WOW

Om man mot förmodan skulle kunna tänka sig att bo i påryd...



http://www.hemnet.se/beskrivning/1100141?r=3

Åhh så fint det skulle kunna bli!
Nu råkar det ju vara så att jag inte kan tänka mig det men tänk så fint och billigt man kan bo =O

Jippi

Nu har vi fått en lägenhet!
En hyrestrea i oxhagen.
Hade ju egentligen tänkt köpa men det kommer ju aldrig ut någon vi vill ha till ett passande pris? Eftersom jag MÅSTE flytta innan bebis kommer så har vi sagt att vi flyttar till denna och så får vi se om det dyker upp någon bostadsrätt så småningom, eller också bor vi kvar... Jag gillar ju att flytta så jag hoppas självklart att vi hittar någon att köpa snart =)

Så länge duger denna alldeles utmärkt!
1 februari flyttar vi in och jag sitter och funderar på hur jag ska möblera? tihi


Lika som bär?


Nassim           Daniel


Einstein                     Daniel

Kan hända jag är en elak flickvän....


Vecka 25

Imorgon går jag in i vecka 25...
Bebis fortsätter att sparka på och nu har även Danne känt den lille sprattla runt! Bebis verkar gilla att åka bil för då sparkas det för fulla muggar. Eller också kanske det är så att den inte gillar att åka bil??


Bebis
Bebisen väger omkring 700 g och är ungefär 22 cm. Detta kan förstås variera från bebis till bebis och graviditet till graviditet. Man vet att alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20. Bebisen dricker av fostervätskan, den smakar ganska sött. Om man sprutar in något beskt dricker bebisen mindre
Du
Livmoderns mått är mellan 23 och 26 cm. Som en fotboll! Din kropp har skapat fostervattnet som innehåller: glukos, fettsyror, salt, fruktos, protein, citronsyra, mjölksyra och aminosyror. Tänk på att både motion och träning är bra för dig när du är gravid.
minbebis.com

Lite smakprov på julen hemma hos oss:


Den här ska fyllas med paket så småningom... 12 till mig, 12 till Danne =)

Det här med att stava?

Igår skulle jag parkera på en snöfylld parkering och lyckades klämma in mig i ett hörn ganska nära en annan bil. Okej, det var till och med väldigt nära...
När jag kom tillbaka till min bil några timmar satt det en lapp på vindrutan. Jag citerar:

"Holla av ståndet till andras bilar. Hur har du tänkt dig att komma i min?"

Det ger en blivande svensklärare ett gott skratt! (Dock med en viss oroad underton)

Ett förhållandes pruttfaser...

Förhållanden mäts bäst i pruttar

Första fasen är en överenskommelse om att hålla det hemligt. Parterna låtsas som om de inte har något kroppsligt avfall.

Andra fasen: Illusionen bryts av den första, blyga "Oj, pruttade du?" Sen erkänns sanningen fåraktigt, det vittnar om mer förtrolighet.

Tredje fasen väljer jag att kalla "pruttsmekmånaden". Då tycker båda parter att den andres pruttar är oerhört gulliga. Men ingen smekmånad varar för evigt...

Det är i den sista fasen "pruttens förgrening" som framtiden avgörs . Antingen avdramatiseras prutten och vittnar om äkta kärlek. Eller så blir den ett irriterande och äckligt inslag - en symbol på det instängda och stinkande hos den man älskat!


Fina Daniel!

Idag har jag blivit uppskattad till 10 tusen procent MINST!
Har fått massa fina sms av Danne hela dagen som gjort att magen pirrat till lite mellan alla lektioner =) När jag kom hem låg det en fantastiskt fin lapp till mig på köksbordet skriven av världens vackraste pojkvän med världens charmigaste handstil!

... och vid 18.00 knackar det på vår dörr. Jag öppnar lite försiktigt och där står en främmande Karl med en bukett blommor och säger "de här var beställda till dig, det ligger ett kort i buketten".

