Fynd

Mina senaste vinster på Tradera


Klänning: 1 kr


Mjuka Converse: 196 kr


Vindfleece, PoP: 78 kr


Multikanna, Tupperware: 56 kr

Ohh vad jag längtar tills mina fynd droppar ner i brevlådan!
Nu blir det paus i bloggandet. Vi drar som sagt till GBG. Återkommer igen på söndag!


En vanlig Onsdag?

Danne har tagit med sig Alma på bilutställning i Gullabo! Jag hade planerat att träna nu vid 6 men jag tog mig friheten att strunta i det och vara hemma och ta hand om mig själv istället! Eller egentligen ta hand om vårt hem! jag har varit ochhandlat nya blommor till vardagsrummet och dessutom gett dem lite extra näring! Det händer ungefär en gång om året att jag kommer ihåg att ge blommorna lite extra föda och därför känner jag mig ypperligt duktig =) Hade vi haft ett badkar hade jag tänt lite ljus, hällt i lite bubblor och tagit ett glas vin i badkaret. MEN nu har vi inget badkar och eftersom jag inte känner för att lägga mig i duschen får det bli en snabbdusch och sedan lite mysigt i soffan istället!

Idag har jag köpt en åkpåse i Guld till Alma. Passar perfekt till vagnen och hon kommer åka som en prinsessa i den! Imorgon åker vi till GBG och jag hade gärna invigt påsen. Men det ryktas om fint väder så vi får väl kanske strunta i att kånka med den på tåget och runt i hela GBG (även om jag innerst inne nästan tycker att det kunde vara värt det för att den är så snygg)
Pigtittare

Längtar så tills jag får göra iordning Almas rum.
Hittade världens sötaste mini-pigtittare på kupans gårdsförsäljning. 15 spänn gav jag för den! 

Den kommer få en fin plats brevid den söta gunghästen pappa byggt och jag äntligen fått färdigmålad...
Men jag väntar ett tag till och hoppas att jag slipper göra iordning rummet i lägenheten utan i vårt hus istället (som än så länge inte finns)

Helgen har varit hektisk som vanligt och veckan kommer rulla på i en hast. Imorgon ska Alma på 6-månaders fotografering hos Ateljé Wallander och på kvällen blir det Tupperwareparty. Tisdag är det babysim och på Onsdag blir det gympa på fm och sedan läkarbesök på BVC. På Torsdag åker Alma, jag och lillasyster/moster Alice till storasyster/moster Lisa i Göteborg. Där ska det umgås och spenderas pengar medan Danne passar på att ställa till med grabbfest i lägenheten! Nästa vecka fyller han 25 Bast och det måste ju faktiskt firas?

Godmorgon!

Idag vaknade Alma vid 05.18, Why Why Why? Jag har kommit på att hon sover sämre och vaknar tidigare om man lägger henne lite senare än vanligt. Igår somnade hon vid 20.00, en timme senare än vanligt, men det finns ingen logik i detta?

Hur som helst blev det en mysig morgon! Danne hade inte hunnit åka iväg till jobbet så först blev det lite mys med honom för ovanlighetens skull. Sen tog Alma och jag en långfrukost i mörkret med tända ljus och varsen skål gröt... Mysigt!

Ikväll ska vi ut på middag till Emelie och Ola i Hagby. Anna, Bairon och lilla Stella ska med och vi ser fram emot kvällen hela familjen! Men först ska Alma och jag till Kupan. Idag har de gårdsförsäljning och eftersom vi bor 2 min därifrån vore det en dum idé att inte tuta förbi och göra ett och annat fynd?

Vår kärlekshistoria... (även publicerad 3 nov 2010)

...började redan för 9 år sedan. Jag var 13 år gammal och en nystartad sjundeklassare. Danne var en av de "stora" killarna i nian som man mest gick förbi i korridorerna. Jag började hänga lite i fritidsgården "hobban" och insåg ganska snabbt att det var ju där man skulle vara. På rasterna och eftermiddagarna hängde jag som bara den och efter ett tag hängdes det även på kvällar och helger. En stor anledning till allt häng var just "de stora killarna" och framförallt Danne.

