Dax att inreda igen, tjiho

Sitter och funderar lite på hur den nya lägenheten skall inredas!?
Jag har ju dille för gammal/lantlig stil och gärna vitt, men det känns inte lika rätt i lägenheten som i vårt gamla torp. Sovrummet och köket får bli lantligt eftersom jag redan har en massa möbler som måste få plats. Har inte råd att köpa allt nytt! Men jag tror nog att vardagsrummet ska få en modern toutch!? Vad tror ni om det? Eller blanda hejvilt gammalt och nytt kanske är ändå roligare?

Det som måste få plats i vårt nya vardagsrum är vår svarta soffa, vitt matbord, vit tv-bänk, vitt tv-bord och 2 vita vitrinskåp!? Utgångspunkten är ju relativt trist... Funderar på att fortsätta på tema svart-vit och slänga in lite gråa mattor. Någon accent färg på det vore ju inte fel, har ni några förslag? Mörkt rött eller mörkt grönt kanske skulle vara läckert? Här är några inspirationsbilder som jag tycker få ge lite exempel på vad som rör sig i mitt huvud!


Gravidboken

Sitter hemma framför brasan och läser min gravidbok som jag skrivit i sen vecka 5.
Tänk att jag varit gravid sen ungefär 29 Juni, det är ju en evighet...
Det är så roligt att läsa så jag ger er några smakprov

I vecka 5 har jag skrivit:
"Jag känner mig svullen i hela kroppen och 10 kg tyngre. Är spänd på hur alla ska reagera, vill berätta NU"
Vilken liten ynkrygg jag var :P Nu när jag faktiskt väger 10 kg mer kan vi snacka om att känna sig svullen.

Vecka 7 börjar jag skriva om illamåendet och det är en period jag helst vill glömma. Mellan vecka 7 och 14 skriver jag om att jag kräks och har svårt för att få i mig vissa saker. Jag minns knappt hur det var och jag som tänkte att "det här kommer jag alltid att förknippa med min graviditet". Tur att man skrivit ner allt!

Under rubriken "konstiga saker jag gjort som gravid" har jag skrivit såhär:
"Grät floder imorse på grund av att Danne tyckte jag la på för mycket makrill på mackan. Grät flera timmar i sträck och Danne fick ligga bredvid mig i sängen och trösta. Egentligen hade han tänkt åka till garaget men det blev mys och film hela dagen istället, tänka sig"

"Grät än en gång floder eftersom Danne vägrade köra det hållet som jag föreslog när vi skulle hem från stan. Hela livet kändes meningslöst och tråkigt! Större saker kan man väl oroa sig över?"

Ja det här med att gråta har jag haft fullt upp med hittills och kommer nog inte att lägga det på hyllan förrens 9(10) månader är över. Jag gråter för allt - av lycka, nedstämdhet, ilska, tv-program, smutsiga kläder etc. etc.

I vecka 10 har Danne skrivit lite under "pappas tankar":
"Jag längtar väldigt mycket tills man kan lägga örat mot Elinas mage och känna hur vår lille bebis sparkar och vrider sig... hihi... vad kul!"
Nu kan han känna vår lille bebis varenda kväll om han vill!

Jul och ny vecka



Nu är julen över...
En alldeles fantastisk jul...
som alltid...
En massa fina stunder med släktingar och vänner...
En massa god julmat och
En massa fina klappar!

Men jag har längtat och längtar så galet mycket till Mars och bebis ankomst att julen på något sätt flugit förbi i all hast! Tänka sig, nästa jul är vi en till i familjen och då är det bara att skapa nya, fina traditioner!!


Vecka 29



BEBIS
Bebisens mått är ca 37 cm mellan fot och huvud och den väger 1250 g. Det är trångt i livmodern och bebisen trycker med armbågar och knän. Genom stresshormoner som kommer via ditt blod till moderkakan kan bebisen känna om du är stressad eller upprörd.
DU
Livmoderns topp är ca 10 cm ovanför naveln nu. Måtten är omkring 27 till 30 cm. Liten eller stor mage spelar ingen roll, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska. Viktökningen är ca 8,5 kg till 11 kg. Om du är orolig över din vikt så ska du prata med din barnmorska. En del gravida kan få problem med hemorrojder eller åderbråck nu. Det är på grund av det ökade trycket på blodkärlen i underlivet och i benen.

Me love...