Titta vilken underbar bukett som nu pryder mitt köksbord! Önskar bara så innerligt att Danne inte skulle behöva jobba hela natten, vill pussa och krama honom allt vad jag orkar!

Auktion

Sitter och budar på tradera en hel del faktiskt och idag kammade jag hem en alldeles förträfflig vinst!

4 plagg + frakt = 126 kronor, Ohh vad bebis ska bli fin till våren =)


HELP

Jag har ett fett stort problem som egentligen inte ens är ett problem.
Vår fantastiska barnvagn har äntligen landat i Kalmar och idag var vi inne och spanade på den. Otroligt fin i brun, beige och guld. Men så har jag helt plötsligt fått för mig att det kanske ändå är smartare att köpa den svart, vit, silvriga? Vi har chans att ändra oss men jag har inte en aning om vad jag vill? och Danne tycker som vanligt att jag ska bestämma...

Vad tycker ni? Det är alltså endast färgen som är skillnaden!

Göteborg

Har spenderat en alldeles fantastisk helg i Göteborg med nära och kära. Vi åt massa god mat, sov kungligt på hotell, strosade runt och slösade pengar på stan m.m. Hann även med en lite fika med Fia och Erik som numera är göteborgare på heltid!

Idag ska jag på lägenhetsvisning på getingen. Hoppas på att vi fattar tycke för varandra och att inflyttning kan ske ganska snart för nu är det faktiskt inte speciellt lång tid kvar till Mars!? och att flytta med ett spädbarn över axeln är inget jag direkt ser fram emot? (jag ser fram emot att vara alldeles lagom höggravid så att jag inte får bära men att jag kan springa efter och peka på vart allt ska stå... tihi)

tänka sig...



Idag kom Danne hem med en överraskning till mig:
Tidningen Drömhem och trädgård JULSPECIAL!!!
Han tycker visst att jag ska börja julpynta här hemma.
Med nöje!

Och vet ni vad...
Jag hade faktisdkt en överraskning till Danne jag med:
En stor bit smörgåstårta.
Vi är ena riktiga överaskningsnissar båda två =)
Tänka sig

Vecka 23

Det fortsätter att voltas inne i magen och det är lika spännande varje gång!
Tänk att jag varit gravid i 23 veckor redan? Det betyder att det bara är 17 kvar, Helt ofattbart!
Om 17 veckor är jag mamma?

Bebis
Din bebis väger ca 500 g och är 20 cm lång. Den fortsätter lagra fett, men huden är fortfarande alldeles rynkig. Nu utvecklas bukspottskörteln som producerar insulin och hormoner. Insulin är viktigt för din bebis produktion av blodsocker.
Du
Viktökning omkring 5 till 7 kg, om inte mer. Livmoderns mått är mellan 21 och 24 cm från pubisbenet och livmoderns topp. När livmodern växer trycker den mot urinblåsan och du blir kissnödig oftare. I denna period kan en del gravida drabbas av graviditetsdiabetes.


Dagens Mission...

Har fått ett uppdrag som påbörjades igår och ska slutföras idag.
Ska renovera mammas badrum med enkla dekorationsmedel och jag längtar galet mycket till diverse varuhus för inhandling =) Har cirka 1000 riksdaler till mitt förfogande och budgeten är strikt hållen!
Jag har hamstrat hos mamma och nu imorse även lite hos mig själv.
Igår rensades hela badrummet, Alice och jag skrubbade väggar och tak och gjorde snyggt och prydligt i skåpen! 
Kaklet är vitt och möblemanget också så utgångspunkten är med andra ord vansinnigt lätt!

Nu drar jag och min kompanjon Johanna vidare mot Ikea
Tjing på ett tag!

