Jaaa...

Åh en sån mysig kväll jag och älsklingen hade igår! Vi skulle ju fira att jag klarat min lektion med bedömning. Egentligen skulle vi "bara" ha ätit på resturang och gått på bio men när Danne kom hem hade han en överraskning =O 2 biljetter till KFFs match mot Örebro. Vi åt på athena först, jag tog gyrossallad och Danne åt souvlaki, mumms. Därefter gick vi bort till fredriksskans. Efter 8 förlorade matcher lyckades KFF nu äntligen med att ta hem segern, 4-1 och vi var jublande glada =) Skyndade oss bort till biostaden för att se Flickan från ovan. Med popcorn i näven och en, enligt mig super bra film slutade denna dagen mycket gott med en utmattad men HELNÖJD Elina!

Förresten...
Tack för alla fina lycka till kommentarer och sms igår! Jag kände att det var några tummar som hölls för mig =)
Mitt jublande besked är att allt gick som planerat och att jag blev överröst med komplimanger! Wohoo! Både min högskolelärare och mina 2 handledare sa att jag hade en naturlighet i mitt sätt att aqera och att barnen hade stort förtroende för mig. Jag hade inga problem med att få barnens uppmärksamhet och min lektion var utmärkt planerad. Trots det lyckades jag, utan planering, lägga till ett litet samtal om vad Valborg är för något eftersom lektiostiden inte riktigt tagit slut. Detta var ett stort steg som många studenter inte gör förren långt senare, WOW liksom=) Men det viktigaste som de nämnde var att det syntes att jag tyckte om barnen och att jag älskade att stå där framme... Det gör jag verkligen!

Det jag behöver öva på uttryckte dom så fint och förståndigt... "Du måste våga ryta i om ett barn inte gör som du säger, man får bli arg!" Usch, jag vet att jag har svårt för detta men det måste övas övas övas. Idag har jag stora rösten med mig i ryggsäcken, SE UPP BARN!

Nervositeten flödar!



Här sitter jag och är nervösast av dom nervösa! Imorgon mellan klockan 8.10-9.10 ska jag hålla en lektion i 2A om vårblommor. Vadå? tänker ni... Det har hon ju gjort i 2 veckors tid nu? Jo, jag har ju det MEN imorgon är det lite annorlunda. Imorgon har jag besök av min lärare från högskolan. Hon + 2 lärare kommer att sitta med när jag har lektion och bedöma hur det går för mig. Dom ska inte hjälpa mig på något sätt utan bara sitta och råglo medans barnens hånar mina kläder, kastar stolar och biter mig med sina huggtänder, Gaah så otäckt! Jag har planerat, skrivit ner, övat, skrivit om, övat igen och igen... Nu känns det helt OK men vem vet vad som händer imorgon? Jag menar, barn i 8 års ålders går ju inte direkt att förutspå :P

Hursom helst och hur det än går imorgon så väntar en belöning framåt kvällningen =)
Danne och jag ska ut och äta på en fin resturang och sen ska vi gå på bio, flickan från ovan.
Hur den där lektionen än går imorgon har jag något att se fram emot, tur är väl det...

Visst är det härligt när knopparna brister

Det går inte att vara annat än glad nu när våren är här för att stanna!
Knopparna brister och blommor börjar slå ut, att få se lite grönt efter denna vita vinter är verkligen efterlängtat.


Som om inte alla gröna vårbilder vore nog... Här får ni en på gårdagens loppisfynd - En gammal kakburk och en stämplad ljusstake (vilket betyder att den är gammal, svensktillverkad och dyrbar)


Efter lite omröstning har jag kommit fram till att håret ska permanentas så snart jag bara får råd. Efter det (när håret har blivit sådär underbart slitet) ska det klippas av kort kort... Tack för hjälpen att bestämma mig =)

Ångest!

Nu börjar den här vansinninga sommarångesten som vanligt!
Den brukar faktiskt infinna sig något tidigare, sådär direkt efter all påskmat, men i år är den minsann senarelagd...

