Emmaboda

Idag har Alma och jag haft en heldag med Emelie och Vile, Anna och Stella. Vi tog tåget till Emmaboda shoppade barnkläder på Family NO 1 och lunchade på hotell Amigo. Fantastiskt trevligt som vanligt =) Tågresan gick prima ballerina och vi är lyckligt lottade alla 3 som har fått så nöjda och snälla barn...

Imon ska Alma på undervattensfotografering. Ska bli jättespännande att se hur det fungerar och om min lilla linslus kan smila lika bra under vattnet som ovanför? 

Tapeter till vårt sovrum och matrummet är nu valt. Är ju såklart inte samma sak att se en liten remsa såhär på datorn men för att ni ska få vara lite delaktiga i hur tankarna cirkulerar här hemma vill jag dela med mig av mitt(vårt) senaste beslut.

SOVRUM - fondvägg


MATRUM - Alla väggar (eventuellt med träpanel)


Ungefär såhär fast i kulören ovan.


VÄLKOMNA

Alma har fått 2 nya kompisar. GRATTIS Tommy och Louise till er lilla flicka och er lilla pojke! Vi ser fram emot att träffa dem och er =)

Julfesten på Stufvenäs i lördags blev fantastiskt trevlig! God mat, gott sällskap och en superbra show! Menyn var inte direkt något vi får hem i ICAs matkasse, såhär såg den ut:

Förrätt
Kallrökt spickeskinkslindad getostterrine severas med marinerad kronärtskockshjärtan, balsamico och havtornsreduction samt olivkrutong
Huvudrätt
Rimmad kycklingfilé från Knäred serveras med ört- och purjolökspotatiskaka, rotselleripuré, picklad sommarrödbeta samt slät bourgognesås.
Efterrätt
Kardemumma- och kanelcheescake serveras med vaniljkokt clementin och knäckflarn.

Imorgon pausar vi troligtvis från babysimmet. Alma snorar som aldrig förr och även om hon är pigg i övrigt vill vi inte riskera att hon blir sjukare och missar undervattensfotograferingen på Torsdag.

Nu är det jul igen

Det börjar vankas mot jul, Almas första jul. Tiden går så fort! Nyss var det ju vår och lilla tultan var nyfödd? Nu är det julmarknad i varje hörn och i helgen ska vi på årets "julbord" - 3 rätters på Stufvenäs gästgiveri med en hejdundrandes show med bl.a ida Seve från True Talent, jag har ruskigt höga förväntningar vill jag lova! Ni som känner mig någolunda vet att jag brukar vara i god tid med att införskaffa julklappar och jag vågar knappt säga det men JAG ÄR KLAR! Nu väntar de bara på att slås in och sedan är de reda för granliggning =)

Var på Lidl igår och skulle köpa en tomtedräkt till Alma på "torsdagsklippet" för endast 49 svenska riksdaler. Var där 2 timmar efter öppning och då var de Slut, hör och häpna! Ska man behöva köa timmar innan öppning för att köpa en tomtedräkt? Surt var det i alla fall. Tog en lång fm. fika med Anna och Stella som plåster på såren. Lika trevligt som vanligt! Efter det åkte vi ut till mamma i Ljungbyholm. Hon övade på att söva Alma eftersom hon ska ha henne på lördag. Det gick sådär, men jag hoppas att det går bättre när jag inte sitter utanför och lurar! Det måste gå bättre. Annars får Alma vara vaken tills vi kommer hem och då blir det bums i sängen på direkten. Vi ska också natta över och jag vågar hoppas på att någon (typ Alice) är frivillig spekulant på att ge Alma hennes mmorgongröt så att vi kan ligga kvar och dra oss en stund, hihi.


Depp depp

Idag har jag en Deppdag! Inte lust med någonting... Ska försöka komma iväg på Babysim och i em kommer kära Tessan hit och muntrar upp mig. Det blir chokladkaka för kung o fosterland! Annars är Alma rätt duktig på att göra sin mamma glad faktiskt.

Btw sitter jag och skriver på man nya telefon, går sakta men säkert framåt. Inte lätt när man är van vid stenåldersknappar :P


Check

Nu är det en exakt en månad kvar tills vi blir med hus! Även om det är 2 månader kvar tills vi är Hagbybor känns det helt klart NÄRA! Jag menar, allt julstök kommer bara springa förbi och sen är vi ju där =)

I fredags hade jag en fixardag igen. Kunde checka av de sista punkterna innan flytten.
 
*Sophämtning   CHECK
*El   CHECK
*Dagisplats   CHECK
*TV-abonnemang   CHECK
*Hemförsäkring   CHECK
*Besiktning av lägenheten   CHECK

Nu är det bara allt roligt kvar med att fixa och dona med tapeter och sådant! Hoppas ni också ser fram emot det ;)

Stora tjejen!