Det sparkar

Spark spark...
Någon lever livet inne i min mage! Det sparkas och boxas för fullt =)
Alldeles fantastiskt att det kan kännas så väl! Bebis är vildast på kvällen när jag ska somna eller också är det helt enkelt så att det är då jag är lugn och koncentrerad och känner det som bäst?
Bebis måste dessutom ha vridit på sig sen ultraljudet för det rör sig som allra mest på vänster sidan men på bilderna ligger både armar och ben till höger... Hur som helst är det världens häftigaste och härligaste känsla!

Tänk när det sparkas såhär ;)

TACK kära pojkvän

Titta så fina blommor jag fick av Danne häromdagen, en riktig höstbukett!
Han vet hur man uppvaktar en Elina =)


Vecka 22

TJOHOO!
BEBIS

Bebisens vikt och mått är ca 400 g och 19 cm lång. Ögonlocken täcker hela ögat och bebisen har fått ögonbryn. Naglarna är så långa att de täcker fingertopparna. Lungornas luftrörsträd förgrenas och lungblåsorna utvecklas. Lungorna är fyllda med vätska ända fram tills födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft.
DU
Livmoderns mått är mellan 20 till 23 cm. Du kan försöka känna den ett par cm ovanför naveln. De flesta kvinnorna känner att detta är en härlig och bra period. Hår och hud strålar, detta beror på att kroppen är fylld med graviditetshormoner som skapar tillväxt. Tänk på din hållning så att du inte får ryggbesvär längre fram
www.minbebis.com

Vi passade på att ta lite gravidbilder (och diverse andra) innan lördagens partaj, Se och njut =)



Mörkt ute, ljust inne

Ute är det mörkt och kallt och här inne sitter jag, totalt slut efter första dagen på praktiken och funderar på att bädda ner mig tidigt! Men så tittar jag upp på och inser att klockan inte ens har hunnit slå 18.00? Det är inte lätt det här med läggdags när det blir mörkt såhär tidigt. Det var mörkt när jag åkte hemifrån imorse och mörkt när jag kom hem... Bara att börja vänja sig!

Denna dagen har varit alldeles fantastisk och jag är helt säker på att den här praktikperioden kommer bli snäppet bättre än den förra och då var den ändå bra. Jag trivs bra med mina fyror. De har lyckats lära sig det här med att "när fröken talar är man tyst" vilket tvårorna förra terminen hade allt annat än förståelse för. Min handledare är en man i 30-årsåldern och jag tror vi kommer trivas riktigt bra ihop!

Ska nog sätta mig med en kopp te och lite levande ljus och planera morgondagens lektion.

Lite kläder

Jag har ju svårt att slita mig ifrån alla söta barnkläder. Idag ska ni få se det allra första jag köpte

En pippikofta, Tradera


Body och byxor i ekologisk bomull från Newbie


Imorgon börjar min 5 veckors praktik i en fyra på Lindöskolan, Wish me luck!

Namnförslag


Jag har en liten gravidbok som jag fyller i varje vecka, MVC-besök, rörelser m.m.
Igår kom jag fram till kapitlet "namn" och kom på att ni inte har fått se några namn som vi funderar på...
Vi har funderat länge länge jag och Danne vilket har lett till en hel lista med namn som vi både gillar. Jag har många fler namn som jag gillar och Danne likaså men dessa har vi lyckats komma överens om! Men VARFÖR är det så mycket svårare att hitta pojknamn man tycker om?
Här nedan följer dom utan inbördes ordning och eftersom ni ännu inte vet könet får ni både flick- och pojknamn:

Pojknamn: Wilde, Alfred(heter morfar), Agust, Isak, Albert, Wilmer, Olle, Helmer

Flicknamn:Alma, Stina, Saga, Ella, Ester, Wilda, Edith(Dannes gammelfarmor), Junia, Hilda(mitt andranamn), Meja, Thea, Alva

Nå vad tycker ni? Har ni några andra föslag? Det är alltid kul att höra, en del namn har man liksom aldrig tänkt på.