Jag medger motvilligt att jag gått upp nästan 8 kg sen förr förra sommaren och det är inget påhitt det är dagens största fetaste sanning! Det är farligt att vara sambo :P Igår började mitt nya nyttiga liv! Jag avslutade med en sats chokladbollar för att riktigt känna den sista sötman i munnen på ett tag. Efter praktiken idag skulle jag in och köpa lite frukt på netto, "den är ju så billig där" men HOPPSAN, lösgodiset var visst också billigt?
Träna är jag bra på och nu kan man dessutom springa ute (för det kan man ju inte på vintern, haha) men trots det har jag inte varit på gymmet på nästan 2 veckor. Promenader med Mille blir ju av men med en hund som ska kissa och lukta i varje hörn blir det inte direkt någon power-walk? Han måste kastreras snart annars kommer jag gå upp ytterligare X antal kilo. (Vem trodde att man skulle gå upp i vikt av att skaffa hund?)

Dessutom har jag riktig fetångest över min dötrista frisyr som har suttit som fastklistrad på hjässan i snart två år. Hur svårt ska det vara att färga eller klippa det liksom? Jag kollade på lite bilder idag, på lite olika frisyrer som jag haft genom mitt långa liv. Om jag räknar bort flintskallen som ettåring och pottfrillan som infann sig vid sådär en 2-3 års ålder samt den fruktansvärda tonårsblekningen så har jag faktiskt lyckats några gånger!
Här under följer några exempel och jag skulle bli oerhört tacksam om några små själar skulle kunna tänka sig att ge ett förslag på vad som kan passar fröken Elina bäst? Vem vet, det kanske blir en reunion?

Såhär skittrist ser jag ut just nu...


Jättelångt fast uppklippt och kortare lugg, våren 2005


Permanent, lock lock lock, sommaren 2005


Lite mindre lockar, våren 2006


Sådär axellångt och riktigt urklippt, 2007


Kortare på ena sidan med mörkt vid kanterna, 2008


Sen detta kortet har håret bara växt och fått sitt nuvarande utseende, blahaa blahaa blahaa


ROM m.m

PUUH så skönt! Fick VG på hemtentan (ps: högsta betyg) och känner mig sådär överdrivet stolt över mig själv! Sådär att man liksom vill belöna sig på något sätt. Det är inte bra, för det betyder oftast en STOOR påse godis...
Åt en stor påse godis igår så det passar sig liksom inte riktigt att ta en idag med :P

Förlåt förresten för min dåliga uppdatering men praktiken tar all tid och all energi! Jag vill liksom vara 100% närvarande hela tiden. Hade i alla fall min första egenplanerade lektion idag och det gick super duper bra! Fick så mycket beröm av min handledare som tyckte att jag var en naturbegåvning, Jag förtjänar nästan TVÅ STORA godispåsar ikväll ;)

Igår var vi på Big Comedy, jag, Danne, mamma Åsa och bror Erik. Vi såg alla dessa komiker och hade kramp i skrattmusklerna efterår. Åsa fällde dessutom en och annan tår och det är ett bevis på att det gick hem =) Man borde unna sig sånt där lite oftare!



Nu ska ni äntligen få se lite bilder från Italien och Rom!
Pizza med ÄGG?Död påveBiktbåsVäntar på PåvenTill vilken nytta liksom?

Tidsbrist

Jag skulle så gärna skriva om vår underbara resa till ROM och visa alla fantastiska bilder vi tagit
...och om mina första dagar på praktiken i klass 2A på funkaboskolan
...och om alla lektioner jag ska hålla
...och om att jag igår valde tapeter till huset vi ska flytta till om en månad
...och om att jag har världens underbaraste pojkvän och hund
...och om att våren gör mig glad
MEN jag får liksom aldrig tid till det?
Sitter och planerar en lektion till imorgon och snart kommer mamma, hon ska hjälpa mig köpa cykel

Det finns helt enkelt ingen tid =O
Men jag lovar lovar lovar att jag ska ta mig tid i helgen!
PUSS

Vi ses...

