Sitter bromspedalen i mitten på alla bilar?

Vilken hemsk start på dagen jag har haft!
Alma var klarvaken vid 04.45 och vägrade för allt i världen att somna om. Det var bara att stiga upp och göra hennes gröt. Jag var allt annat än sugen på att kliva ut ur mitt sköna täcke men det finns liksom inget annat att göra? Vi gjorde lite morgon bestyr och sedan sov vi en stund till mellan 06.00-07.30 (mer human tid att gå upp)

Dagens att göra: Besiktiga Dannes jobbil

Alma skriker hela vägen ut till besiktningen och vägrar sitta i bilstolen! jag plockar ur henne och hon hånflinar åt mig, nöjd som aldrig förr. Vi skriver in oss och väntar på att bilens nummer ska dyka upp... när jag sitter där får jag helt plötsligt en blackout och kan absolut inte minnas reg. numret på bilen (det som jag 2 min tidigare skrivit in när jag anmälde oss) tänker att "jag känner nog igen det när det dyker upp på skärmen". Tydligen inte... Helt plötsligt står det en karl och vinkar surt åt mig att köra framåt. Jag blir stressad och glömmer bort att bilen jag kör är en diesel och behöver glödas innan den startar. Där står jag på besiktningsparkeringen med hela världen emot mig och kan inte starta bilen? Det tar mig 3 försök, känns som en evighet, innan jag kommer på det och då har jag redan skämt ut mig så gott det går!

Bilen gick inte igenom eftersom ena bromslyset bak var trasigt. Men besiktningsmannen lovar att han släpper igenom bilen om jag lyckas fixa lampan på en halvtimme och kommer tillbaka och visar det. It's a deal! Jag ilar iväg till Dannes vän Kenny på Meca i hopp om att få lite hjälp. Han letar fram rätt lampa till mig och lovar att sätta dit den. Vi går ut till bilen och han ber mig att sätta mig i framsätet och provbromsa så han ser vilken han ska byta. Jag slår mig ner i bilen och börjar bromsa...
Kenny: "men det lyser ju inte på någon sida?"
Jag: "Det sa han inget om på besiktningen? Vad lustigt"
Det går en stund...
Kenny: "Har du vridit på lyset då?"
Jag: "Hoppsan, just det jag!"
Kenny: "Bromsa nu igen"
Jag: "Så..."
Kenny: "Nej, det lyser fortfarande inte"
Jag: "Men så konstigt, du får väl byta båda då..."
Det går en stund till... Kenny tittar in på förarsidan
Kenny: "Prova och tryck ner bromsen, det är pedalen i mitten"
Jag: "Nämen oj... jag kör ju aldrig den här bilen"

Åh käre Gud, ta mig härifrån. Här har jag suttit och tryckt ner kopplingen hela tiden, men det värsta av allt, Jag försvarar mitt misstag med att jag aldrig kör bilen. För bromsen sitter väl inte i mitten på alla bilar?

Lampbytet kostade 13 kr och bilen gick igenom besiktningen men såhär i efterhand hade jag nog hellre valt en ombesiktning och 200 kr fattigare för att slippa att skämma ut mig så totalt!


Fina fina vänner!

Vilka fina vänner jag har! Hur hade livet varit utan dom? Helgen hade i alla fall varit väldigt mycket mindre händelserik =)

I fredags var Anna och Johanna här på ost- och vinkväll utan barn och utan män. Danne och Alma blev ivägskickade till svärfar så att vi kunde prata ostört! En himla trevlig kväll med en massa goda tilltugg och Gott vin!

Igår hade vi finbesök av Stina och nicke. Det blev tacos- och spelkväll med Pratmakarna och Absolut Överens. Trots att Stina och jag är vänner sen Long Way Ago blev det storförlust för oss :P Alma låg och snusade i sin säng hela kvällen!

Idag är det dock Almas stora dag. Vi ska till Simhallen med familjen Lindblom och Mårtensson/Guzman. Alma som älskar att bada ska få visa pappa vad hon lärt sig på babysimmet och pappa ska få prova på hur intensivt det är att göra iordning sig själv och Alma samtidigt, Inte jätteenkelt faktiskt! Ikväll ska vi ha vår veckoplanering som börjar bli tradition. Allt för att stilla en stressad småbarnsfamiljs sinne! Då går vi igenom kommande vecka och planerar mat, handling och annat smått och gott. Ett bra tips om ni känner er ostrukturerade. (Vill bara tillägga att jag har ett sjukligt behov av att ha koll och ordning på mitt liv in i minsta detalj)


7 månader

Alma är 7 månader och fortsätter att förvåna mig. Så pass mycket att jag börjar fundera på vad Semper egentligen har blandat i sin ersättning?