Alma har verkligen blivit stora tjejen och använder sina små bissingar flitigt. Nu är det bara "vanlig" mat som gäller och minsann ingen burkmat. Hon totalvägrar! Visserligen kan jag förstå detta eftersom det luktar kattmat men visst hade det varit smidigt ibland att bara kunna plocka upp en burk ur skötväskan. ICKE! Så enkelt ska det inte vara tycker Alma. Jag är glad ändå, min dotter äter nästintill all mat med god aptiti och i veckan har hon ätit samma mat som vi; Nasi Goreng, köttfärslimpa, kycklingwok... Skönt tycker vi även om morgongröten slår ALLT, enligt Alma!

Igår var vi på stan med Almas bästis, Stella. Stellas mamma skulle på bankmöte så jag tog Alma i vagnen och Stella i sele på magen och strosade på stan. Kul och helt OK i 40 min men mycket längre hade jag nog knappt orkat!... Alma och Stella leker flera gånger i veckan och nu misstänker vi att dom faktiskt känner igen varandra. De blir i alla fall glada när dom ses och lånar gärna ut leksaker till varandra, HAHA. Att Stella är 2 mån mindre tycker Alma är helt OK, dessutom är det ju status att vara bästis med någon som är halvchilenare! Såsmåningom kan de ju dra nytta av det. Stella kan lära Alma spanska och i gengäld kan hon få lära sig riktig Kalmarritiska ;)




Visheten sitter kvar

Det blev ingen utdragen visdomstand idag som planerat.
Jag röntgades med helt galna maskiner. Fastspänd i nacken med fästen i öronen och i munnen körde den runt runt mitt huvud och tog bilder. Men enligt doktorn fanns det risk för att en nerv trasslat in sig i tandens rotsystem och skulle dem plocka ut tanden kunde jag förlora känseln i underkäken för all framtid, NEJ TACK!

Istället ska jag komma tillbaka efter jul och bli röntgad i "mångmiljon-monstermaskinen" som dom så vackert kallade den. Det är tydligen bara speciella personer som får prova på den, Vilket Previlegie!!!! Jag sätter mig i vilken monstermaskin som helst bara jag får ha kvar min känsel...

Hur som helst konstaterade dem i alla fall att folktandvården gjort en STOR FET felbedömning när de räknade ut mitt friskvårdsavtal. De vågade inte ens berätta vad räkningen hade gått på efter alla dessa maskiner och behandlingar om jag inte haft avtalet. Jag betalar glatt mina 49 kr i månaden som är lägsta nivån och bryr mig inte ett skvatt om räkningen folktandvården kommer få från sjukhuset.



Den gyllene böjen

I vår familj högkonsumerar vi BANAN!
Danne tar en banan i filen på morgonen och jag en i gröten.
Alma äter en halv till sin gröt på morgonen och den andra halva under fm. Vi äter alltså minst 3 bananer per DAG!



Om man räknar på det blir 3 bananer per dag:
21 bananer/veckan
90 bananer/mån
eller
1100 bananer/år

En banan väger cirka 200 gram och kostar cirka 15 kr/kg
Det blir ungefär 3 kr per banan.
1100 bananer x 200 gram =220 000 gram eller 220 kg
220 kg bananer/år
220 kg x 15 kr= 3300 kr

Vi äter alltså bananer för cirka 3300 kr/år
Kanske borde starta en egen odling?



Kära återseenden!

I veckoslutet har vi haft några kära återseenden på tapeten.

I torsdags fick vi äntligen tid att besöka Emelie och Ola efter att de kommit hem med lille Vile. En sådan söt liten pärla och plutteliten! Snart blir vi grannar och Alma och Vile kommer garanterat bli dagiskompisar och klasskompisar så småningom.

I fredags kom min syster hem. Vi har inte setts sedan Alma och jag hälsade på henne i Göteborg i början av Oktober! Vi åkte hem till pappa där farmor och farfar var på besök från Hasslö.

Igår kväll hade vi Tommy, Louise och den stora fina magen på besök! De väntar tvillingar i början av December vilket betyder Närsomhelst... SPÄNNANDE! Kul att hinna ses innan bebisarna tittar ut. Och sedan blir det ännu fler småttingar i ligan =)

Idag blir det namngivelse för lilla Lucas. Det ser vi verkligen fram emot =D

Pysseldag

Idag har vi stora pysseldagen hemma på Oxhagsvägen. Fantasin flödar och Alma verkar uppskatta mammas påhitt.

1. Alma tappar/slänger ALLTID ner leksakerna från matstolen och tittar sedan ledset ner på sakerna på golvet och talar med högljudd röst om att hon vill ha tillbaka dem...
Idag har jag hängt fast lite leksaker i snöre vid hennes stol, så nu när hon tappar dom är det bara att sjäv fiska upp sakerna med hjälp av snöret! (Snöret var också ganska roande faktiskt)

2. Igår var vi på mammagruppsfika och då dök den gamla hederliga idén att göra maracas av pet-flaskor upp. Idag har vi gjort 2 st. En med pasta och en med ris! man tager vad man haver =)

3. Jag har äntligen fått tummen ur och tömt nedersta kökslådan från servetter, sugrör och annat småpill. Istället har där hamnat lekvänliga köksprylar såsom plastmugg, träslev, slickerpott o kavel. Detta blir en överraskning för lillan när hon vaknar.