Hejdå Kalmar!
Nu drar jag mot bättre tider och förhoppningsvis lite varmare klimat
Nästa vecka kommer jag hem brun och laddad att ta nya tag ;)

Ha det så bra så länge

Mille i Sidovagn!

Den här veckan har jag påsklov! Det är skönt att vara hemma och fixa lite, speciellt när vi nu snart ska flytta.

Igår packade jag ner lite av mina kläder som jag tror att jag kan vara utan tills maj, det var inte lätt att välja ut ;) Jag var även borta hos pappa en sväng och städa ur bilen, herregud så mycket grus det var! Mille blev fastbunden i trädgården på baksidan och trivdes som fisken i vattnet. Pappa bjöd på lunch och fika, mycket bra!
Det är lite svårt att komma på vad man ska laga nu när man är själv. Danne jobbar från morgon till kväll så att han kan vara ledig till Rom. Igårkväll kände jag bara att jag inte orkade stå och laga mat så jag slängde ihop lite av det ja hade.

Bönbulgrusallad, tonfisk, bladspenat och Honungsmelon. Rekommenderas Starkt!


Idag tvättar jag för fullt! Håller på med alla vinterjackor, vantar, mössor etc. som ska bli rena och fina innan de packas ner och får vänta tills nästa vinter. Tvättar även lite kläder som inte använts på länge, de kan behöva en omgång! Dannes vita converse ska också tvättas, och JA det går att köra dom i maskinen =) Sammanlagt blir det nio tvättmaskiner, har tid mellan 8-14 så jag ska nog hinna.

I eftermiddag/kväll ska Danne även köpa motorcykel... Han är tokig. När ska han köra alla sina fordon? Fast när ska jag hinna dricka upp allt mitt te? eller använda alla mina skor? hmm...
Det är i alla fall en harley Davidson, krigshoj från 40-talet som kostar 70.000. Säger mig verkligen INGENTING! Men Mille kan ju åka sidovagn, haha


Till slut en Djup fråga som jag länge funderat på:
Hur gammal är egentligen Karlsson på taket? Alltså hur gammal ska han spela i filmen? I sina bästa år? Då måste han ju vara som jag? eller?

Till salu!

Nu börjar Elina sälja av möblerna som inte ska få följa med vid flytten!
Imorgon läggs det ut på blocket men jag tänkte ge er, mina kära läsare, en chans först =)

Vinröd, väldigt söt liten soffa, 500:-


Tillhörande fåtölj, 250:-


Liten byrå med guldbeslag, behöver målas, 400:-


Matsalsbord, behöver slipas. Går att dra ut till dubbel storlek, 500:-


Stolar, slipade och klara ;) nyligen omklädda. 150:-/st


IKEA, Lack "svävande hylla", 60:-


Passa på Passa på ;)

Balsam för kroppen!

Idag tar jag hand om mig själv! Man behöver det ibland...
Ungefär en gång i månaden brukar jag göra en helkropps behandling och då är det ALLT, varenda liten vrå, som ska få sig en omgång ;)

Jag har lite tips på diverse badkrämer och sådant som man lätt kan slänga ihop själv! En del har jag själv provat fram medan andra är tips från vänner och bekanta.

Mjukgörande bad som gör att man känner sig pånyttfödd ;)
1 dl honung
lite olivolja
(½ liter mjölk) Luktar lite illa och går ju åt en hel del, men bra bra bra
Det är säkert jättebra även för håret men Akta Akta, annars får du gå med fett hår i en vecka!

Allmänt uppfräschande:
1,5 - 2 dl salt
Ner med det i badet!


Skrubb:
½ avokado
lite rapsolja
1 msk mjölk
Strösocker (efter behag)

Lugnande bad (är min upplevelse)
Grönt té
Koka upp grönt te (gärna med en stark doft typ mynta, kamomill eller eucalyptus) i lite vatten och häll i badet.
Det behövs ganska mycket te, men det är såååå Skönt!

Man kanske inte ska bada i allt samtidigt men man får prova sig fram och se vilket som känns skönast! Min favorit är i alla fall att bada i Honung och Olivolja!

LYCKA TILL!

RSS 2.0