Shyness är ett nytt svenskt textilföretag som tillverkar och designar handdukar, plädar, lakan m.m. Vinterkollektionen går i tema gammaldags band- och spetsdetaljer.
FANTASTISKA!



http://www.shyness.se/collection.asp

Förlossningslängtan!

Överallt läser jag om förlossningsrädsla, om tjejer/kvinnor som får ångest så fort någon nämner ordet förlossning. Om de som, när födelsedagen väl kommer vägrar att föda. Tjejer som tror att smärtan kommer vara outhärdlig och att barnet ska skadas eller inte må bra efteråt...
Det går att förbereda sig på en massa olika sätt och läsa sig blind i alla gravidtidningars tips och info.

Men här har du en som knappt står ut med väntan längre. Jag längtar efter att känna när förlossningen börjar och den utmaning som väntar. Jag är så nyfiken på smärtan? Hur det kommer att kännas, hur man kommer att klara av smärtan. Jag tänker att kvinnor har gjort detta i alla tider, innan både epidural och lustgas och de flesta gör det mer än en gång, en del 10 gånger. Detta ska bli mitt livs största match och utmaning och en sådan här prestation kommer jag aldrig att överstiga... Förstår om jag låter knäpp men tanken på krystvärkar får mig att sprätta till av längtan!!

Är det någon som känner/ har känt likadant?
Snälla ni som läser och har varit/är gravida, lämna en liten kommentar! Vill så gärna veta =)

Jag kommer få ett snyggt barn

Här är några anledningar till att jag kommer få ett snyggt barn...


Vecka 28

Vecka 28 idag och förhoppningsvis endast 12 veckor kvar...
Jag kommer ihåg när jag var i just tolfte veckan och fick berätta för alla. Det var ett stort ögonblick! Nu är det lika många veckor till mitt livs största ögonblick!

Bebis
Bebisen väger omkring 1,1 kg och är 35 cm lång. Hjärnans ytskikt börjar forma sin rätta form. Ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu. Tunt och fjunigt hår täcker bebisens kropp. Bebisen fortsätter att vända på sig ända fram till några veckor innan förlossningen.
Du
Livmoderns mått är mellan 26 och 29 cm. Din viktökning kan vara mellan 7 och 11 kg eller mer. Om din lilla bebis skulle födas nu finns det stora chanser att den skulle klara sig. Bara moderkakan väger 400 g, nästan ett halvt kilo.

Bjuder på riktigt härliga barbapappa-bilder idag iklädd mina alldeles fantastiska mamma-trosor...


Julmys

Igår var jag på julmys hemma hos Sofie.
Vi klassmates samlades efter att alla varit ute på 5 veckors praktik och vår reunion var helt klart storslagen!
Vi hade knytfika och julklappsutdelning...


Idag är stora packardagen i Öbbestorp. Eller i alla fall första packardagen. Har redan packat ner alla kläder osm jag ändå inte kommer kunna använda innan flytten(vilket blev ganska många) eller förlossningen. De här plagen är vad jag har att välja melan de kommande cirka 4 månaderna:


Elina "bollen" Hamberg


Vecka 27

Nu är magen och jag i vecka 27...

Bebis
Från och med nu anger vi bebisens längd från huvud till häl. Nu är din bebis 34 cm och väger omkring 1 kg. Hörseln har utvecklats mer och din bebis börjar öppna sina ögon. Bebisen känner igen din röst och din partners om ni är tillsammans ofta.
Du
Livmoderns mått är mellan 25 och 28 cm. Röda strimmor kan börja synas på din mage, detta är inte ovanligt. Dessa bleknar efter förlossningen. Du kan känna av: halsbränna, gas i magen och tryck mot lungorna.

Röda strimmor? - Nope
Halsbränna? - Nope
Gas i magen? - Nope
Tryck mot lungorna? - Nope

Detta måste betyda att jag ändå mår ganska bra? Förutom att ryggen värker allt oftare och att all fysisk aktivitet är lite jobbigare än förut mår jag mycket bra! Det tycker jag att jag förtjänar efter de 12 första veckorna av illamående... Jag smörjer in mig med Weledas havandeskapsolja som en tok och hoppas på att det förebygger bristningar, det är ju i alla fall värt att prova? Danne pratar med bebis varje dag så vi hoppas på att "den" känner igen hans röst när han/hon äntligen tittar ut...
(bilder på magen kommer)

Idag har jag gjort något galet

Danne och jag har helt olika musiksmaker och det händer allt för ofta att vi kivas om vad som egentligen ska spelas hemma och i bilen. MEN det finns fåtal grupper och artister som vi båda faktiskt kan tänka oss att avvara ett öra för. Ett av dessa grupper är Roxette, tro det eller ej. Vi skrålar i kör till The look och How do you do.