TILL SALU

Nu är jag igång och säljer lite möbler igen...


Litet bord med 2 stolar. Från mormors fönster...
1500:- SÅLT!!


Liten byrå med guldbeslag (jag hade tänkt måla om den, dock inget måste)
150:-


2 fåtöljer omklädda, ser oanvända ut... (Fläckarna är på kameralinsen)
300:- /st

Barnvagnen

Kom idag på att jag har glömt att berätta att barnvagnen är beställd!!!
Det blev Emmaljunga City Cross Limited Edition Golden Check. Flaschigt värre! =)
De hade efter mycket om och men lyckats beställa in ETT exemplar av denna underbara vagn till babyproffsen och den blev VÅR.
Den kommer in i november och då ska vi få komma och titta på den, gillar jag den inte har vi ångerrätt men HALLÅ? Vem kan ångra något som ser ut såhär?
http://www.emmaljunga.com/se/Barnvagnar/Limited_edition/Golden_Check-1285.html

Vagnen glider in perfekt brevid Milles bur i Volvon och jag längtar som en tok efter att få provköra. Trodde aldrig jag kunde bli såhär besatt av en barnvagn? Vad töntig jag är...


Vår kärlekshistoria... (Version kort)

...började redan för 9 år sedan. Jag var 13 år gammal och en nystartad sjundeklassare. Danne var en av de "stora" killarna i nian som man mest gick förbi i korridorerna. Jag började hänga lite i fritidsgården "hobban" och insåg ganska snabbt att det var ju där man skulle vara. På rasterna och eftermiddagarna hängde jag som bara den och efter ett tag hängdes det även på kvällar och helger. En stor anledning till allt häng var just "de stora killarna" och framförallt Danne.

Jag minns det så väl, hur vi blev tillsammans! Han började tåflörta med mig under bordet när vi och några fler satt och spelade kort. Pirr pirr i magen och sen var det kirrat! Danne har i efterhand berättat att han hade spanat in mig långt tidigare, innan hänget i hobban började OCH att besöken på fritidsgården blev allt fler när han insåg att jag var en trogen besökare. Hur länge vi var ihop och hur det var minns jag knappt. Det kan i alla fall inte har varit så länge. En kväll när fritidsgården stängde frågade Danne om han fick sova över hos mig. "Javisst" svarade jag. Mamma tyckte minsann inte att det var speciellt lämpligt - att 13-åriga Elina skulle ha killar sovande hos sig på nätterna. Danne fick sova på madrass i vardagsrummet och jag i min säng, PINSAMMA MAMMA (Idag förstår jag henne till fullo). Kort därefter ringde jag och gjorde slut, varför minns jag inte heller riktigt. Danne blev förkrossad och ristade in ett E på sin arm, tragiska tonåring! Man kan fortfarande se ett tydligt E på hans vänstra arm. E som i Elina!!!

Tre år senare gick Danne tredje året på Ingelstorp och jag hade precis flyttat till Karlskrona för att läsa på gymnasiet. Som av en händelse hängde den där Danne ganska mycket på uteställena i Karlskrona och på något sätt, som jag inte minns hur, började han och en kompis hänga i min och Maries lägenhet. Vi hade det riktigt trevligt tillsammans ett tag men så var jag framme igen och avbröt det hela innan det knappt hade börjat, hjärtekrossare nummer 1! För att vara ärlig tyckte jag inte att Danne passade in i min livsstil. Han hade konstiga kläder, konstiga bilar och var alldeles för "bonnig". Jag minns faktiskt att jag mådde skitdåligt över detta. Jag ville så gärna vara tillsammans med honom men det gick bara inte. Skulle jag välja mellan hans personlighet eller useende. Jag valde utseendet, BASTARD!

