Kortvecka

Den här veckan är det kortvecka och långledigt! Det märker väl inte jag av? Jo för Danne kommer vara hemma med oss mycket mycket mer och det är GULD! Alma och jag mår suveränt! Hon väger 5230 gram och är 57 cm lång, ingen liten flicka =) Själv var jag på efterkontroll i Måndags och allt såg bara bra ut... Det är fritt fram att börja träna igen, wihoo!

Idag har vi för första gången besökt öppna förskolan. Det var pyttegrupp med sångsamling och Alma skrattade sig igenom hela samlingen. Sist sjöng vi låten "när trollmor har lagt..." och då somnade hon så sött på madrassen med alla de andra barnen jollrandes brevid! Danne slutade tidigt och kom förbi en sväng. Vi tryckte Almas hand och fot i gips för att föreviga dem när de fortfarande är små!

Vi har också hunnit med 2 husvisningar i Smedby. Ett för första gången och ett för andra, vilket vi är fortfarande intresserade av! Vi får se vart det leder...


Helgens bravader

Helgen har varit fantastisk som vanligt!! I fredags var Alma på sin första dagisutflykt! Mamma hade med sig sin förskoleavdelning till skälby så vi passade på att tuta dit och göra dem sällskap.


På kvällen hade vi mysdag/kväll. Vi strosade på stan och åt på Thai silk för första gången sen lilla Alma kom till världen. Det gick superbra och hon låg och sov hela tiden... Vi passade på att köpa lite nya sommarkläder också! På vägen hem tog vi en tur förbi Hemmakväll och hyrde film. The next three days - oerhört bra tyckte både Danne och jag, vilket är ovanligt =)


I lördags hade Danne spelning på torget i Borgholm. Jag, Tessan, Emelie och Alma åkte upp på förmiddagen och lyssnade. Vi gick runt i de fina butikerna i Borgholm, käkade lunch och tog en glass. En dag i världsklass och underbart sällskap!


Idag, Söndag har vi gått en promenad ner till stensö och spelat minigolf! Danne vann med 5 poäng även om jag måste säga att jag var bättre, haha!  Efteråt satte vi oss på en filt vid havet och käkade glass. (Det blir mycket glass nu...)


I veckan väntar
1. Fika med mammagruppen i krusentiernska gården
2. Besök hos Barnmorskan
3. Picknick med flickorna
4. Anna o Johanna kommer på fika
5. Besöka moster
6. Husvisning i Smedby x2 (våra husköparplaner har kommit upp på tapeten igen, vem vet vart vi hamnar denna gången :P)


Fullt upp

Vi ränner runt hela dagarna men Alma verkar uppskatta det lika mycket som sin mor =)
Varför sitta hemma när man kan sitta borta? Gick ner till city i förmiddags och hälsade på pappa/farfar på jobbet därefter blev det en impulsfika med runda Anna och Johanna som är gravida i vecka 38 resp. 25...

Alma växer men inte så det knakar precis. Var hos BM igår och Alma hade gått ner 30 gram. Lillfisen får alltså, trots mitt slit med amningen, inte i sig tillräckligt? Nu blir det fram med ersättningen igen i kombination med amning! Hon väger nu 4400 gram och är 55 cm lång!


Ammaraton

Efter massvis med amningsråd från framförallt min mamma har jag nu inlett ett amningsmaraton. Kanske låter lustigt men enligt diverse tidningar och andra smarta människor finns det tydligen inget som heter "för lite mjölk". Det är andra omständigheter som inte stämmer och till 90% går det att lösa med lite envishet och vilja!

Alma får skrika lite mer än vanligt, vara lite mer hungrig än vanligt. Jag får gå upp lite oftare på nätterna och sitta lite mer i soffan, men det är det absolut värt! Mitt mål är att inte behöva ge ersättning mer än en gång på kvällen innan läggdags och hittills har det gått riktigt bra! Alma har inte fått ersättning sen 22.00 igår kväll och verkar endå rätt så nöjd =)

Jag ger det den här veckan, har det inte blivit någon förbättring så fortsätter jag att delamma och ge ersättning!
By the way vägen hon nu 4300 gram, är 54,5 cm lång och HELT PERFEKT (förutom en lite snorig näsa som inte vill ge med sig)

GE MIG MAT!!

RSS 2.0