Så till det galna...
Idag beställde jag 2 biljetter till roxettes omtalade konsert i Göteborg den 24 juli nästa år. Och vad är så galet med det? Jo, vi kommer att ha en 4 månaders bebis då. Men jag hävdar att ingenting är omöjligt! Dessutom firar vi tvåårig förlovningsdag den 25 juli så något speciellt måste vi ju hitta på. Pratade med min syster idag och hon har lovat och ställa upp som barnvakt under konserten. Elina har alltså ordnat barnvakt 7 månader framåt till ett barn som inte ens är fött. Det är väl galet?


Julbord

I helgen har vi varit på julbord på strand hotell.
Kom dit vid 4 tiden igår och åkte hemåt vid 12 i förmiddags, är trött som en gnu och skulle gärna gå och lägga mig! Hu Hu så trevligt vi hade det men tyvärr var det sista året eftersom Danne faktiskt byter jobb nu i mellandagarna...

I 5 veckors tid har jag känt mig totalbokad 24h och det har varit riktigt tufft. Att vara ute på praktik innebär dessutom en hel del nya intryck och min hjärna har varit totalt slut! Men nu är den över och skolan tar fart igen vilket innebär massvis med quality time för mig själv och andra. I veckan ska jag ta igen alla missade fikastunder och hitills har jag bokat in 3 vänner som behöver uppdatera mig om det senaste. Ska även försöka få tid att måla lite möbler och kanske fortsatta planera lite för flytten.

På tal om möbler införskaffade vi en spjälsäng och ett skötbord idag.
Blocket är allt bra underbart och detta ikeamöblemang blev vårt för endast 800 riksdaler!
Tack och adjö



Hu anna mej?

Förlåt för att jag är då sålig på att uppdatera just nu men det är helt enkelt fullt upp!
Är inne på slutspurten i min praktik och då gäller det att ta för sig och göra allt man kan, vill och får.
Dessutom har jag och Danne sprungit på stan cirkus varenda dag den här veckan för att leta vinterkängor till mig men tyvärr utan resultat. Jag har egentligen bara 3 krav: Varma, sköna och kunna knäppa/knyta själv. Mina kängor från förra året kan jag nämnligen inte dra igen själv och därför går jag i vårstövlar när inte Danne är hemma på morgonen!?

Nu kanske ni funderar på varför jag inte kan knäppa själv? Jo, för att jag har en gigantisk mage som är ivägen! Förra veckan sa mamma till mig "hur ska du se ut i Mars när du ser ut såhär nu?" Ett fantastiskt stort innerligt TACK till dig mamma som gjorde min graviditet ofantligt mycket lättare! :P

Var hos barnmorksan och gjorde tester i tisdags. Fick lyssna på bebis hjärtljud och allt var perfekt! SKÖNT!
Nästa vecka och framöver lovar jag att bli intensivare i mitt skrivande =)


HJÄLP! Min mage sprängs...

Det beror inte bara på att det imorgon redan är vecka 26 i graviditeten, Nej, hela helgen har inneburit mat mat mat i stora lass!

I fredags var vi hembjudna till Emelie och Ola i deras fantastiska hus. Det bjöds på tacospaj, sallad, vit chokladmousse med bär, godis, ostkrokar och en massa coca cola för min del.

Igår åkte vi till Ljungby för att fira Dannes mormor. Där vankades det både smörgåstårta och gräddtårta och på kvällen var vi ute och åt. Jag slog på stort med oxfilé på planka och sen hade jag magknip hela vägen hem.

Idag har vi varit hos morfar. Började med att fika på lussebullar och pepparkakor för att sedan hugga in på mammas köttfärslimpa. Jag okynnesåt tills jag nästan sprack och ändå lyckades jag klämma i mig ett wienerbröd till eftermiddagskaffet. Nu sitter jag här med mat ända uppe i strupen och mår allmänt illa. Den där viktkurvan som jag lyckats följa så duktigt lär vara förbisprungen för längesen!? Får väl se vad barnmorskan säger på Tisdag?

Här är ett litet foto på min mage efter helgens övergödning


RSS 2.0