Jag vill ju bara att Bebis ska sova gott!

Dagens dilemma: Vagga eller spjälsäng?

Det är verkligen en hel vetenskap att skaffa barn! Och det finns åsikter om precis allting. Tyvärr går åsikterna dessutom väldigt ofta isär. Vi hade bestämt oss för att försöka ha bebis i sängen den första tiden. Dels för att små barn behöver närhet och dels för att jag ska slippa springa upp och ner hela natten. MEN att ha barnet i sängen ökar risken för plötslig spädbarnsdöd och det är ju inget man vill direkt.

Så då bestämde vi att det får bli en Vagga jämte min sida av sängen så man lätt bara kan lyfta i och ur utan att behöva gå upp... MEN då läser man att vaggan bara kan användas de första 2 månaderna sen rör sig barnet för mycket.

Spjälsäng då?... Rekommendationer säger att spjälsäng inte bör användas den första tiden eftersom barnet behöver känna närhet och trygghet. En spjälsäng är helt enkelt för stor!

Men hallå!!!!! Vart ska barnet sova då?

Några andra idéer jag har är att använda liggkorgen till vagnen första tiden... Eller det kanske finns någon smart lösning till spjälsängen som gör att den känns mer ombonad? Någon som har någon åsikt? (Klart det är)

Kommentarer
Postat av: Rebecca Johansson - Kusin! :P

Kan ni inte ha barnet i vagnen? det är ju många som har det. den kan man väl ha bredvid sängen? hoppas ni kommer på nån lösning. :) kram på er!

2011-02-22 @ 10:56:31
Postat av: Anonym

Det är lite klurigt det där. Vi har haft el. har båda vara barn i vår säng men när de var riktigt små tyckte jag att det var så smidigt när de skulle amma på natten att de låg brevid en och man slapp en massa spring på nätterna det gör att båda föräldrarna orkar så mycket mer på dagen. Vi har haft bebisen ytterst med en kudde under bäddmadrassen och ett litet eget täcke. Man har en mosersinstikt som gör att man vet var man har sitt barn även på nätterna. Vi har även en spjälsäng men ingen av dem har sovit så bra i den. Gör de som passar er bäst och lyssna inte på andra och gör inte för stora problem av något som kanske inte är det.

2011-02-22 @ 13:46:00
Postat av: Anonym

.

2011-02-22 @ 20:09:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0