Idag använde Alma pincettgreppet och inte nog med det, hon plockade upp ett hårstrå på golvet. Ett av mina ljusa hårstrån som knappt går att se. Dessutom har hon börjat krypa på ett nytt sätt, som en apa på fötterna =D


Besvärjelse

Jag vet att jag har lagt ut denna fina låt på bloggen innan - När Alma låg i magen!
Det är en otrolig skillnad att lyssna på den nu, någon att relatera till - En fantastisk dotter!


Fantastiska blogg!

Jag är så oerhört glad över alla dessa år jag bloggat! Det är häftigt att man kan bläddra tillbaka och se när var hur olika saker skedde och hur det kändes. Idag har jag letat upp inlägget om BB-väskan och därmed också läst en hel del annan information om min graviditet, Sånt som jag aldrig skulle komma ihåg annars!?

Kom på en rolig idé. Att skriva ut alla inlägg kopplade till graviditeten och göra en liten bok!? Då kan man dela upp inläggen i kronologisk ordning och göra kapitel efter varje vecka. Självklart måste det vara magbilder med i boken. Kanske inte så intressant för andra men himla skoj för mig (och kanske, om man vågar tänka så lång, roligt för Alma någon gång i framtiden?) Det får bli nästa stora projekt innan den stora husrenoveringen drar igång!

Besiktning

Igår besiktade vi huset! Allt gick som en dans, nästan! Besiktningsmannen hittade lite smått och gott men inte värre än vad man kan förvänta sig i ett gammalt hus... Golvbrunnen i badrummet måste bytas (vilket vi ändå tänkt göra i och med reniveringen) och en fläkt måste in på vinden. Annars var huset helt och rent =) Skönt att det är gjort och att det inte var någon fukt eller liknande i källaren!

Idag blir det heldag med Anna och Stella. Vi ska ses på stan för en fika och evetuella klädinköp sedan går vi vidare mot Mormors Fönster som har öppet hus idag. Mormors fönster som för övrigt, enligt mig, är Kalmars mysigaste butik, se själva: www.mormorsfonster.se


Vinterklädd

Idag skolkar Alma och jag från babysimmet! Hon är snorig, allmänt hängig och vaknade inte ordentligt förren halv 11 idag. kors i taket, jag som är van vid att hon vill upp och stimma vid 6 tiden!? Jag har hunnit med lite nyttogöra under tiden och både tvättat, strukit, betalat räkningar, dessutom har jag kammat hem den här praktiska PoP vintermössan för 1 kr på Tradera!


Den passar fint till Almas nya Overall (som måste vikas upp i armar och ben för att vara lagom) som jag därför hoppas hon kan ha HELA vintern...Hoppas hinna med ännu ett besök på Hagbloms och måla idag. Tapeter måste väljas och beställas senast mitten av november eftersom väntetiden på vissa kan vara upp till en månad =O Uppdatering ikväll!

Hjärnan full av kakel

Min hjärna består av kakel, köksluckor och tapeter i en enda röra! Gud vad kul det är att planera när man vet att det kan bli verklighet snart, ÄNTLIGEN! I Lördags var Danne, jag och Alma på Bauhaus och planerade badrummet som ska renoveras i mellandagarna. Jag vet att det låter som lite väl tilltagen framförhållning men det är ju så KUL att kolla och drömma sig bort!?

I Lördags hade Dannes band spelning på söderport. Alma sov hos morfar och Monica medan jag slängde klackarna i taket och hällde i mig glas efter glas, med vatten dock =) (Vilket till sist ändå är världens bästa dryck). Att mamma och pappa somnade först vid 02.30 tiden hade Alma ingen lust att ta hänsyn till utan ville som vanligt upp och äta vid 06.00. Jag såg i Almas ögon att hon väldigt gärna ville att pappa skulle följa med upp och äta frukost, tog mig därför friheten att ligga kvar ytterligare några timmar ;) Efter diverse morgonbestyr åkte vi bort till Krusentiernska gården på hösmarknad, deras egenodlade äpplen var dock redan slutsålda och fikakön för lång... Vi drog hem till min far och fikade istället och fyllde hjärnan med ännu mer renoveringsideér!


