Hundtränar Helg

Denna helgen har vi haft hundträning på schemat. Mille har provat på lite olika saker som vi tycker att han ska klara av i framtiden... Jag måste säga att vår lilla parvel är helt fantastisk på att sköta sig och tar nya situationer med en klackspark.

Träning 1 - Åka båt
I fredags bestämde vi oss för att åka ut med båten en runda. Mille var otroligt feg till en början och inte ens god kassler kunde få honom att hoppa i båten från bryggan. Husse och Matte krånglade som bara den och lyckades till slut få in båten till land så att han kunde hoppa i direkt från därifrån, även det var lite läskigt. Väl i båten var Mille herren på täppan! Han hoppade in och ur båten som ingenting. Efter en liten tur stannade vi till vid vår "öde ö" och det var ett paradis för Mille!


Träning 2 - Simma
Visst har Mille badat lite innan, men bara vid strandkanten och bara så länge han kunnat nå till botten. I helgen blev det däremot riktiga simtag för första gången. Mille har både simmat efter båten och badat tillsammans med oss. I ån  bakom vårt hus badar han som en tok och slänger sig ut i vattnet, speciellt om det finns en pinne att hämta...


Träning 3 - Vara på hundbad
I lördags åkte vi till Eriksöre på Öland. Där är ett jättefin hundbad med inhängnad rastgård, agilitybana m.m. Dessutom en STORT hundbad med massor av andra hundar i alla olika storlekar och raser, ett perfekt övningsställe med andra ord. Mille lyckades slappna av och vi kunde både spela spel och äta pannkakor utan att han brydde sig. Bra för att vara hund.... (De andra hundarna var förstås väldigt intressanta, men han nöjde sig med att titta på dom.)


Träning 4 - Sova i tält
Efter Eriksöre åkte vi till Böda eftersom Mamma, Mats, Alice, lite morbror och mostrar var där och campade -Vi hade en jätte mysig kväll med grillning och bad. Vid 24-tiden var det läggdags i tältet och en hund som har varit på hundbad halva dagen och med stora tjocka släkten andra halvan bryr sig inte om vart han får ligga. Mille sov tyst som en mus hela natten och vaknade inte förrens kl 8.00


Sammanfattningsvis måste jag säga att han klarade alla övningar med bravur!!! Duktiga lilla Mille fyller dessutom 1 år på Onsdag, det ska firas med dunder och brak och lite leverpastejstårta ;)

Kommentarer
Postat av: daniel

underbar helg gumman:)

2010-07-04 @ 21:19:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0