man har stora släkter =) Detta innebär att vi kommer ha minst 120 gäster på ett eventuellt stundande bröllop, dags att spara kosing!!


Danstjejen

Alma är en riktig Danstjej!
Hon bara älskar när jag skuttar runt med henne i famnen till musik. Om jag sjunger med blir hon dessutom ännu mer nöjd! Vi är ett bra team eftersom jag också älskar att svänga mina lurviga =) Vi drar ner persiennerna i hela lägenheten och så dansar vi runt här inne, ingen ser våra tokigheter, men hör gör nog en och annan granne?

Almas favoritlåtar just nu: (utan yttre påverkan :P)Igår hade vi en festlig tillställning i föräldrargruppen. Vi möttes nere i Kalmarsundsparken, mammorna gympade friskispass, papporna pratade bebisar och förberedde grillen. Efteråt grillade vi och hade en mysig stund i duggregnet. Alma ville dock hem och lägga sig tidigt och det visade hon genom att skrika som aldrig förr! En bestämd liten dam =)

RSS 2.0