Jag minns det så väl, hur vi blev tillsammans! Han började tåflörta med mig under bordet när vi och några fler satt och spelade kort. Pirr pirr i magen och sen var det kirrat! Danne har i efterhand berättat att han hade spanat in mig långt tidigare, innan hänget i hobban började OCH att besöken på fritidsgården blev allt fler när han insåg att jag var en trogen besökare. Hur länge vi var ihop och hur det var minns jag knappt. Det kan i alla fall inte har varit så länge. En kväll när fritidsgården stängde frågade Danne om han fick sova över hos mig. "Javisst" svarade jag. Mamma tyckte minsann inte att det var speciellt lämpligt - att 13-åriga Elina skulle ha killar sovande hos sig på nätterna. Danne fick sova på madrass i vardagsrummet och jag i min säng, PINSAMMA MAMMA (Idag förstår jag henne till fullo). Kort därefter ringde jag och gjorde slut, varför minns jag inte heller riktigt. Danne blev förkrossad och ristade in ett E på sin arm, tragiska tonåring! Man kan fortfarande se ett tydligt E på hans vänstra arm. E som i Elina!!! (lite mallig måste man väl få vara?)

Tre år senare gick Danne tredje året på Ingelstorp och jag hade precis flyttat till Karlskrona för att läsa på gymnasiet. Som av en händelse hängde den där Danne ganska mycket på uteställena i Karlskrona och på något sätt, som jag inte minns hur, började han och en kompis hänga i min och Maries lägenhet. Vi hade det riktigt trevligt tillsammans ett tag men så var jag framme igen och avbröt det hela innan det knappt hade börjat, hjärtekrossare nummer 1! För att vara ärlig tyckte jag inte att Danne passade in i min livsstil. Han hade konstiga kläder, konstiga bilar och var alldeles för "bonnig". Jag minns faktiskt att jag mådde skitdåligt över detta. Jag ville så gärna vara tillsammans med honom men det gick bara inte. Med risk för att skämmas inför andra avslutade jag det hela...

Sedan var det återigen tyst i cirka 4 års tid. Vi mognade på varsitt håll men då och då tänkte jag på honom! (klyschigt värre). Så av en händelse lyckades vi vara inne på MSN samtidigt. Jag satt aldrig på MSN, han satt aldrig på MSN men ändå lyckades någon högre makt låta detta hända. Det var otroligt spännande att prata med honom och jag hängde rätt mycket vid datorn ett tag. Det gjorde han med men inte visste jag att han gjorde det bara för att jag var där? Han bjöd hem mig till sitt hus och så fort jag kom dit var jag fast! Fast i hans ögon, hår, personlighet, humor ALLT! Han visade mig en uppsats som han skrivit i början av gymnasiet. Där stod det om mig, hans "första kärlek" och jag insåg att vi var ämnade för varann!

Ibland brukar vi prata om hur det var när vi var yngre. Om när vi var tillsammans, vad vi minns och vad vi kände. När man tänker på vår historia kommer det en liten tår... Den är rätt häftigt egentligen?
Idag har vi en underbar dotter, volvo, vovve och snart hus. Det hade jag aldrig kunnat tro i tåflörtandets hetta i fritidsgården som 13-åring? =)


(Den enda bilden i nya datorn jag lyckas hitta på både mig och Danne. Nu är det mest bilder på Alma :P)


Sveriges fulaste ord och boenderekord!

Igår kväll hade vi en spännande diskussion i tvsoffan. Sveriges fulaste ord!
Enligt mig: Vårtgård
Enligt Danne: Självbefläckelse

Nu har vi slagit rekord genom att bo i lägenheten i 7 månader! Det har aldrig hänt innan i mitt och Daniels gemensamma liv! Vi brukar flytta ungefär en gång i halvåret och under våra 3 år tillsammans har vi flyttat 4 gånger, Helt sjukt! Först flyttade jag in till han i huset i Gräsgärde men tyckte efter några månader att han borde prova på att bo någon annanstans än i byn han är uppväxt och sen var flyttandet i full gång. Efter det har vi hunnit avverka 2 lägenheter och ett hyreshus.