Husägare

Japp. Igår vid 16-17 tiden blev vi husägare till det lilla tegelhuset i Hagby. Den 21 December blir Kyrkallén 12 vår nya adress! Det är ju helt otroligt att allt går så fort när man bara bestämt sig och eftersom det inte var några andra intressanta fick vi huset för under utgångsbudet och kan därmed låna desto mer till renovering. För renoveras behövs! Dock bara det roliga! Huset är som sagt i tegel och underhållsfritt dessutom är bergvärme installerat. Kök, badrum, tapeter och lite golv är det som ska fixas! Vi har en spännande tid framöver och jag är säker på att det kommer bli blandade känslor inför allt arbete! Tyvärr finns ju inte huset kvar på hemnet eftersom det är SÅLT men jag har sparat lite bilder...Som ni säkert förstår kommer detta bli ett renoveringsforum där ni kan följa oss på vår resa genom betong, tapetklister, kakel och gardiner. Jag ska försöka att uppdatera så fort jag bara hinner med funderingar och planer till att börja med och så småningom före- och efterbilder på vårt projekt!

Vart tog vår Bebis vägen?

Vaknar 06.22 av att Alma kryper runt bland täcken och kuddar i sängen som om hon aldrig gjort annat. Hon tar tag om mitt lår och reser sig upp - min 6 månader gamla dotter Står upp brevid mig i sängen? Eftersom Alma som sagt kan röra sig i stort sett fritt fick vi sänka spjälsängen igår till lägsta och detta har troligtvis stört hennes nattsömn! Därför har hon inatt fått sova mellan oss från 04.00. Alma kryper från liggande på rygg, liggande på mage, sittande och vrider och vänder sig precis som hon vill. Hon kryper fram till bort och stolar, reser sig upp, står en stund och kryper sedan glatt vidare. I snitt ramlar hon 4 gånger om dagen och jag börjar starkt fundera på en gå-hjälm som min lillasyster hade när hon var liten och vild! Alma dammsuger våra golv med sina små svettiga fingrar och tuggar på sladdar om man tittar bort en sekund!? Någon husfrid är det inte att tala om men modershjärtat är högaktligt stolt och golven rena som aldrig förr!


Att ångra sig...

Möbler jag ångrar, så in i norden, att jag sålt!!!


Stolarna och det lilla bordet ifrån mormors fönster såldes till en köksaffär i Nybro som visningsex.

150 kronors soffan såldes till en barnfamilj för 500:-


Mammas gamla bord + stolar såldes till en nyskild karl som var i stort behov nya möbler. Tänk så fina de hade blivit med lite hederlig vit färg!?

Sist men inte minst, SMINKBORDET! Ingen fager bild men ni ser ändå vilken skönhet? Kan trösta mig med att det köptes för 500 kr och såldes 2 år senare för 2000 riksdaler! (Danne blev överlycklig som slipper kånka på denna mastodonta möbel i massivt trä ännu en flytt!)

Radhusbiff och genusforskning

Är trött efter en dag på stan med 4 vackra flickor och deras bebisar. Alma och jag drog iväg kl 09.00 hemifrån och kom hem 17.00, inte konstigt man är slut? Vi har precis intagit kvällmaten, Radhusbiff (a.ca. Falukorv) med lök och tomatfräs och couscous = VAF (Very advanced food)

Alma sover, Danne diskar och här sitter jag med tre texter om genusforskning som ska läsas, granskas och kritiseras. Jag gör det av rent nöje. Min syster redigerar texterna och om jag är duktig och kritiserar mycket får jag en biobiljett, wihooo! Att verka smart är en av mina starkaste sidor så detta ska nog gå vägen ;) Sedan kan jag sitta i biosalongen och småfnittra åt att dem gick på det medan jag kastar popcorn på de som sitter bakom och lägger upp mina svettiga fötter på stolen framför! Eller också erkänner jag bara att jag faktiskt tycker det är intressant och gärna skulle läsa några texter till! (Men inte utan en till biobiljett förstås...)

Vårt lilla busfrö!

Alma gillar att busa...


Var e Alma?


Tittut!