4. I eftermiddag ska Alma och jag samla hennes "lagom roliga för mig nu" böcker i en särskild papplåda. Någon gång om dagen tar vi fram den och läser lite tillsammans! Alma älskar att sitta i knät och titta när man bläddraroch lyssna när man läser. Ibland kanske hon kan få go bananas och tugga lite på böckerna också...;)

"Gråt inte över en tanig Sambo"

Jag har fått lite förfrågningar angående mitt sötsug/viktnedgång som jag skrev om för några månader sen. Självklart är ni värda en uppdatering på området.

o Jag har numera endast 3 kg kvar tills min startvikt innan graviditeten. (Fast om man räknar bort helgens magsjuka är det nog snarare 4 kg, haha)
o Sötsuget finns inte kvar men jag unnar mig något sött då och då, nu när jag har kontroll!
o Jag tränar cirka 3-4 ggr i veckan...

...och är vansinningt förbannad över att det inte går snabbare när jag kämpar på som en gnu (enligt mig själv). Idag berättade Danne dessutom att han gått ner ännu mer och detta genom att inte göra ett skvatt! Nu skiljer det bara 4 kg mellan oss, Usch vilket nederlag! Men det är bara att bryta ihop, komma igen och inse att jag har en tanig sambo!


MIN TANIGA FAVORIT med min ÄLSKADE GOSEBULLE


En sjuk helg!

VARNING FÖR OTREVLIGT INLÄGG!

Fredagen startade med att Alma kräktes fontän på skötbordet... Hela fredagen var hon kräksjuk. Jag torkade spya överallt och tvättade två maskiner med Alma kläder, mamma kläder, Alma lakan, Alma leksaker och diverse annat! Alma var pigg som en nötkärna och verkade ta livet med en klackspark mellan anfallen!

Trodde aldrig jag skulle komma iväg på Dannes spelning på Harrys men Alma piggnade till och när hon inte kräkts på 4 timmar tog jag mitt förnuft till fånga och lockade hit mamma och Mats. De satt barnvakt från 21.00-02.00 och jag hade en Sjukt rolig kväll med 3 andra livliga damer. Tack Anna, Josse och Jessica!!

Så kom lördagen och lilla familjen åkte till min morfar i Skruvemåla. Dagen började bra med en långpromenad med hela tjocka släkten. Helt plötsligt blev jag dålig och efter några kräkorgies i morfars trädgård begav vi oss hemåt innan vi knappt hunnit stanna bilen kändes det som. Hela natten var jag sjuk och sov inte många minuter. På morgonen idag kändes det OK men jag var trött och längtade efter en dag på soffan.

Längtan blev dock inte långvarig. Låg i soffan och tittade på Tv. Helt plötsligt rycks sovrumsdörren upp och Danne flyger ut på alla 4 och kräks på vardagsrumsgolvet. "Jag hann visst inte till toaletten"... Jaså inte? hur dagen har sett ut behöver jag kanske inte gå in på i detalj. Imorgon blir det återhämtning på hög nivå för oss alla 3. Jag ska vädra och tvätta och skrubba i vartenda hörn! Avskyr känslan av att det sitter kräks i varenda liten partikel i hela lägenheten!


Det är helt ofattbart!

Världens sötaste lilla parvel kom till världen inatt!
E & O skulle kommit hit på middag vid 17 men istället ligger de på BB och tar hand om sin lilla son. mycket trevligare tycker vi även om vi gärna fått besök såklart!!!

STORT GRATTIS till er. Nu får Alma en kompis på Kyrkallén i Hagby!

Försovit oss!

Kan man kalla det att försova sig när man lägger sig för andra gången? Alma vaknade vid 6.30 imorse, hör och häpna. Eftersom Alma brukar vakna vid 5-5.30 går vi alltid och lägger oss en stund till vid 7 snåret och sover någon timme! Tänkte göra detsamma idag! Vi skulle möta upp Anna och Stella, Johanna och Lucas på öppna förskolan vid 10.30 tiden. Gick och la oss runt 09.00 utan att ställa klockan eftersom vi oftast vaknar efter en timme. 11.30 vaknar jag och inser att vi sovit bort halva dagen! Alma ligger fortfarande och sover brevid mig som om hon sprungit ett maraton och inte är benägen att vakna än på LÄÄNGE...

Jag tar mig friheten att väcka henne och efter lite mat i magen ilar vi iväg till Oxhagens öppna förskola, som tur är tar det bara någon minut att gå dit! Eftersom Anna och Johanna varit på förskolan 1½ timme länge än oss blir besöket inte så långvarit. Vi tar istället en härlig höstpromenad förbi loppisarna i stan och jag lyckas fynda, Som vanligt! Retrå ska stänga i slutet av månaden och därför var det 50% på allt!

Dagens fynd

Höganäs Krus, 10 liter 100 kr


Vintermössa till Alma, 5 Kr

RSS 2.0