Därför, mina vänner, tror jag inte ni blir överraskade när jag berättar att vi är i flyttagen igen? Jag hävdar att vi flyttade till denna lägenhet i ett stressat skede eftersom jag ville bort från hyreshuset i Öbbestorp innan Alma kom. Det var verkligen på håret att vi hann, en månad innan Alma kom fick vi nyckeln. Vi har trivts bra men nu, mer än någonsin, drömmer vi om ett hus! Vi fortsätter letandet och så meddelar jag när något av intresse dyker upp =)


Att insinuera en ekvation

Detta envisa sötsug som aldrig vill ge med sig?
Vart kommer det ifrån?
Jag var inte sockeberoende innan eller under graviditeten så det går inte att skylla på.
Jag har slutat amma så därför är inte det häller en orsak.
När jag fikar ser jag alltid till att ta en macka och hemma har vi aldrig något sött liggandes.
Danne och jag har till och med dealat och bestämt att vi inte äter något sött (eller han äter inget sött i min närhet) för att jag ska slippa bli sugen!
Ändå sker det nästan varje dag att jag känner för att rensa varenda låda bland smågodiset på maxi.

Nu kanske ni undrar varför jag inte kan unna mig lite socker ibland? Jo jag ska tala om för er att jag har 6 glada kilon som pryder min lekamen och som inte fanns innan graviditeten och så vitt jag vet kom hela Alma ut... Det ligger inte kvar någon 6 kilos arm och irriterar. Nej, inte ens en liten tå blev kvar där inne! Jag är inte full med fostervatten och har inga bröst sprängfyllda med bröstmjölk, SÅ VAD KAN DET DÅ VARA? Jo, det måste vara fett. Fett som hoppat på mig hux flux från ingenstans?... Därför har jag sötförbud!

En enkel ekvation: Låt oss insinuera att jag kanske visst var sockerberoende under graviditeten. Det skulle ju förklara både det befintliga sötsuget OCH de 6 kilo övervikt. De har blivit bundsförvanter med mina vanliga, hederliga kilon och vägrar att släppa taget. Det verkar tro att de har checkat in på något mysigt hotell som de inte tänker lämna än på ett tag. För hur jag än skakar min rumpa, plågar mig genom fredagskvällen med mandlar och vatten och suktar efter varenda bakelse på fiken så vägrar vågen att visa ett endaste gram mindre. Men jag är INTE bitter och jag tänker INTE erkänna att ekvationen har ett uns av sanning eftersom jag fortfarande hävdar att jag åt helt normalt under graviditeten, man skulle ju faktiskt äta för 2 (eller var det inte så man skulle tänka?)...

Välkomna tillbaka!

Åhh äntligen har blogglusten kommit tillbaka! Ser man på, ser man på...
Skulle vilja trötta ut er med allt roligt jag har hunnit med sen sist (10 aug) men låter helt enkelt bli eftersom jag vill att ni ska fortsätta titta in!Lilla Alma har hunnit bli 5 månader och passerat 7 kilo. Hon är en egen individ med en egen vilja dock inte är så svår att charma. I det stora hela tror jag faktiskt att hon är en ganska nöjd bebis! Precis som sin mamma älskar hon att hitta på saker och vi har hunnit med att få sömn, mat och utflykter att bli till rutiner. Ungefär såhär kan en vecka se ut i stora drag:

Mån: Sångstund på bullens öppna förskola i Norrliden (mamma passar på att fika och tjattra med andra mammor)
Tis: Babysim som tröttar ut Alma och mig så pass att vi direkt måste hem och sova hela eftermiddagen =)
Ons: Mamma-barngympa på Friskis & Svettis. Alma får assistera med vikt till min relativt otränade lekamen!
Tors: Sångstund på Oxhagens öppna förskola eller ett besök på Måsen
Fre: Vilodag!

Utöver detta bör tilläggas att det fikas minst 3 gånger/veckan och sker en och annan långpromenad. Vi har det bra vi...

RSS 2.0