Husplaner

Här jobbas det och stås i vill jag lova! Det är knappt man har tid att andas mellan arbetspassen, men hua så skönt med lite stålar sen i slutet på sommaren =)
Våra köpa-hus planer har inte riktigt framskridit som vi önskat, det finns liksom inget hus vi vill ha som är till salu. Det är tråkigt att sitta och vänta, man vill liksom ta tag i det nu.

OCH det är precis vad vi har gjort. Vi har spånat och räknat på tanken att bygga eget. Det har faktiskt kommit så långt att vi varit på möte med smålandsvillan och gjort en kalkyl på ett hus, har även haft kontakt med älvsbyhus och så fort deras semester är över blir det nog möte där också.
Att hitta ett hus man vill bygga är inget svårt, det finns hur mycket som helst och nästan allt går anpassa till sina egna behov och önskemål. Det svåra i projektet är att hitta en bra tomt man vill bygga på, speciellt när man har helt skilda åsikter om vad som är "en bra tomt". Danne vill ha skogen nära och fira ytor runt huset, jag vill bo nära havet med grannar inom synhåll och gärna gångavstånd till affär, skola etc. Hmm... Danne vill ha STOOOR tomt med plats för ett bauta garage och jag vill inte ha för mycket trädgård att sköta. Söder om Kalmar är nog det enda vi är överens om och ingen av oss vill bygga för långt in i landet. Dessutom ställer ekonomin lite krav och vi vill inte betala mer än 300 000:- för tomten.

Vi slutar på en liten area någonstans mellan Ljungbyholm och Hagby där bådas krav + maxpris går att infria. Helst av allt vill jag bo på någon av vägarna ner mot bottorp, hagby hamn, vita sand eller sandvik. Är det för mycket begärt eller? haha. Det är i alla fall OTROLIGT och nästintill OLIDLIGT spännande!

Ps. har ni en tomt till övers kan ni väl hojta? Ds.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0