Digster

Vill tipsa om musiktjänsten Digster. Just för tillfället är jag med i buzzadorkampanjen och provar på för fullt!!! På Digster kan du skriva in musikstil och favoritartist och sidan hjälper dig att hitta annan musik i samma genre, Coolt va?

Vill ni prova Premium i 6 månader GRATIS? Skriv då bara in Buzzador i fältet "Kampanjkod" och surfa runt bland massa grym musik hela dagen lång!!

www.digster.se

Hustankar

Sitter hemma och slappar idag. Det var alldeles för längesen! Alma och jag gör vad som faller oss in och just för tillfället ligger hon och snarkar i spjälsängen =) Själv sitter jag och funderar över våra köpa-hus planer...

Danne har fått jobb som deltidsbrandman ute i Voxtorp vilket innebär att vi måste bo 5 min från brandstationen. Vi skulle mycket gärna flytta till Hagby och just nu finns det 2 hus till salu där. Men vi är kluvna? Husen är totalt olika och det ena husets fördel är den andres nackdel och tvärtom. Det ena är i totalrenoveringsbehov på utsidan det andra på insidan. Det ena är ett trähus på 220 kvm det andra ett tegelhus på 105. Det ena har bergvärme det andra pellets. Vi överväger hit och dit men tankarna och känslorna flackar som bara den... Visst hade det varit skönt att bara kunna flytta in och påbörja renoveringen av utsidan till våren men å andra sidan hade det varit riktigt kul att få renovera det andra exakt så som vi vill invändigt!? Varken Danne eller jag är några handyman med erfarenhet att renovering och därför drar vi oss lite för att köpa ett alldeles för stort projekt. Målning och tapetsering är väl ingenting men att byta avloppsrör och dra om ny el kan vi liksom inte själva stå för. Husen ligger dessutom ute med endast 40.000 kr skillnad i utgångspris så inte ens det kan avgöra!?

Som ni förstår är det rätt svårt och jobbigt men när man tänker efter är vi i ett guldläge... Det är ju egentligen bara för att ta sitt förnuft till fånga och bestämma sig (Hoppas bara att vi bestämmer oss för samma) vem vet, kanske flyttar vi till Hagby inom en kort framtid!

Dålig uppdatering pga. KALAS

Ja herregud vad det har kalasats här hemma i veckan. Himla trevligt men en held del jobb ska ni veta! Det har lagats mat och efterätt så det stått härliga till... Danne fyllde 25 i Tisdags och hela veckan har varit fylld av diverse aktiviteter och bjudningar!

Sön.: Mamma, Mats och Alice, Åsa, Erik och Mille var på kalas
Mån: Danne och jag åt trerätters på Pipes of Scotland. Alice var barnvakt åt Alma!
Tis: Den Stora dagen firades med babysim och en god kanelbulle (lugnaste dagen på hela veckan blev självaste födelsedagen, typiskt?)
Ons: Jag och Anna fikade hos Marika sen besökte vi Gårdby och köpstaden. På kvällen var Dannes pappa och Ann-kristin här på kalas.
Tors: Spenderade fm. med fina höggravida Emelie. På em. åkte vi hem till dem i Hagby och lagade middag tillsammans med våra karlar, sedan drog vi på husvisning (återkommer med info om detta). På kvällen kom pappa och Monica på kalas!

Idag är det Fredag och ikväll kommer Daniel och Carolin hit på middag. Eftersom båda "Dannarna" har fyllt år får man väl ändå lov att kalla det Kalas? Första daten för oss 4 och det ska bli mycket spännande!
Imorgon, lördag är det återigen husvisning och sedan Dop för lilla Stella, med andra ord ett fett stort KALAS!
Söndag = VILODAG! Nej just det... Fia och Erik är i stan, tror det får bli ett litet kalas på söndag också ;)

Totalt slut!

Vilken fantastisk och händelserik helg i Göteborg jag och Alma har haft. Allt har dessutom gått super! Tågresan gick över förväntan och skulle inte dra mig för att göra det igen. Men hua vilken skillnad det är att ha högsta ansvaret för Alma i 3 hela dygn mot att ha Dannes stöd och hjälp! Idag har vi dessutom haft 25-årskalas här hemma vilket resulterat i en totalt slut mamma och flickvän. Men det är bara att bryta ihop och komma igen. Imorgon är det ny vecka...

Kram

RSS 2.0