Lördag morgon

Jaha, då var det inte bara renovering av hus som står på agendan 2012. JAG SKA GIFTA MIG!
Är det inte coolt så säg?

Igår 10.19, nästan exakt 1 dygn sedan fick jag ett telefonsamtal ute på min morgonpromenad med Emelie...

"Vad är det för ett konstigt nummer" sa jag till Emelie. Ett knapptryck och 3 minuter senare hade jag sagt JA! Älskling, du är en fantastisk romantiker!

Jag anade verkligen ingenting! Vi var hos juristen i måndags för att skriva samboavtal och testamente, VARFÖR DÅ?? Totalt grundlurad men underbart lycklig!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3762&artikel=4933489 

Sakta men säkert...

går renoveringen framåt...

Den har bakåtsträvat en aning i och med avloppsbytet i badrummet men nu är vi tillbaka där vi hade tänkt börja. Danne, hans far och min far har gjort ett hiskeligt jobb och med hjälp av rörmokaren kan man nu ana att det ska bli ett badrum? Dessutom är golvet i Almas rum igenlagt och på Lördag kommer svärfar och slår igen väggen till kontoret. Då är det bara det roliga kvar ;)


Sovrummet och lilla badrummet är färdigt! HELT FÄRDIGT med lister och hela skiten! För en sak har jag lärt mig... När man tror att ett rum är färdigt är det alltid någon liten list som saknas! Men icke i dessa 2 rum. Har även köpt golv till hela övervåningen så det alltid finns något att göra när man är i huset.

Fondtapeten i sovrummet blev super! Har tyvärr ingen bild när golv och lister är på plats men det kommer... jag lovar!

Ursäkta röran vi bygger om...

Efter en fantastiskt trevlig nyårsafton i goda vänners sällskap, hemma hos våra snart nyblivna grannar, bjöd vi på storfrukost i huset. Eftersom det är slipdamm och målarfärg överallt fick gästerna behålla skorna på! Nyårsdagen skulle bli en arbetsdag för Danne och mig men efter frukosten började det läcka vatten från lilla toaletten och våra renoveringsplaner gick snabbt i stöpen.

Mardrömmen började blossa upp och vi såg framför oss hur vi skulle få bryta upp varenda golv och tak för att få ordning på det gamla gjutjärnsrören. Såhär i efterhand har jag insett att jag inte skulle ha oroat mig! Vi kommer att byta avloppsröret en liten bit eftersom vi ändå ska totalrenovera badrummet. Detta kommer innebära att barummet görs först vecka 4 istället för 2 och att vi blir ca: 10.000 kr fattigare, ett fantastiskt glatt besked!? Efter det kommer vi ha helt nya rör där varenda bajskorv kan simma fritt!

Nu fokuserar vi istället på att få övervåningen klar och sedan har vi även en flytt att sköta!? Jag lovar att vi inte kommer gå sysslolösa!


RSS 2.0