Sedan var det återigen tyst i cirka 4 års tid. Vi mognade på varsitt håll men då och då tänkte jag på honom! (klyschigt värre). Så av en händelse lyckades vi vara inne på MSN samtidigt. Jag satt aldrig på MSN, han satt aldrig på MSN men ändå lyckades någon högre makt låta detta hända. Det var otroligt spännande att prata med honom och jag hängde rätt mycket vid datorn ett tag. Det gjorde han med men inte visste jag att han gjorde det bara för att jag var där? Han bjöd hem mig till sitt hus och så fort jag kom dit var jag fast! Fast i hans ögon, hår, kläder, personlighet, humor ALLT! Han visade mig en uppsats som han skrivit i början av gymnasiet. Där stod det om mig, hans "första kärlek" och jag insåg att vi var ämnade för varann!

Ibland brukar vi prata om hur det var när vi var yngre. Om när vi var tillsammans, vad vi minns och vad vi kände. När man tänker på vår historia kommer det en liten tår... Den är rätt häftigt egentligen?
Idag har vi volvo, villa, vovve och snart Bebis. Det hade jag aldrig kunnat tro i tåflörtandets hetta i fritidsgården som 13-åring? =)


Hemtentesnacks och en ledsen Mille

Sitter och knåpar på min hemtenta som ska vara klar tills Fredag. Knaprar på Pepparkakor, Cashewnötter och en o annan clementinklyfta! Det bästa med att skriva hemtenta är just det att man är hemma och kan gå och småäta precis så mycket man vill och förtjänar, vilket är mycket!

Hade tänkt sitta och skriva hela dagen men imorse tog planerna en helt annan vändning. Mille var hängig, ville inte äta, gnällde till när man tog i honom och stog bara i ett hörn och tryckte. Det blev till att köra in till djursjukhuset för röntgning, blodprov, klämmning etc. Han hade feber och ont "någonstans" men vart lyckades de aldrig hitta. Efter cirkus 4 timmar var vi på hemmaplan igen och halva skrivardagen puts väck... Mille fick smärtstillande och antibiotika och jag hoppas min lille plutt blir piggare snart!


Imorgon fortsätter skrivandet fram till klockan 14.00 då kusin med familj kommer på fika. Mysigt värre =)

Vecka 21

Vecka 21 har tagit sin början och magen växer snabbare än någonsin!
Jag kan nästan känna hur det växer...
Någon träning på friskis blir inte alls av längre, det går helt enkelt inte att hoppa runt bland alla andra svettiga motionärer. Magen är ivägen och ryggen värker. Försöker simma några gånger i veckan och det är SKÖNT!



BEBIS
Din lilla bebis är nu ungefär 18 cm och väger 300 g. Bebisen tränar sina matsmältningsfunktioner, nu kan man se via ultraljud hur bebisen sväljer fostervatten.
DU
Livmoderns mått kan vara mellan 19 till 22 cm. Normalkurvan för viktökning är 4,5 och 6,5 kg. Du kan känna att du har ont i bäckenet, det kallas för bäckenuppluckring även kallat foglossning, det är normalt att man får det i femte eller sjätte månaden. När du är gravid samlar du även på dig vatten, så du kan känna dig svullen fram mot eftermiddagen och kvällen
www.minbebis.com

Jag har hittills gått upp cirka 5 kg och det verkar ju vara normalt även om det inte riktigt känns så :P 5 kg är ju ändå 5 kg och det märker man ganska tydligt faktiskt! Har hela tiden försökt komma på vad för maträtt/tilltugg som jag är besatt av men kan inte säga att jag känner av något. Är ofta sugen på varm choklad, men det kan ju lika gärna ha med kylan att göra? Jag menar... vem är inte sugen på att dricka varm choklad när det är frostigt och minusgrader ute? Annars är russin en riktig glädjespridare och ett litet tablettask-paket om dagen går lätt ner. hmm... det är kanske det som är min craving?? Jag är glad om det inte är blomjord eller betong ;)

RSS 2.0